شرايط و عوامل حفظ قرآن (2)
اگر مكان مطالعه پر سروصدا، بسيار سرد يا بسيار گرم و نامناسب باشد، انسان دچار تشتت فكر ميشود. اين نكته در «حفظ قرآن» از حساسيت ويژه برخوردار است؛ زيرا حفظ قرآن به تمركز شديد فكر نياز دارد. البته پس از به خاطر سپردن آيات
شرايط و عوامل حفظ قرآن (2)
نویسنده: سید مجتبی حسینی
4. انتخاب مكان مناسب
5. تمركز فكر
پس بايد عوامل عدم تمركز فكر و حواسپرتي را شناسايي كرد و در رفع آنها كوشيد. اين عوامل، در اشخاص مختلف متفاوت است و ميتوان آنها را به دو نوع تقسيم كرد: الف: دروني ب: بيروني.
عوامل «دروني» به معناي اسبابي است كه در درون انسان جاي دارد، مانند اندوه و اضطراب و نگراني. كسي كه در دام اين عوامل گرفتار آمد، بايد حفظ قرآن را كنار نهد و نخست در نابودي اين عوامل بكوشد. مراد از عوامل «بيروني»، عوامل محيطي است؛ مانند سروصدا و صحنههاي مشغولكننده. اين امور از بازدهي حفظ ميكاهد و چه بسا موجب دلسردي و نوميدي انسان ميگردد.
6. انتخاب نوع قرآن
هنگام حفظ قرآن توجه به ترجمه ما را از مسير اصلي حفظ دور ميسازد. بنابراين، بهتر است پيش از آغاز حفظ دربارهي ترجمه، تفسير اجمالي آيات و برخي از شأن نزولها آگاهي به دست آورد.
7. آشنايي با زبان عربي
كساني كه در انديشهي شركت در مسابقات سراسري قرآن به سر ميبرند، بايد دربارهي تجويد قرآن آگاهي كافي داشته باشند. يادگيري احكام تجويد از دو راه امكانپذير است: مربي و نوارهاي قرآن. در اين راستا، سفارش ميشود علاقهمندان از همان آغاز قرآن را با رعايت تجويد به خاطر سپارند تا هنگام خواندن آيات لحن آنان از ويژگي احكام تجويد برخوردار باشد.
8. نوارهاي قرآني
البته گوش دادن به نوارهاي قرآني، براي فراگيري احكام تجويد و بالا بردن سطح آن، سودمند و در مواردي ضروري است.
پي نوشت :
[1] همانند استاد شهريار. (ر.ك: چگونه قرآن را حفظ كنيم، ص 49»
[2] ر.ك: آيين حفظ و تقويت حافظه، محمد حسين حقجو، ص 27 ـ 30.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}