چگونه غذا خوردن زیادی را متوقف کنیم؟
خوردن غذا به صورت سرگرمی به خوردن غذای بیش از حد و یا پرخوری اشاره دارد. این مقاله در مورد این نوع اختلال خوردن، علل، نشانهها و چگونگی غلبه بر آن میپردازد.
مترجم: مهناز مزارعی
منبع:راسخون
منبع:راسخون
خوردن غذا به صورت سرگرمی به خوردن غذای بیش از حد و یا پرخوری اشاره دارد. این مقاله در مورد این نوع اختلال خوردن، علل، نشانهها و چگونگی غلبه بر آن میپردازد.
خوردن غذا به صورت سر کیفی یا سرگرمی به عنوان یک دوره از پرخوری نامیده میشود. منظور خوردن یک مقدار زیادی از مواد غذایی در یک وعده غذایی است که ممکن است برای بعضی افراد عادت شود. هنگامی که چنین غذا خوردنهایی به صورت مکررانجام شود به عنوان اختلال خوردن غذا شناخته میشود. افرادی که از اختلالات خوردن رنج میبرند اغلب احساس خجالت میکنند. آنها معمولا سعی دارند این مشکل را از دیگران پنهان کنند. این نوع اختلال خوردن در نهایت میتواند بدتر شود و منجر به برخی مشکلات روحی و جسمی شود، که چاقی، افسردگی و اضطراب را به دنبال دارد. غلبه بر این نوع اختلال دشوار است، اما غیر ممکن نیست.
علل و علائم
عوامل ایجاد کننده این اختلال به وضوح قابل درک نیست اگرچه این وضعیت ارتباطی با افسردگی پیدا کرده است. اما معلوم نیست که آیا افسردگی علت یا تاثیر این اختلال خوردن است. برخی از عوامل دیگر که میتوانند باعث اختلال در خوردن غذا شوند، خستگی، ناراحتی، خشم و رفتار مضر است.بسیاری از افراد معتقدند که برخی از عوامل بیولوژیک مانند ژنهای ارثی و مواد شیمیایی تغییر یافته مغز نیز ممکن است باعث اختلال خوردن غذا شوند. به طور کلی، دیده شده است که اختلالات خوردن در زنان بیشتر از مردان است. سایر عواملی که اختلال خوردن را ایجاد میکند شامل: چاقی، سابقه خانوادگی در اختلالات خوردن و رژیم غذایی.
شایع ترین نشانه های این اختلال عبارتند از:
خوردن یک مقدار زیادی از مواد غذایی در یک زمان
خوردن بیش از حد و بهسرعت در طول یه وعده غذایی
خوردن حتی زمانی که گرسنه نیستید
عادت به خوردن مقدار زیادی از مواد غذایی، زمانی که فرد احساس افسردگی، غمگینی و یا خستگی کند.
خوردن در تنهایی
افسردگی و اضطراب
این علائم همچنین ممکن است در یکی دیگر از اختلالات خوردن وجود داشته باشد، که به نام "اشتهای بیش ازحد" شناخته شده است. با این حال، افراد مبتلا به اختلال خوردن بیش از حد معمولا پس از یک دوره خوردن غذا، ورزش میکنند.چگونه این نوع غذا خوردن را کنترل کنیم
با وجود اینکه دشوار است، با برخی از روشهای ساده، میتوان این نوع اختلال را کنترل کرد. اولین قدم این است که توجه به نشانههای این نوع اختلال داشته باشیم و عوامل موثر را در نظر بگیریم. بعد، شما باید این واقعیت را قبول کنید که از این اختلال رنج میبرید و شما تنها کسی نیستید که با این مشکل مواجه هستید. در حقیقت، این مسئله بخش بزرگی از مردم است.برای جلوگیری از خوردن بیش ازحد غذا، باید سعی کنید عوامل خاصی را در نظر بگیرید. برای بعضی از افراد، عامل تحریک کننده اضطراب یا خشم میباشد، در حالی که برای دیگران میتواند خستگی یا انزوا باشد. برای بسیاری از افراد، خوردن یک راه برای مقابله با مسائل خاص عاطفی است.
برای مدیریت اضطراب و استرس شما میتوانید یک شیوه زندگی سالم داشته باشید. تکنیکهای ورزشی و تسکین استرس، مانند یوگا میتوانند در این زمینه کمک زیادی کند. حتی صحبت کردن با یک دوست میتواند کمک زیادی به کاهش اضطراب و خستگی شما کند.
افرادی که از این نوع اختلال خوردن رنج میبرند باید سعی کنند خود را به فعالیتهایی که از آن لذت میبرند مشغول کنند. بیکاری عامل مهمی است که میتواند باعث پرخوری شود. بنابراین، خود را با فعالیتهای مورد علاقه خود مشغول کنید تا بتوانید افکار خود را از غذا خوردن دور کنید.
بسیاری از مردم تمایل به خوردن غدا در نیمه شب دارند برای متوقف کردن این عادت، یک لیوان آب بنوشید. شما همچنین میتوانید از اعضای خانواده خود بخواهید که در طول شب مراقب شما باشند.
خوردن غذا نیز میتواند با احساسات دردناک مرتبط باشد. به اشتراک گذاشتن چنین احساساتی با کسی که به شما نزدیک است، و میتواند به شما در این وضعیت کمک کند. میتواند در رفع مشکل مفید باشد. هر زمان که احساس تنهایی میکنید و تمایل به خوردن غذای بیش از حد دارید سعی کنید یک گفتگوی خوب با دوستان خود داشته باشید.
اگر غذای شیرین و چرب را دوست دارید، آنها را در مقادیر کم بخورید. و به طور کامل خود را از غذای مورد علاقه خود محروم نکنید، چون میل بیشتری برای خوردن آنها پیدا خواهید کرد. بنابراین، بهتر است که چنین مواد غذایی را در مقدار کم مصرف کنید، نه اینکه کاملا از خوردن آنها کاملا اجتناب کنید.
اگر تمام این اقدامات نتوانست به شما کمک کند، به دنبال کمک حرفهای باشید. درمان حرفهای یا پزشکی برای این وضعیت، که به صورت ترکیبی از دارو درمانی و روان درمانی میباشد بسیار کارا است. روان درمانی درمان رفتاری شناختی و رفتار درمانی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. داروهایی که معمولا برای درمان این بیماری استفاده میشوند عبارتند از داروهای ضد افسردگی، توپیرامات و ضدچاقی مانند سیبوترامین. حتی استراتژیهای کمکی خودمحور میتوانند در کاهش وقوع بیش از حد این اختلال اثرگذار باشند.
خوردن غذا اغلب منجر به افزایش وزن و چاقی میشود. افراد مبتلا به این اختلال خوردن نیز ممکن است از کمبود مواد غذایی رنج ببرند، زیرا خوردن بیشتر شامل مواد غذایی غنی از چربی، شکر و نمک است، اما ویتامینها و مواد معدنی کمی در رژیم غذایی این گونه افراد قرار دارد.. این عوامل ممکن است منجر به عوارض متعددی مانند افسردگی، دیابت نوع دو، فشار خون بالا و کلسترول خون بالا شود. بنابراین، بسیار مهم است که علائم این نوع اختلال را شناسایی کرده و با کمک یک متخصص پزشکی حرفهای، آن را در اسرع وقت از بین ببرید
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}