نویسنده: سلمان خدادادی
خوب است بدانید که بهترین راه برای تسکین دردها انجام تمرین‌های ورزشی مناسب با مشکل بیمار است به طوری که ابتدا تمرین‌های سبک آغاز می‌شود و به مرور با توجه به توان بیمار افزایش یابد.
بنابراین توصیه می‌شود افراد بیمار پیش از ورود به استخر در جکوزی یا سونا به مدّت 5 دقیقه به نرمش‌های بی‌ضرر و بدون پرش اقدام کنند. البتّه باید توجّه داشته باشید که انجام این حرکت‌ها منوط به وجود نداشتن عارضه‌های محدود‌کننده مانند: مشکلات قلبی و حساسیت‌های پوستی و... است. بنابراین باید بیماران با توجّه به وضعیت جسمانی خود و در میان گذاشتن آن با پزشک معالج چنین درمان‌‌هایی را انجام دهند.
اثرات آب درمانی بر بدن
هنگام قرار گرفتن در آب، تغییرات زیر در بافت‌ها و اندام‌های بدن رخ می‌دهد:

1- افزایش درجه حرارت بدن:

برحسب دمای آب، درجه حرارت بدن هم تغییر می‌کند. در اغلب موارد که درجه حرارت آب استخر بین 34 تا 34 درجه سانتی‌گراد است. دمای بافت‌ها و عضلات نیز مقداری افزایش می‌یابد.

2- افزایش سوخت و ساز بافت‌ها:

در اثر افزایش حرارت بافت‌های مختلف بدن، میزان سوخت و ساز بدن نیز زیاد می‌شود.

3- اتّساع (وسیع شدن) عروق:

بالا بودن حرارت آب، منجر به بالارفتن حرارت بدن و گشاد شدن عروق و مویرگ‌ها می‌شود. اتساع عروق ناشی از افزایش سوخت و ساز سلول‌ها است که نیاز به اکسیژن اضافی و دفع بیشتر مواد حاصل از سوخت و ساز دارند.

4- افزایش جریان خون:

افزایش درجه حرارت بدن موجب زیادتر شدن سوخت و ساز سلول‌ها می‌شود که برای جبران کردن این امر، جریان خون بافت‌ها زیاد می‌شود. بنابراین میزان جریان خون نیز متعاقب قرار گرفتن در آب گرم افزایش می‌یابد.

5- افزایش میزان فعالیّت قلب:

به دنبال اتساع عروق خونی و زیاد شدن میزان جریان خون، میزان خون وارده به قلب نیز زیادتر می‌شود و میزان برون ده قلبی افزایش می‌یابد و فعالیّت قلبی بیشتر می‌شود.
منبع مقاله :
خدادادی، سلمان؛ (1395)، آب‌درمانی، ساری: انتشارات پارسی‌سرا، چاپ اول