شهرستان بابلسر یکی از شهرستان‌های استان مازندران است که در حاشیه کنار دریای خزر قرار گرفته و سواحل بسیار زیبایی دارد. هر ساله هزاران اکوتوریست، مقصد خود را برای دیدن جاذبه های طبیعی بابلسر تعیین می‌کنند. ارتفاع این شهرستان ۷ متر بالاتر از سطح دریای خزر و ۲۲ متر پایین تر از سطح دریاهای آزاد قرار دارد. آب و هوای بابلسر معتدل و مرطوب دارای بارانهای متوالی و رطوبت زیاد است و مقدار ریزش باران در طول سال بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیمتر است. بهترین زمان برای بازدید از این منطقه فصل تابستان می‌باشد.


روستای گالشکلا

گالشکلا از توابع بخش بهنمیر شهرستان بابلسر استان مازندران واقع می باشد. تعداد خانوار این روستا ۴۰۰ خانوار که بالغ بر ۱۴۰۰ نفر در این روستا ساکن می باشد. روستای گالشکلا در یک کیلومتری مرکز شهر بهنمیر از توابع شهرستان بابلسر با وسعتی برابر با ۶۰ هزار متر مربع و طول محیطی روستا برابر با ۶۶۲۱ متر که در طرح هادی روستا به عنوان بافت روستا معرفی شده می باشد. گالشکلا بهشت دامداران است. روستای گالشکلا یکی از حوزه های آبریز سد البرز است که در دامنه جنوبی رشته کوه البرز در دهستان لپور واقع شده است.


پل معلق بابلسر

پل معلق بابلسراز بناهای عصر پهلوی اول است که در خیابان پاسداران بنا شده است. پل فلزی متعلق به سال ۱۳۱۳ شمسی، پیش از آغاز جنگ جهانی دوم توسط مهندسین و متخصصین آلمانی و سوئدی بر روی بابلرود زیبا احداث شد. این سازه که از مهمترین آثار تاریخی و جاذبه های ویژه ی شهر است، جذابیت بابلرود را دوچندان کرده است. پل معلق اولین پل ماشین رویی ست که قسمت شرقی و غربی شهر را بهم پیوند میزند. این پل راه ارتباطی بابلسر – فریدون کنار بوده و در واقع شاهراه شرقی- غربی استان می باشد که بسیار هم پر تردد است. طول آن ۸۰ متر،عرضش ۸ متر وارتفاع پل ۱۶ متر می باشد.


روستای سرحمام

روستای سرحمام سه کیلومتر با مرکزبخش رودبست و ۱۰ کیلومتر با شهرستان بابلسر فاصله دارد. این روستا در گذشته های دور آهنگرکلا نام داشت که بعدها بدلیل احداث اولین حمام عمومی منطقه ی پازه وار در آن به سر حمام تغییر نام داد. اکنون از سرحمام فقط نامش باقی مانده است.

اراضی روستای سرحمام جلگه ای است و مقدار زمین های کشاورزی آن نسبت به جمعیت کشاورز روستا بسیار کم است چرا که سرحمام در سالهای اخیر توسعه یافته و بزرگ ترشده است تاجایی که جمعیت موجود در آن اراضی کشاورزی را صرف خانه سازی کرده اند. آب شرب این روستای سرحمام از طریق آب زمینی و هوایی تامین می شود و آب زمین های کشاورزی هم از رودخانه بابلرود پمپاژ می شود. روستای سرحمام دارای چهار مسجد می باشد و بنای فاطمیه این روستا با قدمتی بیش از ۱۰۰ سال بازسازی شده و در جوار آن مزار دوازده شهید این روستا نگاه هر رهگذری را به سوی خود می کشاند.


کوهی خیل

کوهی‌خیل یکی از شهرهای استان مازندران ایران است. این شهر مرکز بخش گیل‌خوران شهرستان جویبار است.این شهر با توجه به نزدیکی به شهر جویبار از مناطق اقتصادی ابن نواحی به‌شمار می‌آید.پس از ساخت شهرک صنعتی در ناحیه شمال این شهر این ناحیه با مشکلات مهمی روبرو شد که عدم آسایش مردم از صدای کارخانه‌ها و هم‌چنین دودهای سمی حاصل از شرکت‌های جویبارلوله و ایزوگام مواجه کرد.

