معرفی هلیله زرد و خواص درمانی آن
موقع استفاده کردن از هلیله زرد باید آن را شکست، هستهی آن را دور انداخت و پوست و گوشت خشک شده آن قابل استفاده میباشد. پوست و گوشت خشک شده آن را به صورت دم کرده، نیمکوب شده و یا
نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی:
Terminalia citrine Roxb. و نام انگلیسی میوهی آن (هلیله زرد) Yellow myrobalan میباشد. نامهای دیگر آن در کتب طب سنتی و به عربی هلیله زرد و اهلیج اصفر نامیده شده است.تیره گیاه:
بادام هندی Combretaceaeنوع گیاه:
درختمشخصات ظاهری درخت:
درختی است به ارتفاع حدود 20 متر و برگهای آن متناوب و بیضوی کشیده و بعضی دایرهای با قاعدهی قلبی میباشند. گلهای آن نر و ماده و به رنگ زرد یا سفید کثیف با بوی نامطبوع و میوهاش (هلیله زرد) تخم مرغی شکل، زرد رنگ و تازه آن به ابعاد یک زردآلو میباشد و خشک شده آن مانند زردآلوی خشک شده است که یک هسته در آن قرار دارد.طبیعت هلیله زرد:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن سرد و خشک میباشد.رویش جغرافیایی:
در ارتفاعات 1500 متری از سطح دریا روی تپههای خشک داخل جنگلهای پهن برگ کشور هند میروید.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در میوه (هلیله زرد):
تانن، اسید کبولیک، مواد رزینی، مواد پروتئینی و مواد قندی در آن تشخیص داده شده است.بخش مورد استفاده:
میوه (هلیله زرد)نحوه مصرف:
موقع استفاده کردن از هلیله زرد باید آن را شکست، هستهی آن را دور انداخت و پوست و گوشت خشک شده آن قابل استفاده میباشد. پوست و گوشت خشک شده آن را به صورت دم کرده، نیمکوب شده و یا خیسانده در آب جوش استفاده میکنند.خواص درمانی:
تقویت کننده معده و مفید برای صرع صفراوی، مقوی مغز و قوای فکری و تصفیه کننده خون میباشد. در ضمن برای تب ناشی از صفرا، سرگیجه، یرقان، کهیر، آبسه، دمل، بواسیر خونی و جوشهای صفراوی نیز مفید است. از نظر خواص درمانی تقریباً با هلیله کابلی نسبتاً شباهت دارد.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}