سفری به یادماندنی به شهر آبادان
جاذبه های گردشگری آبادان با توجه به تاریخی و نزدیکی به منطقه آزاد اروند و مرزی بودن با عراق، متفاوت از دیگر جاذبه های گردشگری کشور هستند.
یکی از بزرگترین پالایشگاههای نفت جهان (پالایشگاه نفت آبادان) در این شهر قرار دارد. نفت از اغلب مناطق خوزستان با لوله به این شهر میرسد و پس از تصفیه به کلیه جهان صادر میشود. نزدیکترین شهر به آبادان، خرمشهر است که حدود ۱۵ کیلومتر با این شهر فاصله دارد.
۱. موزه آبادان
موزه آبادان یکی از موزه های کهن ایران است. این موزه در سال ۱۳۳۸ با مجموعه آثاری از دوره ما قبل تاریخ و آثاری از دوره های متأخر تا دوره قاجاریه و نیز آثاری از هنرمندان کارگاه های هنرهای سنتی افتتاح شد. در برپایی این موزه مرحوم علی هانیال مساعدت بسیار نمود. ساختمان موزه با الهام از معماری سنتی ایران شکل گرفته است. این ساختمان دارای گنبدی به ارتفاع ۵.۲۲ متر است که متأثر از گنبد مقبره دانیال نبی شوش است. موزه آبادان در یک طبقه و دارای یک تالار اصلی و دو تالار جنبی است. تالار اصلی، محل نمایش آثار دائمی موزه از جمله آثار بدست آمده از شوش(هزاره اول ق.م) و آثار دوره صفوی و قاجاری است. همچنین آثار مردم شناسی و پوشاک سنتی مردم خوزستان نیز در بخش دیگری از موزه به نمایش گذاشته شده است.
۲. سینما نفت آبادان
این سینما در سال ۱۳۲۴ توسط شرکت نفت و با آجرهای قرمزی که از لندن آورده شد با نام «تاج» ساخته شد. این سینما که در محله بوارده جنوبی قرار دارد به شکل شیر نشسته ساخته شده و فیلم های آن عمدتا خارجی و به زبان اصلی بوده است.
۳. سینما رکس آبادان
در بستر نهضت شکوهمند انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) و اوج گیری مبارزات ملت ایران ، رژیم ستم شاهی در شامگاه گرم و تابستانی ۲۸ مرداد ماه ۱۳۵۷ و در ماه مبارک رمضان با به آتش کشیدن سینما رکس آبادان صدها نفر از شهروندان این مرز و بوم را به شکل فجیعی به شهادت رساند. شهرداری آبادان برای زنده نگه داشتن یاد آنها دو بنای یادبود یکی در محل سینما (سال ۹۰) و دیگری بروی مزار آنها (سال ۹۲) ساخته است.
۴. کلیسای سورت گاراپت
کلیسای سورت گاراپت آبادان در سال ۱۳۱۹ ساخته شده است. این کلیسا در زمان جنگ آسیب دید اما توسط ستاد بازسازی مناطق جنگی مرمت شد. در حال حاضر به خاطر اندک بودن مسیحیان در آبادان مراسمی در این کلیسا برگزار نمی شود اما به خاطر مجاورت با مدرسه ادب آبادان، همچنان پابرجاست. کلیسای ارامنه گریگوری آبادان بزرگترین تالار اجتماعات ارامنه مقیم آبادان محسوب می گردیده است.این کلیسا اولین کلیسای ارامنهء آبادان در عصر حاضر محسوب نمی گردد، بلکه پیش از احداث این کلیسا در آبادان دو کلیسای دیگر نیز وجود داشته اند: کلیسای کریستوفر، در منطقهء بریم آبادان که در سال ۱۹۲۸ میلادی (۱۳۰۶ هجری شمسی) احداث گردید و متعلق به مسیحیان پروتستان آبادان بوده است و دیگر کلیسای آبادان که در سال ۱۹۵۱ میلادی (۱۳۲۹ هجری شمسی) تاسیس گردید، کلیسای آشوری بوده که در نزدیکی فلکهء الفی جای داشته و مورد استفادهء مسیحیان آشوری آبادان قرار می گرفته، که امروزه دیگر از آن دو کلیسای قدیمی اثری بر جای نمانده است.
۵. پل بهمنشیر
پل بهمنشیرآبادان ایستگاه هفت مربوط به دوره پهلوی اول است و در آبادان، میدان ایستگاه نفت واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۵۰۰۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
۶. مسجد رنگونی ها
مسجد رنگونی ها به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی آبادان، حدود سال ۱۳۰۰ در جنوب غربی پالایشگاه آبادان و در کنار اروندرود و نقطه صفر مرزی همجوار با کشور عراق ساخته شد.آن زمان پالایشگاه آبادان به عنوان نخستین واحد تصفیه نفت ایران و مرکز عمده صدور فرآورده های نفتی در نیمکره شرقی فعالیت می کرد.این مسجد با معماری شبیه به شبه قاره هند ساخته شده است و برای برگزاری آیین های مذهبی در اختیار کارگران هندی و بنگلادشی مقیم منطقه بود.در آرایه های این مسجد از طرح های گچبری برجسته به صورت روکش سیمانی استفاده شده و یکی از ویژگی های بارز مسجد، محرابی است که به شیوه خاصی ایجاد شده است.محراب در میان انبوهی از اشکال هندسی و نقوش اسلیمی تزیین شده، رنگ های گوناگون و طرح های نقش بسته بر دیوارهای محراب نمادی از بهشت برین است.
در این موزه نسخه هایی از قرآن های خطی و اسناد تاریخی مربوط به اواسط دوره قاجار تا پهلوی اول شامل مکاتبات مالی و تجاری تجار ایرانی مقیم هندوستان و انگلستان با ایران و همچنین انواع سفته، برات، صورت ریز معاملات و نامه های تجاری نگهداری و به نمایش گذاشته شده است.
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}