۱. شل ایستادن یا لمیدن


اگر با پشت خمیده و شانه‌های افتاده بایستید، فردی ناچیز، ضعیف و بی‌اعتمادبه‌نفس به‌نظر خواهد رسید. یا اگر روی صندلی پخش‌وپلا شوید و زیادی روبه‌عقب لم بدهید، دیگران تصور خواهند کرد که به‌شدت بی‌خیال هستید و علاقه‌ی چندانی به فعالیتِ در جریان ندارید. اگر هنوز قانع نشده‌اید، جالب است بدانید که حتی در مطالعات علمی نیز نشان داده شده است که این سستی و وارفتگی در طرز ایستادن یا نشستن همچنین می‌تواند باعث تضعیف روحیه و عزت‌نفس‌تان شود.


۲. بی‌دقتی درمورد طرز قرار دادن پاها

طرز قرار دادن پاها هنگام نشستن تا حد زیادی ریشه در ناخودآگاه دارد، به همین دلیل، کنترل آن سخت‌ است. بااین‌حال، اگر در این مورد بی‌دقت باشید، چه‌بسا طرف مقابل از طرز نشستن‌تان به احساس ناامنی، حالات ذهنی و نیت‌های پنهانی‌تان پی ببرید. همچنین طرز قرارگیری پاها هنگام نشستن می‌تواند حامل پیام‌های شخصیتی باشد. برخی از این‌دست پیام‌ها عبارت‌اند از:
نزدیک‌کردن زانوها به‌هم و دورکردن قسمت پایینی پاها از هم، به‌گونه‌ای که سر انگشتان دو پا روبه‌هم و پاشنه‌ی پاها دور از هم باشند، نشان‌دهنده‌ی کودکانگی، ناامنی و خیال‌پردازی است.

انداختن یک پا روی پای دیگر نشان‌دهنده‌ی حالت تدافعی، غیرصمیمی و کوته‌فکری است.
کسانی که برخلاف مورد اول زانوهایشان را از هم دور و پاشنه‌ی دوپا را به‌هم نزدیک می‌کنند، شخصیت‌شان به‌گونه‌ای به نظر می‌رسد که گویا افرادی بااهمیت و دارای قدرت تسلط و چیرگی هستند. این طرز نشستن همچنین نشان‌دهنده‌ی غرور و تکبر است و معمولا مناسب جلسات رسمی نیست و بی‌ادبانه تلقی می‌شود.

قرار دادن پاها موازی باهم حالتی خنثی است که فرد را شخصی آرام و گشاده نشان می‌دهد.

خانم‌هایی که پاهایشان را به‌هم می‌چسبانند و یک‌وری می‌گذارند، خانمانه‌تر و البته جذاب‌تر جلوه می‌کنند.

حتما بخوانید: افراد دوست داشتنی چه ویژگی‌هایی دارند


۳. زیاده‌روی در حرکات دست

حرکات دست‌ بخش مهمی از زبان بدن محسوب می‌شود. حرکت دادن دیوانه‌وار دست‌ها در هوا موقع صحبت نشانه‌ی نداشتن اعتمادبه‌نفس و غیرحرفه‌ای‌ بودن است. حرکات ناشی از اضطراب مانند شکستن قولنج انگشتان دست، بازی با موها یا جویدن ناخن‌ و لب بر احساساتی همچون اضطراب و ناامنی دلالت دارند. از طرف دیگر، نداشتن هیچ حرکتی هم جالب نیست و می‌تواند نشان‌دهنده‌ی بی‌علاقگی‌تان باشد.
حتما بخوانید: تاثیر حرکات دست در گفتگو و ۲۰ حرکتی که باید حتما یاد بگیرید


۴. دست‌به‌سینه نشستن یا ایستادن

دست‌به‌سینه نشستن یا ایستادن بیانگر حالتی تدافعی است که نشان می‌دهد نه تحت تأثیر قرار گرفته‌اید و نه علاقه‌‌مند هستید. اما اگر دست‌ها را در راستای بدن قرار بدهید، به طرف مقابل القا خواهد شد که پذیرای گفت‌‌وگو هستید. همچنین قرار دادن دست‌ها در پشت نشان‌دهنده‌ی برتری، قدرت و اعتمادبه‌نفس است. البته، ناگفته نماند که برخی از مطالعات علمی نشان داده‌اند که دست‌به‌سینه نشستن یا ایستادن در هنگام انجام وظایف دشوار شاید نشان‌دهنده‌ی ‌ثبات‌قدم بیشترتان است.
 



