نحوه درمان عفونتهای رودهای
عفونت میتواند ناشی از باکتری، ویروس، قارچ و انگلهای رودهای باشد.
عفونتهای رودهای را میتوان با شناسایی عوامل مسبب که میتواند باکتری، ویروس، قارچ و یا انگل روده باشد، تحت درمان قرار داد. این مقاله اطلاعات بیشتری در خصوص علل، علائم و درمان آن را در اختیارتان قرار میدهد. عفونت روده میتواند ناشی از پاتوژنهای (عوامل بیماریزا) مختلفی مانند باکتری، ویروس، قارچ یا مخمر و کرم و انگلهای رودهای باشد. گاهی اوقات، عفونت ایجاد شده توسط این پاتوژنها میتواند بسیار شدید شود به ویژه اگر بدون درمان رها شده باشد. با این حال، درمان مناسب میتواند از عوارض و مشکلات همراه با این عارضه جلوگیری کند.
تعداد کلمات: 693 کلمه / تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه
برگرفته از سایت هلث هارتی
مترجم: رزیتا ملکیزاده
علل و علائم عفونت روده
همان طور که پیش از این عنوان شد، این عفونت میتواند ناشی از باکتری، ویروس، قارچ و انگلهای رودهای باشد. یک عفونت باکتریایی دستگاه رودهای عموماً توسط سالمونلا، شیگلا، کامیپیلوباکتر ژژونی، استافیلوکوک، اشریشیا کلی، کلستریدیوم، یرسینیا، و ویبریو کولرا ایجاد میشود.
علاوه بر اینها، انگلهایی همچون ژیاردیا، کریپتوسپوریدیم، کرمک، کرم حلقوی، کرم نواری و آمیب میتوانند موجب بروز عفونتهای رودهای شوند. حتی مخمرهایی که معمولاً در دستگاه گوارش تقریباً تمام افراد سالم وجود دارند میتوانند گاهی اوقات موجب بروز عفونت شوند. عواملی که سیستم ایمنی را تضعیف میسازند و جمعیت باکتریهای مفید روده را از بین میبرند نیز میتوانند موجب بروز عفونتهای مخمر رودهای شوند.
بسیاری از این پاتوژنهایی که موجب بروز عفونتهای رودهای میشوند میتوانند به دلیل عدم رعایت بهداشت شخصی مانند خوردن غذا با دستان نشسته، وارد بدن شوند. آب و غذای آلوده نیز میتوانند موجب بروز عفونت شوند. گاهی اوقات با مصرف غذای به خوبی پخته نشده یا غذایی که به درستی آماده سازی نشده است، چنین عوامل عفونت زا وارد بدن میشوند.
عفونت روده میتواند علائم دردناک مختلفی ایجاد نماید که متداولترین این علائم عبارتند از:
• درد شکم و گرفتگی یا کرامپ روده
• اسهال
• تهوع و استفراغ
• از دست دادن اشتها
• دندان قروچه
• مدفوع خونی
• اختلالات خواب و سردرد
درمان عفونت روده
درمان این وضعیت اساساً به عامل مسبب بستگی دارد. معمولاً عفونتهای خفیف روده در عرض چند روز برطرف میشوند. اما عفونت شدید میتواند به مصرف داروهای مناسب نیاز داشته باشد. عفونت باکتریایی روده را معمولاً با مصرف داروهای آنتی بیوتیک درمان میکنند. برای عفونتهای انگلی، داروهای ضد انگل میتواند مورد نیاز باشد. از سوی دیگر عفونت ویروسی ظرف چند روز به خودی خود از بین میرود. جهت درمان عفونت مخمری یا قارچی روده، گاهی اوقات داروهای ضد قارچ میتواند مورد نیاز باشد به ویژه اگر عفونت شدید باشد.
بیشتر بخوانید: علائم عفونت کولون
علاوه بر مصرف دارو مهم است که به منظور تسریع بخشیدن به روند بهبودی مقدار کافی مایعات یا آب بنوشید. عفونت روده معمولاً همراه با علائمی مانند اسهال و استفراغ است. اگر آب از دست رفته ناشی از اسهال یا استفراغ، جبران نشود، آنگاه میتواند موجب کم آبی بدن شود. کمآبی ایجاد شده توسط این عارضه گاهی اوقات ممکن است به تزریق داخل وریدی مایعات نیاز داشته باشد.
افرادی که از عفونتهای روده رنج میبرند بایستی از مصرف مواد غذایی که هضم آنها دشوار است تا زمان بهبودی از عفونت خودداری کنند. به منظور سرعت بخشیدن به روند بهبودی، این افراد میتوانند چند داروی خانگی مانند موز، باترمیلک (شیری که کره آن گرفته شده)، آب لیمو و چای نعناع را امتحان کنند. زنجبیل دیگر داروی خانگی مؤثر است. میتوانید زنجبیل را جویده یا چای تهیه شده از زنجبیل را جهت درمان این عارضه استفاده کنید. در عین حال، از مصرف مواد غذایی مانند پیاز و گل کلم به علاوه نوشیدنیهایی مانند قهوه خودداری کنید.
چنانچه پس از انجام تمام مراقبتهای ممکن، علائم این عارضه بهبود نیافتند، آنگاه در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. به منظور درمان مؤثر، بهتر است که مراقبتهای پزشکی فوری را تخاذ کنید. به منظور جلوگیری از بروز این عفونت در آینده، بهداشت شخصی را رعایت کرده و تنها غذاهایی که به خوبی پخته شده باشند را مصرف کنید. به منظور کاهش احتمال تماس با عوامل عفونت زا، مواد غذایی و سبزیجات خام بایستی پیش از مصرف به درستی شسته شوند.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبهی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیههای پزشک متخصص در نظر گرفته شود.
منبع: راسخون
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}