گیاه سورنجان چه خواصی دارد؟
استفاده از ضماد سورنجان با زعفران و تخم مرغ، براى تسکین درد استخوان و فرو بردن ورمها مفید است .
خواص سورنجان (طبیعت و خواص درمانی)
طبیعت این گیاه، گرم و خشک است. برخی خواص دارویی گیاه سورنجان عبارتند از:1- سورنجان، بهترین دارو برای درمان نقرس است و داروهاى اختصاصى که براى معالجه این بیماری وجود دارد همگی، از ترکیبات گل، پیاز و بذر سورنجان تهیه شدهاند.
2- بوییدن گل سورنجان باز کننده مویرگهای بسته شده مغز است همچنین باعث باز شدن مجرای بینی شده و سردردهای سرد را تسکین میدهد.
3- یکی از مهمترین خواص سورنجان، استفاده از آن به همراه صبر زرد براى معالجه سیاتیک است.
4- استفاده از ضماد سورنجان با زعفران و تخم مرغ، براى تسکین درد استخوان و فرو بردن ورمها مفید است .
5- سورنجان برای درمان ورم مفاصل و روماتیسم مفید است.
6- این گیاه برای معالجه یرقان و ورم طحال مفید است.
7- یکی دیگر از خواص سورنجان تقویت نیروی جنسی است، به این منظور خوردن 2 گرم از غده سفید سورنجان با زنجبیل، پونه، زیره و همچنین با شیر تازه و قند تا 3 روز برای تحریک و تقویت قوای جنسی اثر مفید نشان داده است.
8- مصرف سورنجان سفید، در درمان زخمهای کهنه بسیار مؤثر است .
9- کلشیسین موجود در این گیاه، باعث تقسیم سلولهای عادی میشود. مکانیسم عمل آن تقسیم سلولی در مرحله میتوز است؛ به همین دلیل عامل ضد سرطان مفیدی است.
10- خوردن دو گرم از کوبیده این گیاه، بادشکن و نیروبخش است.
مضرات سورنجان (موارد احتیاطی و منع مصرف)
علیرغم گسترده بودن خواص سورنجان، تمام قسمتهای این گیاه سمی بوده و شدت سمیت قسمتهای مختلف آن به میزان کلشیسین بستگی دارد، لذا مصرف خوراکی گیاه یا پیاز آن اکیدا ممنوع است و باید از داروهای استاندارد تهیه شده که میزان معینی کلشیسین دارد، طبق نظر پزشک استفاده شود.شایعترین عارضه این گیاه، ناراحتیهای معده است که بلافاصله پس از خوردن آن ایجاد میشود. همچنین در صورت زیاده وری در مصرف سورنجان، احساس تشنگی و سوزش در دهان و گلو، حالت تهوع و استفراغ ایجاد شده و به دنبال آن دردهای شکمی و اسهال شروع میشود. در این حالت، کمبود آب بدن ممکن است ایجاد شوک کند. کمترین میزان مصرف گیاه که منجر به مرگ شده ۱۸۶ گرم به مدت چهار روز بوده است. در هر صورت مصرف خوراکی ۷ میلیگرم کلشیسین خالص ممکن است باعث مرگ شود. همچنین مصرف این گیاه برای زنان باردار، بیماران قلبی، افراد دارای مشکلات رودهای، معدهای و افراد ضعیف ممنوع بوده، لازم است از مصرف کلشیسین بیش از سه روز پیاپی خودداری شود.
منبع:سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}