کوتاه و خواندني از امام

نويسنده:علي اکبر مومني



من چشمم را براي خواندن قرآن مي خواهم :

در زماني که امام در نجف بود از ناحيه ي چشم دچار ناراحتي شده بود . هنگامي که پزشک چشم ايشان را معاينه کرد توصيه نمود که چند روزي قرآن نخوانند و استراحت نمايند . امام لبخند زدند و فرمودند :دکتر من چشمم را براي خواندن قرآن مي خواهم ، چه فايده اي دارد اگر چشم داشته باشم و قرآن نخوانم ؟ شما کاري بکنيد که من بتوانم قرآن بخوانم . (1)

سفارش بر تلاوت قرآن

امام راحل افزون بر آنکه خود همواره با قرآن مأنوس بود . تلاوت آن را پيوسته با درک و فهم به ديگران نيز توصيه مي کرد و حتي انس ظاهري با قرآن را نيز اثر گذار و مفيد دانست چنانچه در نامه اي خطاب به فرزندش حاج سيد احمد نوشته است :«فرزندم با قرآن ، اين کتاب معرفت آشنا شو ، اگر چه با قرائت آن ، و راهي از آن به سوي محبوب باز کن و تصور نکن که قرائت بدون معرفت اثري ندارد که اين وسوسه شيطان است ، آخر اين کتاب از طرف محبوب است براي تو و براي همه کس و نامه محبوب ، محبوب است اگر چه عاشق و محب مفاد آن را نداند و با اين انگيزه حب محبوب که کمال مطلوب است به سراغت آيد و شايد دست گيرد .(2)

احترام به قرآن

قرآن کتاب بزرگي است که عظمت آن از عظمت خداوند نشأت گرفته است زيرا قرآن تجلي آشکار پروردگار است . امام علي (ع)مي فرمايد : خداي سبحان در کتابش خود را آشکار کرد بي آنکه او را ببيند .
قرآن کريم به مقتضاي آسماني و الهي بودن ، شايسته احترام و تکريم است . امام ضمن بزرگ شمردن قرآن همواره آن را در ظاهر و باطن حفظ مي کرد : «گاهي به دلايلي قرآن هايي را در کيف دستي به محضر امام مي برديم ، در دفعات اوليه اتفاق افتاد که بدون توجه قرآن را نيزهمراه با چيزهاي ديگر از کيف بيرون آورده روي زمين مي گذاشتيم . امام که مراقب بودند فرمودند : « قرآن را روي زمين نگذاريد ! و بلافاصله دستشان را جلو آوردند آن را گرفتند و روي ميز گذاشتند .(3)

مصداق کامل آيه ي قرآن :

مقام معظم رهبري مي فرمايد :«فرداي آن شبي که امام عزيز به جوار رحمت الهي پيوسته بودند ، سحرگاه در حالت التهاب و حيرت تفألي به قرآن زدم ، آيه 88 سوره ي کهف آمد "و اما من آمن و عمل صالحا فله جزاء الحسني و سنقول له من امرنا يسرا " ديدم واقعاً مصداق کامل اين آيه همين بزرگوار است ؛ ايمان و عمل صالح و پاداش نيکو بهترين پاداش براي او است . (4)

پي نوشتها :

1)مجله حضور-ش 3-فاطمه طباطبايي.
2)مجله حوزه-ش96-ص225.
3)سرگذشتهاي ويژه از زندگي امام خميني -ج5-ص69.
4)حديث ولايت-ج1-ص6.

منبع:مجله ي راه قرآن(ش 21)