معرفی شاه اسپرم و خواص درمانی آن
خواص درمانی عرق شاه اسپرم: نیروبخش و نشاطآور، مقوی معده و بادشکن، ضد تشنج و خارج کننده اخلاط سینه، ضد برونشیت و برطرف کننده سرفههای مقاوم، قاعدهآور و گندزدایی کننده بدن، ضد التهاب و صفرابر میباشد. در ضمن
نویسنده: صمصام صانعی
شاه اسپرم گونههای مختلفی دارد. در اینجا به نام علمی و مشخصات مربوط به یک گونه از آنها اشاره شده است.
خواص درمانی عرق شاه اسپرم: نیروبخش و نشاطآور، مقوی معده و بادشکن، ضد تشنج و خارج کننده اخلاط سینه، ضد برونشیت و برطرف کننده سرفههای مقاوم، قاعدهآور و گندزدایی کننده بدن، ضد التهاب و صفرابر میباشد. در ضمن برای کولیت، دل درد، ناراحتیهای معده، دل بهمخوردگی، سرماخوردگی، گرفتگی عضلات و حبسالبول نیز مفید است.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
نام علمی:
Tanacetum Balsamita L.، نام فرانسه Baume des jardins، نام انگلیسی Balsam herb و نام دیگر آن شاهسفرم میباشد. در نواحی معتدله سرد اغلب کشورها خصوصاً در کشورهای اروپایی، آسیای مرکزی و در ایران بیشتر در نواحی استانهای شمالی، شمال غربی و چهارمحال و بختیاری انتشار دارد.تیره گیاه:
کاسنی Compositaeنوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری:
گیاهی است علفی و چند ساله به ارتفاع حدود 50 سانتیمتر گاهی موارد بیشتر و برگهای آن معطر، دمبرگدار، تخم مرغی شکل با قاعدهی قلبی، نوکتیز با لبههای کنگرهای و دندانه ارهای میباشند. در انتهای ساقهها، گل دهنده و گلهای آن طبقیِ زرد رنگ و دور طبق، گلبرگهای زبانهای به رنگ سفید دیده میشوند.طبیعت:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم است.رویش جغرافیایی:
در نواحی معتدله سرد اغلب کشورها خصوصاً در کشورهای اروپایی، آسیای مرکزی و در ایران بیشتر در نواحی استانهای شمالی، شمال غربی و چهارمحال و بختیاری انتشار دارد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در شاه اسپرم:
در گیاه یک مادهی تلخ و غیره تشخیص داده شده است.بخش مورد استفاده:
عرق تهیه شده از اندام هوایی گیاه.نحوه مصرف:
طبق دستور پزشک.خواص درمانی عرق شاه اسپرم: نیروبخش و نشاطآور، مقوی معده و بادشکن، ضد تشنج و خارج کننده اخلاط سینه، ضد برونشیت و برطرف کننده سرفههای مقاوم، قاعدهآور و گندزدایی کننده بدن، ضد التهاب و صفرابر میباشد. در ضمن برای کولیت، دل درد، ناراحتیهای معده، دل بهمخوردگی، سرماخوردگی، گرفتگی عضلات و حبسالبول نیز مفید است.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}