معرفی کتاب فاطمه زهرا(س) از ولادت تا شهادت
این اثر ترجمه کتاب فاطمة الزهراء من المهد الی اللّحد است که سالها پیش توسط آیة الله قزوینی به رشته تحریر درآمده است. متن عربی آن در عراق، لبنان و ایران چاپ شده است.
شناسنامه کتاب:
عنوان: فاطمه زهرا(س) از ولادت تا شهادت
موضوع: سیره حضرت فاطمه(س) / داستان فدک
زبان: فارسی
قطع: وزیری
تیراژ: 2000
نویسنده: سید محمد کاظم قزوینی
مترجم / مصحح: علی کرمی
ناشر: نشر مرتضی
محل چاپ: قم
سال چاپ: 1377
نوبت چاپ: 2
تعداد صفحات: 832 صفحه
عنوان: فاطمه زهرا(س) از ولادت تا شهادت
موضوع: سیره حضرت فاطمه(س) / داستان فدک
زبان: فارسی
قطع: وزیری
تیراژ: 2000
نویسنده: سید محمد کاظم قزوینی
مترجم / مصحح: علی کرمی
ناشر: نشر مرتضی
محل چاپ: قم
سال چاپ: 1377
نوبت چاپ: 2
تعداد صفحات: 832 صفحه
معرفی کتاب:
این اثر ترجمه کتاب فاطمة الزهراء من المهد الی اللّحد است که سالها پیش توسط آیة الله قزوینی به رشته تحریر درآمده است. متن عربی آن در عراق، لبنان و ایران چاپ شده است.ویژگیهای ترجمه:
1. برگردان محتوا به محتوای کتاب با قلمی روان و گویا که میتوان گفت برگردان و نگارشی انجام پذیرفته است.2. تنظیم آن به صورت شانزده بخش است تا بهره وری از آن آسان باشد.
3. انتخاب عنوانهای جالب در جاهای مناسب تا کتاب را از یکنواختی خارج و جاذبه بیشتری به آن بدهد.
هدف نگارش کتاب:
نویسنده محترم مینویسد در بررسی از کتابخانه متوجه شدم اثر جامع و شایستهای که در خور مقام والا و پرشکوه برترین بانوی جهان هستی باشد به چشم نمیخورد و یک نوع احساس خلاء کردم... آنگاه وی تصمیم میگیرد که کتابی در این زمینه به نگارش درآورد که هم ترسیم کننده زندگی درس آموز و تاریخ ساز حضرت زهرا(س) باشد و هم نیاز جویندگان آب حیات کوثر همیشه جوشان وجود او را پاسخ گوید و...در ادامه نویسنده میگوید... اینجانب هم هرگز بر این اندیشه نیستم که میتوانم به این رسالت بزرگ و مسئولیت سنگین قیام کنم و به گونهای شایسته و بایسته به این هدف بلند و آرزوی دیرین جامه عمل بپوشانم، بلکه اینجانب نیز به ناتوانی و نارسایی اندیشه و قلم و بیان خویش در این مورد اعتراف دارم... در هر حال با وجود این تصمیم، به دلیل برخی مشکلات نویسنده از انجام این مسئولیت باز میماند، ولی در بخشی از گرفتاریها با خدای خود پیمان میبندد که اگر این مشکلات از زندگی وی برطرف شد، نگارش کتابی در مورد زندگی افتخارآفرین بانوی بزرگ اسلام حضرت فاطمه(س) را شروع کند... در نهایت با لطف و عنایت خداوند، توفیق این کار بزرگ دست میدهد. اثر گران سنگی چون این کتاب به نگارش درمیآید.مجموعه مطالب کتاب در شانزده بخش به شرح زیر تدوین شده است:
سخن مترجم، سخن نویسنده و...
بخش اول: در رواق سخن: شاهکار بدیع آفرینش و نشان قدرت خدا، گران بهاترین درسها، نگرشی بر موقعیت و جایگاه زن، کدامیک بهتر است، قلمهای زهرآگین، پاسخ علامه امینی(ره)، درایت و هوشمندی وصف ناپذیر، سیمای پرشکوه امیرمؤمنان(ع) در قرآن، در آینه محمد(ص)، تبلور ارزشها و والاییها.
بخش دوم: رویشگاه پاک و پاکیزه این درخت تناور و پرثمر: 1. اصل وراثت، 2. پیامبر و پیمان زندگی مشترک، 3. خردمندترین بانوی عرب در آستانه نیک بختی، 4. نگرشی سریع بر امور غیرحسی، 5. در آستانه ولادت.
