چگونه با بادام زمینی کبد چرب را درمان کنیم؟

بادام زمینی سرشار از چربی‌های خوب غیر اشباع است و مصرف آن برای پیشگیری و درمان کبد چرب مفید است. داشتن یک کبد سالم باعث می شود انرژی بیشتر و حال بهتری داشته باشیم. در این مقاله، به ارتباط بین مصرف بادام زمینی و کبد چرب پرداخته‌ می‌شود.

کبد چرب یکی از بیماری‌هایی است که در سال‌های اخیر بسیاری به آن مبتلا شده‌اند و از نتایج مستقیم کم تحرکی، چاقی و دیابت است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد حدود 40 درصد بزرگسالان به بیماری کبد چرب مبتلا هستند. این اختلال بسیار پیشرونده و دائمی است و لازم است پیشگیری، درمان و کنترل آن از سنین کودکی جدی گرفته شود. رژیم غذایی مناسب، سبک زندگی سالم و درمان کبد چرب با گیاهان دارویی، از بهترین راه‌کارها برای حفظ سلامت کبد است. در این مقاله، به ارتباط بین مصرف بادام زمینی و کبد چرب پرداخته‌ایم.
 

فواید بادام زمینی در پیشگیری و درمان کبد چرب

قبل از صحبت در مورد رابطه مصرف بادام زمینی و کبد چرب لازم به ذکر است، بیماری کبد چرب درمان کامل و مقطعی ندارد و با مصرف مواد غذایی سالم و انجام فعالیت های ورزشی، تنها می‌توان روند آن را کنترل و کند نمود و از پیشرفت آن پیشگیری کرد.
بادام زمینی سرشار از چربی‌های خوب و مفید برای بدن است. این دانه گیاهی مقادیر بالای چربی‌های غیر اشباع و مفید برای سلامتی بدن دارد که مصرف آنها هیچ آسیبی به کبد و ارگان‌های حیاتی بدن نمی‌رساند. جالب است بدانید در ۳۰ گرم بادام زمینی حدود ۱۴ گرم چربی وجود دارد، که بیش از ۱۱ گرم آن چربی غیر اشباع است. این چربی‌ها از مفید‌ترین چربی‌های خوراکی هستند و تقریباً در اغلب دانه‌های گیاهی از جمله بادام زمینی یافت می‌شوند.

مصرف بادام زمینی باعث کاهش کل کلسترول و کاهش LDL یا کلسترول بد خون می‌شود.  همچنین مصرف این دانه گیاهی همزمان به حفظ و نگهداری HDL  یا کلسترول خوب کمک خواهد کرد. از این رو مصرف منظم و مستمر آن برای افراد مبتلا به کبد چرب و اضافه وزن مفید است.

85 درصد چربی موجود در بادام زمینی، چربی غیر اشباع (خوب) است که 50 درصد آن چربی های غیراشباع مونو و 35 درصد چربی‌های غیراشباع پلی است. این چربی‌ها کلسترول خون را پائین می‌آورند و از این طریق، علاوه بر سلامت قلب برای درمان کبد چرب مؤثرند.

اندام‌های داخلی بدن نظیر کبد نیاز به چربی‌های خوب و غیر اشباع دارند تا بتوانند املاح و ویتامین‌های لازم را دریافت و جذب کنند. بادام زمینی علاوه بر اینکه حاوی مقادیر بالای چربی‌های غیر اشباع و مفید برای سلامتی بدن است که هیچ آسیبی به کبد و ارگان‌های حیاتی بدن نمی رساند، همزمان سهم قابل توجهی از پروتئین‌های گیاهی، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن انسان را تامین می‌کند.

از دیگر خواص بادام زمینی برای پیشگیری از بیماری کبد چرب، مهار اشتهای کاذب است. به این ترتیب با مصرف چند عدد بادام زمینی در طول روز به فواصل معین و دریافت مواد مغذی ضروری و احساس سیری، میل به خوردن تنقلات ناسالم و پر خوری که از عوامل اصلی ابتلا به کبد چرب است، به شدت کاهش می‌یابد.

مصرف بادام زمینی باعث افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن می‌شود، در نتیجه بدن انرژی بیشتری مصرف نموده و برای تامین انرژی مازاد از چربی‌های ذخیره و انباشته شده در سایر اندام‌ها، استفاده می‌کند.

بادام زمینی و کره تهیه شده از آن، فاقد چربی‌های ترانس هستند. چربی های اشباع و ترانس، هر دو باعث افزایش کلسترول خون می شوند که یکی از عوامل ایجاد کبد چرب است.

تحقیقات نشان داده مواد انتی اکسیدان و ویتامین‌ها از جمله ویتامین ای در درمان کبد چرب مفید هستند. بادام زمینی نیز نظیر سایر اجیل‌ها حاوی مقادیر بالایی از ویتامین ای است. ویتامین E اثر ضد اکسیدان دارد و می‌‌تواند با افزایش سوخت و ساز چربی‌‌ها در درمان کبد چرب مورد استفاده قرار گیرد. 

در پایان ذکر این نکته ضروری است، یک رژیم غذایی مطلوب حاوی بادام زمینی برای درمان کبد چرب باید با فعالیت بدنی کافی و اصلاح سبک زندگی همراه باشد، تا توانایی کاهش تجمع چربی در کبد را به حداکثر برساند. همچنین اگرچه چربی غیراشباع بادام زمینی دارای فواید متعدد سلامت از جمله چربی مطلوب و کمک به پیشگیری و درمان کبد چرب است، اما مصرف بیش از اندازه چربی غیراشباع نیز می تواند تاثیرات مضر قابل توجهی بر متابولیسم داشته باشد. پس در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید.


منبع:سایت ستاره