۵. شل دست دادن

فشار دست در هنگام دست دادن از اهمیت بسزایی برخوردار است. کسانی که شل دست می‌دهند، ممکن است بدون قدرت و بی‌اعتمادبه‌نفس دیده شوند. از طرف دیگر، اگر زیادی محکم دست بدهید، شاید پرخاشگر به‌نظر برسید. «ماهی خیس» یکی از بدترین نوع دست دادن است که به دست دادن با دست سرد و عرقی گفته می‌شود. این نوع دست دادن باعث خواهد شد که شخصیتی ضعیف و با طبیعتی سرد به‌‌نظر برسید.
حتما بخوانید: آداب دست دادن چگونه است؟


۶. تماس چشمی نامناسب

پرهیز از تماس چشمی در جلسات کاری باعث می‌شود که ناآماده یا غیرحرفه‌ای به‌نظر برسید. همچنین این رفتار در مهمانی‌ها و قرارهای شخصی نشان‌دهنده‌ی احساس ناامنی و ریاکاری است. البته، تماس چشمی بیش‌ازحد نیز به گفته‌ی کارول کینزی گومان، کارشناس زبان بدن، می‌تواند بر گستاخی، تهدید و خصومت دلالت داشته باشد.


۷. ور رفتن با گوشی موبایل

ور رفتن با موها، دست‌ها، گوشی موبایل یا هر وسیله‌ی دیگری باعث می‌شود که به ارتباط‌تان با طرف مقابل توجه کافی نکنید و حواس‌تان به چیزهای دیگری پرت شود. این رفتار نشان می‌دهد که فردی ضعیف و بی‌تمرکز هستید. جالب است بدانید نتایج پژوهشی نشان داده‌ است که این وَر رفتن‌ها به افراد کمک می‌کند تا اطلاعات را بهتر به‌خاطر بسپارند. اما باز هم توصیه می‌شود که وقتی با کسی صحبت می‌کنید، مدام سرگرم گوشی موبایل‌تان نباشید، زیرا رفتاری بی‌ادبانه است و به طرف مقابل می‌فهماند که علاقه‌ای به گفت‌وگو ندارید.
حتما بخوانید: افزایش کاریزما با ۱۰ نکته‌ای که جذابیت شما را چند برابر می‌کند


۸. بازی کردن نامناسب با دست‌ها یا انگشتان

حرکاتی مانند مالیدن کف دست‌ها به‌هم یا چسباندن نوک انگشتان دو دست به‌ همدیگر باید با احتیاط به‌کار گرفته شوند. چنین حرکاتی ممکن است به طرف مقابل القا کنند که قصد فریب دادن‌شان را دارید یا در تلاش هستید که به‌جای قانع‌کردن‌شان افکارتان را به آنها تحمیل کنید.


۹. لبخند نزدن

لبخند زدن و سر تکان دادن ازجمله نشانه‌های غیرکلامی تأثیرگذاری هستند که به‌ویژه بر خوب گوش دادن دلالت دارند. اگر به اطرافیان‌تان لبخند بزنید، باعث می‌شود که بیشتر احساس راحتی کنند. شاید گاهی دیگران به طرز قرار گرفتن دست‌ها و پاهای طرف مقابل اعتنایی نکنند، اما مطمئن باشید که حالات چهره از چشم کسی پنهان نخواهد ماند. از طرفی، لبخند زدن باعث می‌شود که خودتان هم حس‌وحال بهتری پیدا کنید.
حتما بخوانید: لبخند زدن چه تاثیری روی شما و اطرافیان‌تان دارد؟


۱۰. پرهیز از حرکات آینه‌ای

حرکات آینه‌ای یا به‌عبارتی تقلید از حرکات طرف مقابل باعث خواهد شد که به تفاهم و همدلی برسید. این تکنیک همچنین باعث شکل‌گیری اعتماد و عمیق‌تر شدن گفت‌وگو می‌شود. مطالعات علمی نشان داده است که انجام این تکنیک برای مردان سخت‌تر است، اما این زنان هستند که بیشتر از مردان تحت تأثیر حرکات آینه‌ای طرف مقابل‌شان قرار می‌گیرند. همچنین گفته شده است که زنان، مردانی را که طرز ایستادن یا نشستن و حرکات‌شان را تکرار می‌کنند، جذاب‌تر می‌بینند.


منبع: سایت چطور