سفری به شهر زیبای فومن
جاذبه های گردشگری فومن در میان شهروندان گیلانی و حتی ایرانیان زبانزد است. مردمان دلیر فومن میزبان گردشگران بسیاری از سراسر جهان بودهاند.
قلعه رودخان
در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر فومن در استان گیلان در قلب جنگل و در روستای قلعه رودخان، قلعه رودخان فومن واقع شده است. این قلعه مربوط به دوران قرون وسطی میباشد. قلعه رودخان ۲.۶ هکتار مساحت و ۶۵ برج و بارو و دیواری به طول ۱۵۰۰ متر دارد که ۹۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارند و برای رسیدن به آن باید مسیر ۳ کیلومتری را در میان جنگل پیاده روی کنید. دیوارهای قلعه از آجر و سنگ پوشش داده شدهاند که همانطور که گفته شد ۱۵۰۰ متر طول دارند.
آبشار لارچشمه
آبشار لارچشمه در استان گیلان و در شهرستان فومن و قبل از روستای ماسوله قرار دارد. به بیانی دیگر آبشار لارچشمه در کنار جاده فومن به ماسوله در نزدیکی ماسوله قرار دارد و چشمه لارچشمه از کوه می جوشد.رستوران، قهوه خانه و استراحتگاه در مجاورت آن ایجاد شده است. ارتفاع آبشار لارچشمه در حدود ۶ متر و حوضچه آب کوچکی در پای آن ایجاد شده است. آبشار لارچشمه در ارتفاع ۶۷۰ متری از سطح دریا واقع است و در میان منطقه ای با جنگل های انبوه قرار گرفته است که جاذبه بصری آن را دو چندان کرده است.
برای عزیزانی که از جهت یابی های جدید استفاده می کنند قابل ذکر است آبشار لارچشمه در موقعیت جغرافیایی N370935 E490222 واقع شده است. وجود آبشارها و چشمه های متعدد در اطراف ماسوله، زیبایی طبیعت آن را دو چندان نموده است. آبشارهای این منطقه بصورت پراکنده در اطراف آن دیده می شوند. از آبشارهای ماسوله می توان به آبشار کوشم، آبشار ماسوله رودخان، آبشار خرم بو (خربو) و آبشار لار چشمه اشاره نمود که هر کدام می تواند بهانه ای جهت بازدید از طبیعت زیبای ماسوله باشند.
شهرک تاریخی ماسوله
شهر تاریخی ماسوله یکی از زیباترین شهرهای کوچک پلکانی در ایران است که در استان گیلان و ۳۵ کیلومتری غرب شهرستان فومن واقع شده است. شهر ماسوله بخاطر قرار گرفتن در بین کوه و جنگل مناظر طبیعی دلنوازی را به خود اختصاص داده است. ماسوله شامل وسعتی معادل یکصد هکتار منطقه تحت حفاظت میراث فرهنگی و منابع طبیعی، یکی از خوش آب و هواترین نقاط ایران است که هر ساله پذیرای ده ها هزار گردشگر از سراسر جهان می باشد. شهر تاریخی و توریستی ماسوله به دلیل داشتن معماری منحصر به فرد در جهان شناخته شده است. این شهر در سال ۱۳۵۴ خورشیدی با شماره ۱۰۹۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.ماسوله دارای معماری منحصر به فردی است. محوطه جلوی خانهها و پشت بامها هر دو به عنوان پیاده رو استفاده میشوند. بافت معماری ماسوله در دوران زندیه شکل گرفته است و خیابانهای کوچک و پلههای بسیار به هیچ وسیله نقلیه موتوری اجازه ورود نمیدهد. معماری ماسوله در یک جمله توصیف میشود: حیاط ساختمان بالایی پشت بام ساختمان پایینی است. تعداد طبقات ساختمانها معمولا تا دو طبقه می رسد.