بخش سوم: نامها و نشانهها: نام گذاری، نامهای نه گانه: (فاطمه، صدیقه، مبارکه، طاهره، زکیه، مرضیه، راضیه، محدثه، زهرا، بتول، عذرا)
بخش چهارم: زندگی و مراحل رشد: زندگی و مراحل رشد بانوی بانوان، رحلت بزرگ بانوی جهان عرب، در آستانه هجرت، فاطمه(س) در روز احد، مشکلات در خانه پدر
بخش پنجم: دخت گران مایه پیامبر در آستانه ازدواج: آغاز زندگی مشترک، سند آسمانی یا «مهریه» حقیقی فاطمه(س)، مراسم عروسی و مقدمات آن، سال ازدواج و دیدگاهها.
بخش ششم: سرای پرشکوه و پرمعنویت فاطمه(س): سرای فاطمه(س)، زندگی خانوادگی، تاریخ و دروغ پردازیهای رسوا، طلوع دومین امام نور، ولادت سومین امام نور، ولادت دخت ایمان و عفاف، ولادت دومین دختر امیرمؤمنان(ع).
بخش هفتم: سیمای فاطمه(س) در قرآن: در آیه قُربا، در آیه مباهله، در سوره هل اتی، در آیه نور، موقعیت شکوه بار فاطمه(س) در آینه رسالت، مهر و احترام تفکر انگیز و...
بخش هشتم: ویژگیهای اخلاقی و انسانی بانوی بانوان: پارسایی و انفاق، فاطمه(س) و عبادت خالصانه، ارمغان معنوی، فاطمه(س) و دانش گسترده حدیث لوح، فاطمه(س) و پوشش بانوان، فاطمه(س) و نیایش با خدا
بخش نهم: روند تاریخ و آینده امت: پیامبر(ص)، فاطمه(س) را از رویدادهای آینده آگاه میسازد، پس از رحلت پیامبر(ص)، فاطمه(س) در مسیر تندبادها، یورش به فرودگاه وحی پس از رحلت پیامبر(ص)، با او بیعت نخواهم کرد، شهامت و ایمان وصف ناپذیر.
بخش دهم: ماجرای غمانگیز فدک: محدثان اهل سنت، فدک چیست، آیا فدک ویژه پیامبر است، آیا پیامبر(ص) فدک را به فاطمه(س) بخشید، فدک در دست او، دلایل سه گانه در پرونده فدک: 1. اصل «ید» یا در اختیار بودن، 2. از راه ارث، 3. هدیه و بخشش پیامبر.
بخش یاز دهم: راز مطالبه فدک: راویان و منابع این سند جاودانه، نکات اساسی و حساس خطبه، پاسخ ابوبکر، پاسخ فاطمه(س)، دفاع ابوبکر، جسارت و اهانت به خاندان پیامبر(ص)، ام سلمه رییس دولت غاصب را به شدت محکوم کرد و...
بخش دوازدهم: بازگشت به خانه: امیرمؤمنان(ع) در انتظار فاطمه(س)، شکایت به امیرمؤمنان(ع)، با زنان مهاجر و انصار
بخش سیزدهم: با زنان مهاجر و انصار: سخنی ژرف و روشنگرانه، عیادت زنان از دخت پیامبر(ص)، طرح مسائل اساسی و بیان حقایق، راز این حق کشی، کشتار خالد بن ولید، ادامه تفسیر سخنان فاطمه(س)، منابع این خطبه، اتمام حجت بر دو گروه مهاجر و انصار، حرکت هدفدار و خداپسندانه، دیگر با تو سخن نخواهم گفت.
بخش چهاردهم: یاران اشک روشنگرانه و هدفدار: در بیت الاحزان، بدترین چهره ستم، فاطمه(س) در بستر شهادت، علل بیماری و شهادت بانوی بانوان، عیادت آن دو از دخت گران مایه پیامبر، عیادت ام سلمه، عیادت عایشه، عیادت دختر طلحه، عباس و اندیشه عیادت فاطمه(س)
بخش پانزدهم: در آستانه شهادت: در آخرین روز، حنوط بهشت، فاطمه(س) جهان را بدرود گفت، پس از شهادت، آرامگاه ناشناخته، در آن شب غم بار، تلاشهای مذبوحانه و بیثمر، هشدار جدی به مومنان، امیرمومنان در سوک فاطمه(س)، تاریخ شهادت بانوی بانوان
بخش شانزدهم: موقوفات و صدقات او: موقوفات و صدقات جاریه، شکایت فاطمه(س) در روز رستاخیز، فاطمه(س) و شفاعت قرآن و شفاعت، شفاعت در این جهان، توسل به فاطمه(س) برای تقرب به خدا، زیارت فاطمه(س)، خیل سرایندگان در رثای فاطمه(س) و...
تذکر: به جز فهرست تفصیلی مطالب، هیچ فهرستی در این کتاب به چشم نمیخورد. منابع مطالب به صورت مختصر در پاورقیها مورد اشاره قرار گرفته است.
منبع مقاله :
pajuhesh.irc.ir
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}