اگر شما هم از طرفداران سنگ گرانیت هستید و از نمای گرانیت برای روی کابینت‌های آشپزخانه یا کف پوش یا دیگر محیط‌های قابل استفاده، بهره می‌برید، پس باید بدانید که این سنگ با ارزش خیلی دیر آلودگی را نشان می‌دهد اما با این حال نیاز به تمیزکاری دارد.


تمیز کردن گرانیت به صورت معمولی

۱- قبل از شروع تمیز کردن کاشی‌های گرانیتی، مهم است که خاک سطحی را پاک کنید. یک دستمال نرم یا گردگیر بردارید و خوب روی گرانیت را گردگیری کنید. با انجام این کار هر دانه‌ای از شن و ماسه و یا گرد و غبار یا خرده‌های مواد غذایی را از بین برده و مانع خراشیده شدن سطح براق گرانیت می‌شوید.

۲- اگر گرانیت کمی کثیف است و نیاز به تمیزکاری اساسی ندارد، دو لیتر آب مقطر گرم را درون یک سطل با یک پیمانه مایع ظرف شویی ترکیب کنید. یک پارچه نرم را به این محلول آغشته کرده و روی سطح گرانیت بکشید.


نکات مورد توجه:

نباید از مایع ظرف شویی با مقدار زیادی رنگ و عطر استفاده کنید. رنگ‌ها می‌توانند رنگ گرانیت رنگی را خراب کنند.

برای تمیز کردن گرانیت، هیچ وقت از ساینده‌ای مثل اسفنج یا سیم ظرف شویی استفاده نکنید. گرچه سنگ با دوام است، اما با خراش آسیب پذیر می‌شود.

۳- کاشی‌های گرانیتی را به صورت ردیفی تمیز کنید تا تمیز کردن هیچ قسمتی از گرانیت فراموش نشود.

۴- با کمک یک پارچه نرم، از حرکات دایره‌ای برای خشک کردن گرانیت استفاده کنید، مثل زمانی که ماشین را می‌شویید. اگر پارچه نرم ندارید، می‌توانید از یک تی شرت قدیمی بدون چاپ برای تمیز کردن گرانیت استفاده کنید.

توجه: گرانیت را به طور کامل خشک کنید تا از لکه شدن آب روی آن جلوگیری شود.


تمیز کردن گرانیت از لکه‌های سخت

۱- اگر مدت زمان زیادی است که کف پوش گرانیت را تمیز نکرده‌اید، از یک محلول تمیز کننده قوی یا محلول تمیز کننده مخصوص گرانیت استفاده نمایید.


نکات مورد توجه:

هرگز از مواد تمیز کننده خانگی (مانند سرکه و آبلیمو) برای تمیز کردن گرانیت استفاده نکنید.

موقع استفاده از مواد شیمیایی برای تمیز کردن گرانیت، مراقب تهویه مناسب هوا باشید تا هوا به خوبی در جریان باشد. برای حفظ جریان هوای بهتر در هنگام کار، پنجره‌ها را باز کنید.

برای به حداقل رساندن لکه‌های آب روی گرانیت، آن را کاملا با پارچه نرم خشک کنید.

۲- برای لکه‌های سفت مواد غذایی یا لکه‌هایی که به آسانی از روی گرانیت پاک نمی‌شوند از جوش شیرین استفاده کنید. مقداری جوش شیرین را با دو لیوان آب ترکیب کرده و این محلول را روی لکه گرانیت اسپری کنید. سپس روی آن را با یک پوشش پلاستیکی بپوشانید. ۲۴ ساعت منتظر بمانید و سپس گرانیت را با آب و مایع ظرف شویی خوب بشویید و با دستمال نرم خشک کنید.

۳- اگر گرانیت خیلی کثیف شده و کاملا براق بودن و درخشندگی خود را از دست داده است، از پودر خاکستری گرانیت برای تمیز کاری بهره ببرید. دیگر پودر‌های تمیز کننده اثر سایندگی دارند و سطح گرانیت را خراب می‌کنند. بنابراین با استفاده از یک مسواک یا برس نرم، حفره‌های بین سنگ گرانیتی و سطح گرانیت را خوب تمیز کرده و در انتها آن را بشویید.

توجه: همیشه از به کار بردن اسکرابر‌های خشن از هر نوعی بر روی کاشی گرانیت اجتناب کنید.


روش‌های نگهداری از کف پوش گرانیت

۱- یک برنامه منظم تمیز کاری برای تمیز کردن گرانیت تنظیم کنید. اگر به صورت مرتب تمیز کردن معمولی را انجام می‌دهید، به ندرت نیاز به پاک کردن عمیق با صابون و آب و یا محلول‌های تمیز کننده پیدا خواهید کرد.

۲- به محض اینکه مواد غذایی یا نوشیدنی روی میز گرانیتی یا کف پوش‌ها ریخت، آن را با مایع ظرف شویی و آب سریعا تمیز کنید و گرانیت را با یک دستمال خوب خشک کنید. با این کار نیازی به از بین بردن لکه‌های سخت روی گرانیت پیدا نخواهید کرد.

۳- شکاف بین کاشی‌های گرانیت را به دقت بررسی کنید و جا‌هایی که شکسته شده یا نیاز به تعمیر دارد را تعمیر و ترمیم کنید. در صورت لزوم قسمت‌های شکسته یا خراب شده گرانیت را با گرانیتی سالم جایگزین کنید.

۴- یک بار در سال درز بین گرانیت‌ها را با مواد با کیفیت مهر و موم کنید. با این کار از نشت آب و آلودگی‌ها جلوگیری خواهید کرد. با یک سیلانت گرانیت با کیفیت بالا، از قبیل گرانیت سیلر سنگ یا سنگ گرانیت سیلر کمک بگیرید و برای تمیز نگه داشتن کاشی‌های خود در شرایط مناسب، درز بین آن‌ها را مهر و موم کنید.


منبع : سایت ستاره