معرفی ریحان یا ریحان سبز و خواص درمانی آن
مقاوم کننده بدن و هضم کننده غذا، تقویت کننده قوای جنسی و ضد عفونی کننده، اشتهاآور و بادشکن، ضد تشنج و شیرافزا، آرامبخش و خلطآور، مسکن دردهای عمومی بدن و قاعدهآور، ضد آلزایمر و کاهنده ورمها، ضد میگرن و مسکن
نویسنده: صمصام صانعی
ریحان گونههای بسیار زیادی دارد که در سراسر کشورها به طوروحشی روییده و کاشته نیز میشوند. چندگونه از آنها نسبت به دیگر گونهها از خواص دارویی بیشتری برخوردار هستند. در اینجا به نام علمی و مشخصات مربوط به یک نوع از آنها (ریحان سبز - ریحان معمولی) اشاره شده است.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
نام علمی:
Ocimum basilicum L.، نام فرانسه Petit basilica و نام انگلیسی آن Sweet basil میباشد. نامهای دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، ریحان معمولی، ریحان سبز، نازبو، ریحان الملک، سلطان الریاحین و ضَیمَران نام برده شده است. زیادهروی در مصرف ریحان سبز ضعف بینایی در پی داشته و موجب سردرد نیز میشود.تیره گیاه:
نعناع Labiataeنوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری:
گیاهی است علفی، یک ساله و معطر با ساقهای چهارگوش به ارتفاع حدود 50 سانتیمتر و پر شاخه، برگهای آن متقابل، بیضی شکل، نسبتاً پهن، نوکتیز، پشت برگها سبز خاکستری و روی برگها سبز روشن یا بنفش رنگ است. گلهایش مجتمع، کوچک و سبز مایل به ارغوانی یا در مواردی صورتیِ مایل به سفید و تخم آن زبر، ریز، سیاه یا قهوهای میباشد.طبیعت:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خشک است.رویش جغرافیایی:
در اغلب نواحی معتدله و مرطوب کشورها و ایران کاشته میشود.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در آن:
مواد اوسیمن، پینن، ترپنهایدرت، سینئول، متیل چاویکول، لینالول، آنتول، اوژنول، استراگول، تیمول، سیترال و کامفور در آن تشخیص داده شده است.بخش مورد استفاده:
برگ و تخمنحوه مصرف برگ:
به طور معمول برگ ریحان به صورت خام مصرف خوراکی دارد.خواص درمانی:
مقاوم کننده بدن و هضم کننده غذا، تقویت کننده قوای جنسی و ضد عفونی کننده، اشتهاآور و بادشکن، ضد تشنج و شیرافزا، آرامبخش و خلطآور، مسکن دردهای عمومی بدن و قاعدهآور، ضد آلزایمر و کاهنده ورمها، ضد میگرن و مسکن سرفه و سیاه سرفه، ضد تب و سرشار از ویتامین K میباشد. در ضمن برای سردردهای عصبی و یک طرفه، سرگیجه و دلپیچه نیز مفید است. در استعمال خارجی جویدن آن رفع کننده آفت دهان و جوشاندهی آن به صورت دهانشویه التیامبخش زخمهای دهان میباشد.تذکر:
زیادهروی در مصرف ریحان سبز ضعف بینایی در پی داشته و موجب سردرد نیز میشود.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}