معرفی تربچه و خواص درمانی آن
ترب انواع مختلفی دارد پرورشی و وحشی که همه از یک خانواده میباشند. در اینجا به نام علمی و مشخصات مربوط به یک نوع پرورشی آن که تربچه یا ترب نقلی نامیده میشود و رنگ آن قرمز و در بعضی موارد
نویسنده: صمصام صانعی
ترب انواع مختلفی دارد پرورشی و وحشی که همه از یک خانواده میباشند. در اینجا به نام علمی و مشخصات مربوط به یک نوع پرورشی آن که تربچه یا ترب نقلی نامیده میشود و رنگ آن قرمز و در بعضی موارد صورتی میباشد اشاره شده است.
به دلیل دیرهضم بودن تربچه بهتر است آن را رنده کرده و استفاده کنند.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
نام علمی:
Raphanus sativus L. var. sativus، نام فرانسه Radis و نام انگلیسی آن Radish میباشد.تیره گیاه:
شببو Cruciferaebr />نوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری:
گیاهی است یک ساله به ارتفاع تقریبی 40 سانتیمتر با برگهایی سبز رنگ، طوقهایِ پهن، زبر و دارای بریدگیهای نامنظم و ناصاف که از یقه گیاه خارج میشوند. ساقههای آن منشعب و گل دهنده، گلهای آن سفید یا سفیدِ مایل به زرد، به طور معمول از تربچه، ساقه و برگ به صورت خام و از تخم تربچه نیز به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده میکنند. میوهاش خورجین و در آن دانههای تربچه به رنگ زرد وجود دارند. ریشهی گیاه (تربچه) به رنگهای قرمز یا صورتی و با اشکال مدور و دراز میباشد.طبیعت:
از نظر طبیعت بین حکمای طب سنتی اختلاف نظر وجود دارد عدهای از حکما طبیعت آن را گرم وعدهای دیگر گرم و خشک میدانند.رویش جغرافیایی:
در اغلب نواحی معتدل کشورها کشت میشود.ترکیبات شیمیایی و ویتامینهای موجود در تربچه:
سیتین، تیامین، مالوین کلراید، اسانس سولفوره و ویتامینهای C, B1, B, A در آن تشخیص داده شده است.بخش مورد استفاده:
ریشه (تربچه)، ساقه، برگ و تخمنحوه مصرف:
به طور معمول از تربچه، ساقه و برگ به صورت خام و از تخم تربچه نیز به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده میکنند.خواص درمانی تربچه:
تصفیه کننده خون و فعال کننده حرکات دودی روده بزرگ و کوچک، پاک کننده کیسه صفرا از سنگ و افزاینده ترشحات غده تیروئید، نشاطآور و اشتهاآور، مسکن دردهای مجاری ادراری و ضد اسکوربوت قوی، فعال کننده معده و باعث رشد و نمو کودکان، دفع کننده مواد زائد بدن و استحکامبخش استخوانها، جلوگیری کننده از بروز انواع سرطانها و مانع از لخته شدن خون در رگها، بالابرنده قدرت دفاعی گلبولهای سفید و مفید برای سیاه سرفه میباشد. در ضمن برای یبوست خانمهای باردار و برای افرادی که شیمی درمانی میشوند نیز مؤثر است.به دلیل دیرهضم بودن تربچه بهتر است آن را رنده کرده و استفاده کنند.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}