روستای فوشه
روستای "فوشه"، در مجاورت "قلعه رودخان"، یکی از زیباترین روستاهای کوهپایهای "گیلان" است. باغات چای، جنگلهای بکر و زیبا، رودخانهای خروشان و مردمی خونگرم و مهماننواز از قوم "تالش". برای رسیدن به این روستا باید از "فومن" به سمت "قلعه رودخان" رفته و با توجه به تابلوهای موجود مسیر خود را به سمت این روستا پیدا کنید. این روستا توسط رودخانهای که از میان آن میگذرد، به دو بخش "بالا فوشه" و "پایین فوشه" تقسیم شده است. برای دستیابی به مناطق جنگلی باید به "بالا فوشه" و انتهای محل بروید. پس از عبور از پل اول و ادامهی مسیر در روستا به رودخانه برمیخورید.
غار خون فوشه
غار خون فوشه در جنوب غربی روستای فوشه قلعه رودخان قرار گرفته است و از طرف جنوب به ارتفاعات برنا و لاسه پشت و تیکاو و از طرف شرق به ارتفاعات مته خوانی و از غرب به ارتفاعات دزدبن منتهی می شود. این غار به دلیل اینکه در منطقه جنگلی به نام خون (محل جاری شدن چشمه به زبان تالشی) قرار گرفته غار خون توسط نگارنده در سال ۱۳۷۲ پس از کشف نامگذاری شده است.
ماسال
ماسال شهری کوچک در استان گیلان در کنار کوههای تالش واقع شده است. در گذشته شهرستان ماسال بخشی از منطقه تالش به حساب میآمده ولی در سال ۱۳۷۶ این منطقه مستقل شد. در حال حاضر این شهرستان به دو بخش مرکزی و شاندرمن و چهار دهستان تقسیمبندی شده است.فاصله ماسال از شهر تالش ۶۰ کیلومتر است و با رشت از راه صومعهسرا ۵۵ کیلومتر فاصله دارد. ماسال با موقعیت جلگهای در فاصله ۵۰ کیلومتری شمال غرب رشت و در ۲۰ کیلومتری غرب فومن و صومعه سرا واقع شده است. فاصله شاندرمن تا رشت ۵۰ کیلومتر به سمت شمال غربی است. برای رفتن به غار آویشو نیز باید از رشت به سمت ماسال و سپس به سمت شاندرمن بروید و از روستاهای سیاهمرد، چالسرا و سپس از کنار بقعه درویش شاه امیر شاندرمن گذر کنید. این مسیر را می توان با سواری طی کرد که حدود ۳۵ کیلومتر از شاندرمن فاصله دارد.
گسکره
این روستای سرسبز با مردمی با فرهنگ وبا سواد از توابع بخش سردار جنگل شهرستان فومن است. روستای گسکره با قدمتی دیرین یکی از قدیمی ترین روستاهای استان گیلان است. گسکره که در ۹ کیلومتری جاده ماسوله با آب و هوایی کوهستانی واقع شده روزگاری محل اسکان سربازان میرزا کوچک خان جنگلی بوده است و با توجه به موقعیت خوب جغرافیایی مرکزیت روستا های همجوار را در قرن گذشته دارا بوده است. مسجد این روستا جامع می باشد به این معنا که روستاییان برای انجام اعمال عبادی از محله های خود به این روستا می آمدند.محله هایی چون شولم، کنده سر، کوچه چال، سیا چلافت و لات که امروز هریک روستایی شده اند.
در حال حاضر گسکره داراری چند محله با نام های میدیَ مَلَه یا همان مهدی محله و کَفینَ مَلَه. زمین فوتبال آزادی روستای گسکره که در کنار رود ماسوله رودخان واقع شده از چشم انداز های زیبای روستا به شمار می رود که علاوه بر برگزاری مسابقات فوتبال هر ساله در روز سیزدهم فروردین خانوادهای گسکره ای و مهمان های نوروزی در خود جای میدهد و گهگاه جشنوارهای سنتی استان را نیز پذیرا می باشد. گردَسواَ که از ییلاقات گسکره محسوب می شود، در کنار ییلاقات دیلمان و ماسال از بهترین مناظر استان گیلان به شمار میرود.
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}