درمان سنگ کلیه با خار شتر در طب سنتی


درمان سنگ کلیه با خارشتر از مهمترین خواص دارویی گیاه خارشتر است. در این مطلب با شیوه و چگونگی درمان سنگ کلیه با خارشتر و طب سنتی آشنا شوید.
از مهمترین خواص خارشتر پیشگیری از ایجاد و دفع سنگ‌های کلیه و مثانه است، سنگ‌های کلیه به چهار نوع سنگ‌های کلسیمی، اوریکی، عفونی و سیستئینی تقسیم می‌شوند و شایع‌ترین آنها سنگ‌های کلسیمی است که بیش از ۶۰ درصد سنگ‌های ایجاد شده را تشکیل می‌دهد. از جمله عوامل موثر در تشکیل این نوع سنگ هم می‌توان به بالا بودن میزان کلسیم و اسیداوریک در ادرار اشاره کرد.
همچنین بعضی از بیماری‌ها مثلا پرکاری غده پاراتیروئید، بیماری‌های التهابی روده، نقرس، عفونت ادراری، کم آبی بدن و... نیز می‌توانند به تولید سنگ در کلیه منجر شوند.
در بعضی از موارد با تشخیص نادرست نوع سنگ، رژیم‌های غذایی نادرستی به بیماران تجویز می‌شود، مثل این که شیر و لبنیات نخورند. متاسفانه این افراد پس از چند سال دچار پوکی استخوان شدید خواهند شد که علت اصلی بروز آن تغذیه نامناسب است.

در طب سنتی با توجه به تشخیص نوع سنگ کلیه و مزاج فرد دارای سنگ کلیه و مثانه، درمان هم فرق می‌کند. به این منظور افراد مبتلا به سنگ‌های اسید اوریکی باید جوش شیرین مصرف کنند تا ادرار آنها قلیایی شود. در مبتلایان به سنگ‌های عفونی عمل جراحی تنها راه درمان است تا همه سنگ‌ها برداشته شود. همچنین این افراد پس از عمل باید تا مدتی آنتی‌بیوتیک مصرف کنند. البته سنگ‌هایی که در قسمت تحتانی کلیه هستند یا سنگ‌هایی که عرض کمتر از شش تا هفت میلی‌متر دارند، نیاز به عمل جراحی ندارند.

نحوه تشکیل سنگ کلیه
سنگ کلیه به علت جذب بیش از حد کلسیم از طریق روده تشکیل می‌شود. رژیم غذایی دارای کلسیم زیاد یا سایر مواد معدنی بیش ازحد، مشکلات روده‌ای، عفـونت ادراری یا اختلال ژنتیکی نیز می‌تواند منجر به تشکیل سنگ‌های کلیوی گردد. بروز سنگ کلیه درآقایان ۴ برابر خانم هاست و جنس این سنگ‌ها بیشتر از کلسیم اسید اوریک اگسالات، استراوایتی و تینی است.

درمان سنگ کلیه با خارشتر در طب سنتی
عرقیات گیاهی که برای دفع و پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه تجویز می‌شوند بسته به مزاج فرد بیمار و ترکیب شیمیایی سنگ متفاوت هستند. استفاده از عرق خارشتر از گذشته برای پیشگیری و دفع سنگ‌های کلیوی تجویز می‌شده است. عرق خارشتر باعث دفع سنگ‌های کلیه و مجاری ادرار با منشاء اگزالات کلسیم می‌شود، همچنین عرق خارشتر ضد اسپاسم کلیوی، ضد قولنج‌های کلیوی و ضد عفونت‌های کلیوی می‌باشد.
درمان سنگ کلیه با خارشتر برای افراد با مزاج گرم
اگر جزو افراد گرم ‌مزاج هستید و می‌خواهید از شر سنگ کلیه خلاص شوید یا از بروز آن بویژه در فصل تابستان پیشگیری کنید، باید مقدار مساوی از عرق خارشتر، عرق خارخسک یا عرق کاسنی و عرق بابونه (یک استکان از هر کدام) را با هم مخلوط کرده و روزی دو تا سه فنجان و به مدت یک تا دو ماه از آن بنوشید.
درمان سنگ کلیه با خارشتر برای افراد با مزاج سرد
برای افراد با مزاج سرد، باید مقدار مساوی از عرق خارشتر، عرق بابونه و عرق بادرنجبویه یا اسطوخدوس را با هم مخلوط کرد و روزی دو تا سه فنجان و به مدت یک تا دو ماه از این عرق گیاهی مصرف شود.
 
درمان سنگ کلیه با خارشتر (مقدار و میزان مصرف عرق خارشتر)
مقدار مصرف عرق خارشتر برای بزرگسالان: روزی سه بار یک لیوان عرق خارشتر قبل از غذا میل شود.
مقدار مصرف عرق خارشتر برای کودکان: روزی سه بار نصف لیوان عرق خارشتر قبل از غذا میل شود.
به طور کلی نوشیدن روزی ۲ لیوان عرق خارشتر برای افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند موجب رفع رسوبات کلیه و پیشگیری از ایجاد سنگ می‌شود.


منبع:سایت ستاره