آموزش مقدماتی گلدوزی با دست
هنر گلدوزی، نه تنها طرفداران زیادی دارد بلکه هر روز خلاقیتهای بسیاری با آن انجام میشود. گلدوزی را هم با چرخ خیاطی میتوان انجام داد و هم با دست. نمیشود گفت کدام روش بهتر است، چون هر کدام لطف خودش را دارد. در این مطلب همراه ما باشید با آموزش گلدوزی با دست.
آموزش گلدوزی با دست آنقدرها هم که فکر میکنید کار مشکلی نیست. پیمودن یک مسیر طولانی نیازمند برداشتن گامهای کوچک است. آموختن این دوختهای پایه میتواند گامهای موثری برای یاد گرفتن گلدوزی برای شما باشد.
وسایل مورد نیاز برای آموزش گلدوزی با دست
برای اینکه بتوانید روی یک تکه پارچه شروع به گلدوزی کنید به این وسایل نیاز دارید:۱- نخ (میتواند نخهای مخصوص گلدوزی مثل نخ دمسه یا نخ ابریشم باشد)
۲- سوزن گلدوزی
۳- قیچی (بهتر است یک قیچی دالبری هم داشته باشید برای بریدن اطراف پارچه تا پارچه نخکش نشود)
۴- کارگاه خیاطی برای نگه داشتن پارچه
۵- ماژیک ژلهای یا هر ماژیکی که اثر جوهرش با آب شسته شود.
نحوه قرار دادن پارچه در کارگاه
کارگاه میتواند پلاستیکی یا چوبی باشد. مزیت کارگاه پلاستیکی این است که برای بافت پارچه خیلی زبر نیستند، چون کارگاه چوبی میتواند به بافت پارچه شما آسیب برساند. مناسبترین سایز کارگاه هم بستگی به سایز پارچهای دارد که میخواهید روی آن گلدوزی کنید. اگر پارچه شما مربعی باشد، این مربع باید کمی از کارگاه گرد شما بزرگتر باشد.وقتی میخواهید پارچه را در کارگاه قرار دهید ابتدا باید پیچ کارگاه را شل کنید تا حلقهها از هم جدا شوند. حلقه بیرونی را بگذارید کنار و پارچه را بر روی حلقه داخلی بگذارید. حالا حلقه بیرونی را دور حلقه درونی قرار دهید و پیچ را محکم کنید. فقط پیچ را خیلی محکم نکنید، چون پارچه نباید خیلی سفت کشیده شود.
آموزش دوختهای پایه در گلدوزی با دست
۱- اولین دوخت یک دوخت مناسب برای دوخت شاخه گلها و خطوط صاف دور طرحهای مختلف است. مراحل دوخت به این ترتیب است که اول باید سوزن را از زیر پارچه از نقطه ۱ بیرون آورده و در نقطه ۲ به پارچه فرو ببرید.۲- دوخت بعدی هم برای دوخت شاخه گلها یا حتی کادر هر کار گلدوزی که انجام میدهید تا به عنوان تابلو مثلا یا جانماز استفاده کنید کاربرد دارد و به این صورت است که اول باید سوزن را زیر پارچه قرار دهید، آن را از پارچه رد کنید و به روی کار بیاورید، با کمک انگشت شستتان یک حلقه با نخ درست کنید و آن حلقه را نگه دارید بعد یک کوک ساده از نقطه ۱ به ۲ بزنید، به همین ترتیب ادامه دهید تا یک کادر زیبا داشته باشید.
۳- این دوخت هم یک دوخت بسیار ساده است. ولی خب میتواند در یک سری طرحهای ساده که نیاز به خطی منسجم و فشرده دارد استفاده شود. این دوخت همان کوک ساده است، ولی هر کوکی از دل کوک قبلی سر برآورده است. به نحوه دوختنش دقت کنید.
۴- دوخت دندان موشی هم در اطراف کار استفاده میشود تا یک کادر ساده دور کار به وجود بیاید و اگر در وسط کار میخواهیم یک پارچه دیگر را وسط این پارچهای که در دست داریم بدوزیم. برای دوخت لبه کار به این طرح دقت کنید. باید همواره نخ را حلقه کنید و با فاصله اندکی از لبه سوزن را در پارچه فرو ببرید. بعد دوباره نخ را حلقه میکنید و موازی با همان کوک اول کوک بعدی را میزنید.
۵- یک دوخت پرکاربرد برای دوخت گلبرگ گلهایی مانند گل بابونه دوخت زیر است. نحوه دوختش هم به این شکل است که اول باید سوزن را از نقطه ۱ از زیر پارچه بیرون بیاورید و در همان نقطه هم فرو ببرید، این حلقه کوچکی که ایجاد میشود را با انگشتتان نگه دارید، سوزن را از زیر کار درست در قسمت بالای حلقه در پارچه فرو کنید تا در نقطه ۳ بیرون بیاید، بعد هم در نقطهای بیرون از حلقهتان در پارچه سوزن را فرو ببرید (نقطه ۴).
منبع : سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}