چند توصیه امنیتی به کاربران اینترنت




مراقب یقه سفید‌های اینترنت باشید

همگام با توسعه فناوری‌ها و ابزارهای ارتباطی کلاهبرداری‌های اینترنتی بیشتر می‌شود. کارشناسان این روزها بیش از گذشته به کاربران اینترنتی برای نگهداری اطلاعات و رمز‌ها و حساب‌های خود در فضای مجازی توصیه می‌کنند.
شاید بیشتر کاربران بر این گمان باشند که اطلاعات آن‌ها فقط در صورت هک شدن لو می‌رود و امنیت آن‌ها را به خطر می‌اندازد. اما چنین نیست.
تجارت نوين و پيشرفت فناوري اطلاعات به تاجران، شركت‌ها و بخش صنعت امكان مي‌دهد كه جريان امور خود را تسهيل كنند و بر توانايي‌ها و مهارت‌هاي خود بيافزايند. با وجود اين همه مزايا، فناوري اطلاعات عرصه را براي بزهكاران باز كرده است به طوري كه آن‌ها با ناشناس ماندن و صرف هزينه و وقت كمتر اعمال مجرمانه خود را انجام مي‌دهند.
به اين ترتيب در محيط وب و اينترنت، بزهكاران با حجابي افسونگر و به صورت ناشناس وارد اين فضاي مجازي مي‌شوند كه در نتيجه نه تنها به مصرف‌كنندگان و سرمايه‌گذاران ضرر مي‌رسانند بلكه اعتماد مصرف‌كنندگان را به تجارت الكترونيك و فناوري اطلاعات تضعيف مي‌كنند.
كلاهبرداري اينترنتي يكي از جرايم يقه سفيد‌ها محسوب مي‌شود كه با توسعه اينترنت و ارتباطات اينترنتي گسترش يافته و منظور از آن هرگونه كلاهبرداري است كه به وسيله برنامه‌هاي رايانه‌اي يا ارتباطات شبكه اينترنتي انجام مي‌شود. در واقع كلاهبرداري اينترنتي به هر نوع طرح متقلبانه‌اي گفته مي‌شود كه يك يا چند بخش از اينترنت را به كار مي‌گيرد تا درخواست‌هاي خود را به منظور انجام معامله‌هاي جعلي و بردن اموال قربانيان احتمالي مطرح ‌كند.
از این‌رو کارشناسان امنیتی چند توصیه به کاربران اینترنتی کرده‌اند تا در فضای مجازی بتوانند از اطلاعات و سرمایه خود حفاظت کنند.

چند هشدار

بانك‌ها و موسسات اعتباري هيچ‌گاه از طريق نامه‌هاي الكترونيكي اطلاعات محرمانه شما را درخواست نمي‌كنند. بنابراين هرگاه در صندوق پستي خود نامه‌هايي از اين دست را مشاهده كرديد به سرعت آن را حذف كنيد. همچنين كلاهبرداران اينترنتي ممكن است به شيوه‌هاي مختلف درصدد جلب اعتماد شما برآيند، بنابراين از ارايه اطلاعات حساب بانكي يا مشخصات خود با آنان خودداري كنيد.
مطمئن باشيد كه كلاهبرداران اينترنتي با مراجعه به سايت‌هاي مختلف مي‌توانند اطلاعات شخصي افراد را به دست آورند. بنابراين در صورت مشاهده مشخصات خود به طور كامل و دقيق در نامه آن‌ها، سعي كنيد حساب بانكي خود را تغيير دهيد.
در صورت وارد شدن به بازي اين كلاهبرداران، سعي كنيد پيش از واريز كردن هرگونه وجهي به حساب آن‌ها، مراتب را از طريق وزارت امور خارجه و سفارتخانه‌هاي مربوط به كشور فرستنده نامه پيگيري كنيد.
با توجه به اينكه بيشتر كلاهبرداران درخواست واريز پول به حساب‌هاي خارجي را دارند، بنابراين اگر كاربر مبالغ هر مرحله را به بانك خارجي اعلام شده پرداخت كند، در مراحل بعدي نيز هزينه‌هاي بالاتري از او درخواست مي‌شود. اين فرآيند تا جايي پيش مي‌رود كه مبالغ زيادي از كاربر قرباني اخاذي مي‌شود. اين در حالي است كه پس از پيگيري مالباخته براي روشن شدن وضعيت خود، كلاهبرداران به بهانه‌هاي مختلف طفره مي‌روند يا ارتباط ايميلي خود را قطع مي‌كنند.
بنابراين به تمامي كاربران هشدار داده مي‌شود اگر نامه‌هاي الكترونيكي با عنوان برنده شدن جايزه، استخدام و... را دريافت كرديد كه در متن آن نامه‌ها، به هر طريقي هزينه‌هايي را درخواست كرده‌اند، هويت فرستنده را از طريق نمايندگي‌هاي معتبر خارجي بررسي كنيد تا در دام كلاهبرداران اينترنتي گرفتار نشويد.
اين قبيل كاربران متخلف حس طمع كاربران قرباني را تحريك مي‌كنند و پس از تطميع آنان، اهداف شوم خود را به مرحله اجرا مي‌گذارند. بخش ديگري از كلاهبرداري‌ها نيز از طريق تماس با منازل، شركت يا تلفن‌هاي همراه انجام مي‌شود؛ به گونه‌اي كه پس از تماس با شماره‌اي كه به صورت تصادفي انتخاب شده است، اعلام مي‌كنند كه شما در قرعه‌كشي خاصي يك دستگاه ساعت يا ماشين حساب برنده شده‌ايد.
در اينجا نيز با تطميع افراد، نشاني محل سكونت آن‌ها را دريافت مي‌كنند و پس از مراجعه به محل دريافتي، هديه‌اي باارزش پايين را تحويل مي‌دهند. در كنار آن نيز يك كارت اينترنتي با مدت كاركرد زياد و با قيمت ارزان‌تر از كارت‌هاي موجود در بازار را به قرباني مي‌فروشند كه در بيشتر موارد، بي‌اعتبار است.
در مورد تلفن همراه نيز پيامي كوتاه از يك شماره نامشخص ارسال و اعلام مي‌شود كه شما برنده شارژ رايگان شده‌ايد و با ارسال كد مندرج در پيام كوتاه به شما هزينه مكالمه رايگان هديه داده مي‌شود. اين در حالي است كه كد مذكور باعث كم شدن مقدار هزينه مكالمه موجود در حساب قرباني مي‌شود و آن مقدار هزينه را به فرستنده پيام كوتاه انتقال مي‌دهد. در اين خصوص نيز هشدار داده مي‌شود اگر كسي با شماره تلفن شهروندي تماس گرفت، ممكن است قصد اخاذي يا كلاهبرداري داشته باشد يا حداقل مشخصات هويتي و سكونت مخاطب را به دست بياورد و در آن صورت مشكلاتي را براي شهروندان ايجاد خواهد كرد. بنابراين شهروندان براي پيشگيري از بروز مشكلات مالي و امنيتي، لازم است پيش از هر پاسخي به مخاطبان تلفني يا اينترنتي ابتدا از هويت واقعي آنان اطمينان حاصل كنند و پس از آن پاسخ دهند.
منبع:http://itnewsway.ir