معرفی کندر و خواص درمانی آن
قبض کننده و قاعدهآور، معرق و ادرارآور، بندآورندهی خونریزی و رفع کننده بیماریهای پوستی، خوشبوکننده هوا و تقویت کننده حافظه، افزاینده اسپرم و تقویت کننده نیروی جنسی، تحریک کننده دستگاه هاضمه و اشتهاآور میباشد. در
نویسنده: صمصام صانعی
کُندُر صمغ رزینی است که از درختچهای با نام علمی و مشخصات زیر گرفته میشود. صمغ رزینی که از درختچه در نوبت اول به دست میآید مرغوب و به آن کندر خوراکی میگویند و صمغی که در نوبتهای بعد به دست میآید نامرغوب و به آن کندر آتشی گفته میشود.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
نام علمی:
Boswellia carterii Birdw، نام فرانسه کندر Oliban، نام انگلیسی کندر Olibanum و نامهای دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، کُندُر، لیبان ذَکَر، لبان و لیبان نامیده شده است.تیره گیاه:
Burseraceaنوع گیاه:
درختچهمشخصات ظاهری گیاه:
درختچهای است خاردار به ارتفاع 2 الی 8 متر، دارای یک الی چندین تنه یا ساقه، برگهای آن مرکب شانهای 7 تا 15 برگچهای دندانهدار و پوشیده از کرک پنبهای و گلهای آن کوچک به رنگ سفید مایل به زرد و به حالت خوشهای محوری میباشند. میوهاش کپسولی شکل و طول آن یک سانتیمتر است.مشخصات ظاهری کندر:
نوعی صمغ رزینی است که در اثر ایجاد شکاف در قسمت سرخ فامِ تنهی درختچه به بیرون تراوش میکند و به شکل شیرابه سفید رنگی است که چنانچه در مجاورت هوا قرار گیرد سفت شده و به صورت قطعات خشک شده و کوچک به شکل دانه اشکی، به رنگ کاه و با طعم تلخ، معطر و کمی گس در میآید.طبیعت کندر:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خشک میباشد.رویش جغرافیایی:
بیشتر در بعضی از نواحی عربستان، حبشه، عمان و یمن انتشار دارد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در کندر:
دارای حدود 25 درصد صمغ غیرمحلول در الکل و یک رزین و مقداری اسانس است. قسمت غیرمحلول آن در الکل دارای مواد آرابین و باسورین است و قسمت محلول آن در الکل دارای رزینی به نام اولیبانورزن، یک اسید آزاد به نام اسید بوسولیک، یک ماده تلخ و اسانس میباشد. در اسانس کندر علاوه برپینن، دیپانتن و فلاندرن مقداری از یک الکل به نام اولیبانول میباشد.نحوه مصرف:
به طور معمول به صورت جویدن و بلغ استفاده میشود و روشهای مصرف مختلف دیگری نیز دارد.خواص درمانی:
قبض کننده و قاعدهآور، معرق و ادرارآور، بندآورندهی خونریزی و رفع کننده بیماریهای پوستی، خوشبوکننده هوا و تقویت کننده حافظه، افزاینده اسپرم و تقویت کننده نیروی جنسی، تحریک کننده دستگاه هاضمه و اشتهاآور میباشد. در ضمن برای بیماریهای عصبی، بیماریهای چشمی، گوش درد، درد مفاصل، سرفه، گرفتگی صدا، شب ادراری، انزال زودرس، عفونت معده، زخم معده و روده، تهوع، بیماریهای تنفسی، خونریزی زهدان و خونریزی مقعد نیز مفید است. در استعمال خارجی مخلوط کندر با سرکه و روغن زیتون به صورت ضماد یا مشمع برای رفع دردهای روماتیسمی مفید میباشد.تذکر:
زیادهروی در مصرف کندر، سمّی و موجب سوزانیدن خون و بلغم میشود و در افراد گرم مزاج سردرد، مالیخولیا و جنون در پی دارد.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}