چاي داغ، عامل مهم شيوع سرطان مري




سيامك خالقي درگفت‌و‌گو ‌با فارس اظهار داشت: نوشيدن مايعات داغ بافت‌هاي موجود در مخاط دهان تا حلق را تحريك ‌مي‌كند كه در صورت مداومت بر اين كار و ايجاد تحريك مزمن، ماهيت بافت مري تغيير يافته و موجب ابتلا به سرطان مي‌شود.
وي با اشاره به اينكه شيوع اين بيماري در ايران بيشتر در حواشي جنوبي درياي خزر ديده مي‌شود، تصريح كرد:‌ در حقيقت اين سرطان توزيع جغرافيايي خاصي شبيه راه ابريشم دارد كه شيوع آن از شمال ايران به سمت شرقي و قسمتي از روسيه، افغانستان و چين را دربر مي‌گيرد.
خالقي تصريح كرد: عوامل محيطي و غذايي، عوامل ژنتيكي مربوط به بافت مري، سوء مصرف الكل و سيگار، غذاهاي فاسد و كنسروي از ديگر عوامل مستعدكننده ابتلاي فرد به سرطان مري است.
اين فوق تخصص گوارش و كبد با بيان اينكه سرطان مري يكي از كشنده‌ترين سرطان‌ها محسوب مي‌شود، افزود:‌ اين سرطان از جمله شايع‌ترين بيماري‌هاي گوارشي است كه در بين 5 سرطان اوليه دستگاه گوارش و كل سرطان‌هاي بدن قرار دارد.
وي افزود: شيوع سرطان مري در افراد زير 40سال بسيار كم است اما ميزان بروز آن طي دهه‌هاي بعدي عمر افزايش مي‌يابد.
خالقي يادآور شد: ‌سرطان مري در مراحل اوليه و قابل درمان بدون علامت است و به ندرت به صورت تصادفي شناسايي مي‌شود. دشواري بلع شايع‌ترين علامت سرطان مري است و متأسفانه اين حالت زماني بروز مي‌كند كه تقريباً 75 درصد قطر طبيعي مري اشغال شده باشد كه سختي در بلع جامدات بيش از مايعات است.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران با اشاره به اينكه تمام مبتلايان به سرطان مري از كاهش وزن و بي اشتهايي رنج مي‌برند، تصريح كرد: در انسداد كامل مري ممكن است برگشت غذا، سرفه و عفونت سينه ايجاد شود و درد قفسه سينه، سكسكه و خشونت صدا نيز ديده مي‌شود.
وي اضافه كرد: بهترين راه براي تشخيص اين عارضه انجام آندوسكوپي فوقاني مري و معده است كه پس از تشخيص ضايعه به وسيله آن و تاييد آن توسط نمونه‌برداري پاتولوژي تشخيص قطعي مي‌شود.
خالقي با بيان اينكه بيشتر بيماراني كه مراجعه مي‌كنند افرادي هستند كه تومور آنها پيشرفت كرده است، خاطرنشان كرد: درمان در اين مرحله به صورت علامتي و رفع موقت علامت‌ها و بهبود آنهاست تا بيمار بتواند غذا بخورد.
وي افزود: انجام شيمي‌درماني، آندوسكوپي براي بازكردن راه ورود مواد غذايي از جمله راههاي درماني است كه مي‌توان هم كيفيت زندگي و هم طول عمر بيمار را افزايش داد.
منبع: روزنامه اطلاعات