 قدمت این شهر به بیش از ۱۰۰۰ سال می‌رسد زمانی که امیر عباس سامانی در جنگ‌های صلیبی پس از شکست از روم باستان به این شهر پناه اورد و در منطقه اسلو ساکن شد در حال حاضر مناطقی از ان بر جای مانده‌است.کوهی خیل از شمال به جاده مواصلاتی ساری -بابلسر متصل است این جاده یکی از مهمترین جاده های استان مازندران می باشد که از شرق به استان گلستان واز غرب به استان گیلان منتهی میگردد.

در قسمت شرقی شهر کوهی خیل ،شهرک صنعتی با مساحت یک میلیون متر مربع(یکصد هکتار) قرار دارد که دهها صنایع کوچک وبزرگ در آن قرار دارد. مردم شهر کوهی خیل با راهنمایی وهدایت یک روحانی برجسته (مرحوم حجت الاسلام سید ابراهیم اکبریان) اولین کسانی بودند که راهپیمایی وتظاهرات بر ضد رژیم پهلوی را آغاز کردند وهمین مردم بودند که در دوران دفاع مقدس ۱۷ شهید بسیجی تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کردند.کوهی خیل تا سال ۱۳۸۳ با نام روستا در تقسیمات کشوری قرار داشت تا اینکه در سال ۸۳ به واسطه آنکه مرکز بخش گیل خواران بوده واز موقعیت جغرافیایی مناسبی برخورداربوده از روستا به شهر ارتقاء یافت
وشهرداری در آن مستقر شد.


 


پارک و اسکله قایقرانی

یکی از مهمترین عواملی که باعث زیبایی شهر بابلسر گردیده است گذشتن رودخانه بابلرود از مرکز این شهر می باشد. رودخانه ای بسیار زیبا که جریان بسیار آرام آب آن آرامش خاصی به آن بخشیده است. امکانات بسیار خوبی نیز در کنار این رودخانه جهت استفاده مسافران ایجاد شده است. امکاناتی چون اسکله های قایق رانی، پدالو، سفره خانه، قلیان سرا، رستوران، کافی شاپ و پارک و فضای سبز اطراف رودخانه مکانی بسیار خوب جهت تفریح و استراحت می باشد.

در انتهای مسیر رودخانه بابلرود و پس از گذر از اسکله های قایقرانی اطراف رودخانه به سواحل زیبای دریای بابلسر می رسیم. رودخانه بابلرود در بابلسر که شهر را به قسمت تقسیم کرده است با دو پل به یکدیگر متصل شده اند. از پل اول تا انتهای رودخانه یعنی پس از پل دوم در دو طرف دارای فضایی برای اقامت مسافران با امکانات نامبرده در فوق است که شما می توانید در کنار این رودخانه با درخت های کهن سال و زیبایش لحظات خوشی را تجربه کنید.


باغ وحش بابلسر

باغ‌وحش بابلسر باغ‌وحشی خصوصی و متعلق به فردی بنام محمد رضا داشاد واقع در شهرستان بابلسر می‌باشد. این باغ‌وحش که از آن با عنوان پارک‌وحش نیز یاد می‌شود در خیابان دریا در نزدیکی مرکز سرطان‌شناسی بابلسر واقع شده‌است.ماجرای دریافت یک توله خرس سرقت شده از حیات وحش استان گیلان توسط این باغ وحش و نگهداری آزارنده این خرس در زنجیر، باغ وحش بابلسر را جهانی کرد.

در مورد نقل و انتقال بی‌ضابطه حیوانات به این باغ‌ وحش، ساختمان و تاسیسات ناکارآمد و همینطور شرایط نامناسب نگهداری حیوانات در آن انتقادهای فراوانی صورت گرفته و به رسانه‌های اروپایی نیز کشیده شد.

از جمله روزنامه گاردین در گزارشی به شکنجه حیوانات در این باغ وحش اشاره کرد. نهایتا با حکم دادستانی حیوانات این باغ وحش تا زمان بهبود وضعیت در اختیار سازمان محیط زیست قرار گرفت. ناصر مهردادی، مدیر کلی محیط زیست استان مازندران نیز گفت که بدلیل نداشتن شرایط استاندارد این باغ وحش باید تعطیل شود. البته هنوز این باغ وحش به کار خود ادامه داده و این بحران را رد کرده است.


منبع: سایت ستاره