معرفی کدو حلوایی و خواص درمانی آن
تأمین کننده نیروی حیاتی بدن و تسکین دهنده عطش و حرارت درونی، غذای مناسبی برای مبتلایان به دیابت و معدههای ضعیف، نرم کننده سینه و خلطآور، بازکننده و رگهای بدن و تصفیه کننده خون، کاهنده غم و اندوه و افزاینده قدرت فکر
نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی:
Cucurbita moschata Duchesne، نام فرانسه Citrouille و نام انگلیسی آن Pumpkin میباشد. نامهای دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، کدو حلوایی، کدو زمستانی، کدو رشتی و کدو مربایی نامیده شده است.تیره گیاه:
کدو Cucurbitaceaeنوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری:
گیاهی است یک ساله، ساقههای آن گسترده و خزنده روی زمین، برگهای آن سبز تیره، پهن، کلیوی شکل، کنگرهای، دندانهدار با لبههای افتان و لکههای سفید روی برگها رویت میشود. جام گلهای آن زردِ کم رنگ، استکانی با لوبهای نوکدارِ خمیده، میوهاش به رنگهای مختلف، معمولاً استوانهای شکل در میانه به هم آمده با جفتهای به آسانی جدا شونده و دانههای داخل میوه (کدو) سفیدِ کِدر میباشند.طبیعت:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن سرد و تر است.رویش جغرافیایی:
در ایران و در اغلب کشورها در نواحی معتدله، گرم و مرطوب کاشته میشود.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در آن: آب، پروتئین، چربی، مواد قندی، هیدراتهای کربن، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، تیامین، نیاسین، رایبوفلاوین و ویتامینهای
A و C در آن تشخیص داده شده است.
بخش مورد استفاده:
میوه (کدو حلوایی)نحوه مصرف:
معمولاً کدو حلوایی را به صورت پخته مصرف میکنند.خواص درمانی:
تأمین کننده نیروی حیاتی بدن و تسکین دهنده عطش و حرارت درونی، غذای مناسبی برای مبتلایان به دیابت و معدههای ضعیف، نرم کننده سینه و خلطآور، بازکننده و رگهای بدن و تصفیه کننده خون، کاهنده غم و اندوه و افزاینده قدرت فکر و اندیشه میباشد. در ضمن برای یبوست، سرفه، کم خونی، برص و لکههای سفید ظاهر شده روی بدن نیز مفید است. کدو حلوایی پخته شده و گرم را به صورت ماسک به صورت بمالید نیم ساعت صبر کرده رنگ چهره و رخسار را براق و زیبا میکند. پخته شده آن به صورت مرهم برطرف کننده ورم و التهابات میباشد. غرغره با آب کدوی پخته شده مفید برای گلو درد، آب کدوی پخته شده برطرف کننده اختلالات کلیه و مثانه و کدوی پخته شده با عدس غذایی مناسب برای گرفتگی سینه است.نکته:
مواد و اثرات کدو حلوایی تقریباً شبیه کدو تنبل است.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}