نگاهی به باشگاه سایپا البرز
در سال 1368 گروه خودروسازی سایپا تصمیم به تشکیل یک تیم فوتبال گرفت و با خرید امتیاز یک تیم از دسته چهارم تهران کار خود را شروع کرد. مسئولین وقت تیم اعتقاد به رشد و ترقی داشتند، بنابراین
نویسنده: امیر بهنام
گزارشی از باشگاه سایپا البرز تا سال 1390.
نام کامل:
باشگاه فوتبال سایپا البرز
بنیانگذاری:
1367
ورزشگاه:
انقلاب، کرج
گنجایش:
15،000 نفر
مالک:
کارخانه خودروسازی سایپا
مدیر عامل:
حمید سجادی
تاریخچه:
در سال 1368 گروه خودروسازی سایپا تصمیم به تشکیل یک تیم فوتبال گرفت و با خرید امتیاز یک تیم از دسته چهارم تهران کار خود را شروع کرد. مسئولین وقت تیم اعتقاد به رشد و ترقی داشتند، بنابراین کار خود را از ردههای پایین شروع کردند. یک سال بعد سایپا به دسته سوم و در سال 1370 نیز به دسته دوم تهران راه یافت ولی نتوانست به دسته اول صعود کند. اما انحلال تیم کشتیرانی صعود کرده به دسته اول باعث شد تا تیم نارنجی پوش سایپا سال 1371 را در دسته یک سپری کند. سایپا قهرمان دسته اول تهران شد و با قهرمانی در سوپر جام تهران جواز صعود به لیگ را به دست آورد. در فصل 72 سایپا با استفاده از ضعف حریفان در میان تعجب همگان قهرمان لیگ شد و در همان سال نیز جام حذفی را به خانه بردند. این برای اولین بار در تاریخ فوتبال ایران بود که یک تیم فاتح هر دو جام کشور میشد. سال بعد در مسابقات قهرمانی آسیا، در دور اول حذف شد اما قهرمانی خود را در لیگ تکرار کرد.در فصل 74 در باشگاه دو دستگی ایجاد شد و این اختلافات باعث جدایی مدیر و سر مربی موفق این تیم یعنی دادرس و ذوالفقار نسب شد. این در حالی بود که سایپا در جام باشگاههای آسیا به جمع چهار تیم راه یافته بود اما در لیگ داخلی در ردههای پایین دست و پا میزد. سرانجام سایپا در جام باشگاههای آسیا چهارم شد و در لیگ داخلی نیز به دسته دوم سقوط کرد. در فصل 75 با تیمی جدید به دسته اول بازگشت و تا به امروز در سطح اول فوتبال کشور حاضر بوده است. در فصل 81-82 در لیگ برتر سیزدهم، در 82-83 ششم و در 83-84 نیز سیزدهم شدند و در فصل 85-86 قهرمان لیگ برتر فوتبال ایران شد. رنگ لباس باشگاه پیراهن نارنجی، شورت نارنجی و جوراب سفید است.
افتخارات:
سه دوره قهرمانی لیگ آزادگان در سالهای 1373 و 1374 قهرمانی جام حذفی ایران در سال 1372 و قهرمان ششمین دوره رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران (جام خلیج فارس) در سال 1386.منبع مقاله :
بهنام، امیر؛ (1390)، باشگاههای برتر فوتبال ایران و جهان، تهران: انتشارات پاسارگاد، چاپ اول.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}