نویسنده: صمصام صانعی

مشخصات ظاهری تخم کرفس:

مدور، ریز و رنگ آن سبز روشن می‌باشد.

طبیعت:

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خشک است.

ترکیبات شیمیایی:

آلبومین به مقدار زیاد، کلسیم، مواد غیر محلول و غیره در آن مشخص شده است.

نحوه مصرف:

به طور معمول به صورت دم کرده، جوشانده، پودر شده و یا خیسانده در آب جوش استفاده می‌کنند و در طب سنتی برای درمان بیماری‌ها نحوه و مقدار مصرف آن را پزشک تشخیص داده و تجویز می‌کند.  

خواص درمانی:

هضم کننده غذا و باز کننده انسداد و گرفتگی‌ها، ضد استسقاء (آب آوردن قسمت‌هایی از بدن) و سرشار از ویتامین C، محرک اشتها و تقویت کننده معده، تقویت کننده نیروی جنسی و رفع کننده سوزش ادرار، لاغر کننده و کاهنده فشار خون، آرام‌بخش و ضد اضطراب، کاهنده ورم مفاصل و ضد اسپاسم عضلانی، مدر و ضد باکتری، ضد التهاب و کاهنده اسید اوریک، تقویت کننده عضلات رحم و افزاینده جریان خون قاعدگی، کاهنده فشار شدید رگ‌ها و جلوگیری کننده از ابتلا به انواع سرطان‌ها می‌باشد. زیاده‌روی در مصرف تخم کرفس افزاینده فشار خون، تضعیف کننده نیروی جنسی، سبب ایجاد ناراحتی‌های ریوی، استفراغ، دل‌پیچه، ضعف حافظه و زخم معده می‌شود. در ضمن استفاده از آن برای خانم‌های باردار و مادران شیرده ممنوع است. در ضمن برای دردهای سیاتیکی، آرتروز و نقرس، دردهای عمومی بدن، پیچش روده‌ها، تهوع، درد پهلو، نفخ شکم، ورم روده و تشنج نیز مفید است. در استعمال خارجی پودر شده آن به صورت ضماد از بین برنده زگیل‌ها می‌باشد.

تذکر:

زیاده‌روی در مصرف تخم کرفس افزاینده فشار خون، تضعیف کننده نیروی جنسی، سبب ایجاد ناراحتی‌های ریوی، استفراغ، دل‌پیچه، ضعف حافظه و زخم معده می‌شود. در ضمن استفاده از آن برای خانم‌های باردار و مادران شیرده ممنوع است.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.