زهرا (س) برترین بانوی جهان
نویسنده محترم نوشتار خود را با مقدمهای درباره سرنوشت دردناک زنان در طول تاریخ آغاز میکند و بیان میکند که اسلام به دلیل نجات زنان از چنگال ستم ستمگران تاریخ، حقّ بزرگی بر آنها دارد.
عنوان: زهرا(س) برترین بانوی جهان
موضوع: سیره حضرت زهرا(س)
زبان: فارسی
تیراژ: 3000
نویسنده: ناصر مکارم شیرازی
ناشر: مطبوعاتی هدف
محل چاپ: قم
سال چاپ: 1366
نوبت چاپ: سوم
تعداد صفحات: صفحه 211
معرفی کتاب:
نویسنده محترم نوشتار خود را با مقدمهای درباره سرنوشت دردناک زنان در طول تاریخ آغاز میکند و بیان میکند که اسلام به دلیل نجات زنان از چنگال ستم ستمگران تاریخ، حقّ بزرگی بر آنها دارد.پس از مقدمه، مطالب اصلی درباره حضرت فاطمه زهرا(س) به این ترتیب نگاشته میشود:
ولادت پر شکوه فاطمه زهرا(س) و شرح تولد آن حضرت، محبت فراوان پیامبر(ص) به فاطمه زهرا(س) و احادیثی که در این زمینه وارد شده است، فاطمه(س) در کنار پدر، فاطمه(س) همسر وفادار امیرالمؤمنان(ع) و مراسم ازدواج آنها، فاطمه(س) بعد از رحلت پیامبر(ص)؛ طوفانهایی از حوادث پیچیده و بحرانی که در این مدت کوتاه، وزیدن گرفت.
فضایل حضرت زهرا(س) از دیدگاه دیگران: در این بخش، مقامهای حضرت زهرا(س) از دیدگاه اهل سنّت بررسی شده که چکیده این نظرها چنین است:
او برترین بانوی جهان بود؛ او بانوی بهشتی بود؛ او محبوب پیغمبر(ص) و پاره تن ایشان بود؛ او مقرّب درگاه خدا بود، رضای او رضای خدا و خشم او خشم خدا بود؛ ایثار و فداکاری عجیبی داشت؛ مقام بالای علمی داشت؛ کرامتهای بانوی اسلام؛ نخستین کسی که وارد بهشت میشود؛ نامهای پرمعنای حضرت؛ هدیه پیامبر(ص) به دخترش زهرا(س) (در این قسمت ماجرای غمانگیز فدک و عوامل سیاسی غصب آن داده شده است)
آخرین پنجره کتاب با عنوان «حماسه بزرگ» درباره خطبه تاریخی فاطمه زهرا(س) در تفسیر مسائل مهم عقیدتی، سیاسی و اجتماعی و اسناد و مدارک خطبه است.
این خطبه کمنظیر در حقیقت از هفت بخش تشکیل میشود:
بخش اول: تحلیل فشرده و عمیقی پیرامون مسئله توحید و صفات پروردگار و اسماء حسنا و هدف آفرینش.
بخش دوم: بیان مقام والای پیامبر(ص) و مسئولیتها و ویژگیها و اهداف او.
بخش سوم: بیان اهمیت قرآن مجید و عمق تعلیمات اسلام، فلسفه و اسرار احکام.
بخش چهارم: بانوی اسلام ضمن معرفی خویش، خدمات پدرش رسول الله را به امّت بازگو میکند.
بخش پنجم: بیان حوادث بعد از رحلت پیامبر(ص) و حرکت و تلاش منافقین برای محو اسلام.
بخش ششم: غصب فدک به بهانههای واهی و پاسخ به این بهانهها.
و سرانجام بخش هفتم: اتمام حجّت با گروه انصار و اصحاب راستین پیامبر و کمک خواستن از آنها و به پایان بردن گفتار با تهدید به عذاب الهی.
در این کتاب، برای بیان مطالب، از آیات و روایات استفاده بسیار مناسبی شده است. این کتاب فصلبندی ندارد و فهرست مطالب در پایان و معرفی منابع هم در پاورقی است.
منبع مقاله :
pajuhesh.irc.ir
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}