سه سوال قبل از اقدام برای بارداری مجدد

۱- برای فرزند دوم آمادگی دارید؟
بهتر است ۱۸ تا ۲۳ ماه پس از زایمان اول صبر کنید. فاصله کمتر از ۱۷ ماه خطر تولد فرزند با وزن کم را افزایش می دهد که شاید یکی از دلایل آن، ضعف بدنی مادر و خستگی جسمانی ناشی از زایمان اول باشد. مادر برای رهایی از استرس زایمان اول نیاز به زمان دارد تا دوباره آمادگی و توان خود را به دست آورد. باید مواد غذایی به مقدار کافی به بدن مادر برسد و آنچه از دست داده جبران شود، چرا که در زایمان و بارداری اول، ویتامین ها و املاح مهمی مانند آهن و کلسیم برای پرورش کودک از بدن مادر کم شده است. همچنین زمانی که اولین فرزند شما زیر یک سال یا بالای چهار سال است، زمان مناسبی است که رابطه کودکان با پدر و مادر و اعتماد به نفس در آنها شکل بگیرد.
 
۲- آیا زندگی تان به خوبی پیش می رود؟
به این فکر کنید که آیا با وجود فرزند خیلی کوچک قادر خواهید بود با بارداری دوباره کارهای روزمره تان را به خوبی انجام دهید؟ آیا می توانید به خوبی از فرزند اول مراقبت کنید و نیازهای جسمی و روحی او را برطرف کنید؟ حوصله بازی کردن با او را دارید؟ با وجود این فرزند، شبها خواب راحتی دارید؟ با همسر خود چگونه رابطه ای دارید؟ آیا همانند گذشته با هم صحبت بهترین فاصله بین دو بارداری می کنید؟ تفریح می کنید یا وقت ندارید از یکدیگر احوال پرسی کنید؟ اگر قصد دارید دوباره بچه دار شوید، توجه داشته باشید که یک نوزاد همه زندگی شما را تحت تاثیر قرار میدهد و برای رفع نیازهای دو فرزند که فاصله سنی مناسبی ندارند، باید زمان و انرژی زیادی صرف کنید. این نکته را فراموش نکنید که فرزند اول هم باید به سنی رسیده باشد که بتواند حضور یک تازه وارد را به جمع خانواده بپذیرد.
 
٣- حال جیبتان خوب است؟
همه می دانیم که پول، همه چیز نیست، اما برای رفع نیازهایمان به پول احتیاج داریم. وقتی که کودکی به دنیا می آید، هزینه دیگری به هزینه های خانواده اضافه می شود و والدین مجبورند برای رفع نیازهای کودک از قبیل خرید وسایل ضروری، اسباب بازی، تغذیه و وسایل بهداشتی هزینه کنند.توجه کنید که یک نوزاد در امر تربیت و مراقبت، به هزینه نیاز دارد و در صورتی که فرزند دیگری پیش از اتمام دو سالگی فرزند قبلی به دنیا بیاید، والدین مجبورند که ساعات بیشتری کار کنند و این به خستگی آنها می افزاید.بنابراین اگر ناخواسته یا خواسته پیش از پایان دو سالگی کودک اول، نوزاد تازه ای متولد شود، فکر کنید که آیا کودک به آنچه برای رشد و تکامل و پرورش خلاقیت لازم دارد خواهد رسید؟ مادر امکانات کافی برای آموزش و خرید لوازم ضروری آموزشی خواهد داشت؟ توجه کنید که با ورود یک نوزاد، والدین مجبورند ساعات بیشتری کار کنند، یا بیشتر پس انداز کنند.
 
توجه کنید که یک نوزاد در امر تربیت و مراقبت، به هزینه نیاز دارد و در صورتی که فرزند دیگری پیش از اتمام دو سالگی فرزند قبلی به دنیا بیاید، والدین مجبورند که ساعات بیشتری کار کنند و این به خستگی آنها می افزاید.
 

فواید قرص های ضد بارداری

استفاده از داروهای ضدبارداری خوراکی، چند دهه است که در جهان رواج یافته و به عنوان روشی ساده، ارزان و کم عارضه، از طرف بیشتر خانم ها پذیرفته شده است؛ روشی که به طور موقت از بارداری جلوگیری می کند و به راحتی برگشت پذیر است.
 
با این حال، پیشگیری از بارداری، تنها یکی از فایده های این داروهاست. تأثیر این دارو در پیشگیری از انواع سرطانها، به ویژه سرطان تخمدان، یکی دیگر از عوارض جانبی مطلوب آنهاست که به تازگی محققان دانشگاه آکسفورد در محاسبه ای به این نتیجه رسیده اند که توانسته تنها در انگلستان از مرگ بیش از ۱۰۰ هزار نفر ناشی از سرطان تخمدان جلوگیری کند.
 
وب سایتی خبری گزارش داده است سالانه ۳۰ هزار مرگ در اثر این بیماری در انگلستان رخ می دهد که استفاده از این داروها می تواند از وقوع آنها پیشگیری کند. البته پیش از این نقش این داروها در پیشگیری از سرطان شناخته شده بود. حتى مطالعاتی نشان داد که استفاده از این داروها می تواند خطر ابتلا به انواع سرطانها، حتی در خارج از دستگاه تناسلی خانم ها را نیز کاهش دهد.
 
شاهد این ادعا، مطالعه جامعی است که نتایج آن سال گذشته منتشر شد و نشان می داد ۸ سال استفاده از این داروها برای پیشگیری از بارداری، می تواند تا ۱۵ سال بعد از قطع دارو هم، احتمال ابتلا به انواع سرطان ها را کاهش دهد؛ سرطان رحم، تخمدان و حتی روده بزرگ. در مطالعه جدید، بیش از ۴۵ پژوهش قبلی و نیز اطلاعات و آمار مربوط به موارد جدید و مرگ و میر ناشی از سرطان تخمدان، مورد بررسی قرار گرفته و از کل آنها این طور برداشت شده که استفاده از این داروها، با توجه به رواج رو به احساس خستگی در دوران حاملگی افزایش آنها، توانسته از بیش از ۱۰۰ هزار مرگ، طی ۵۰ سال گذشته، پیشگیری کند.
 
این نتایج در حالی است که این داروها می توانند عوارضی را نیز به دنبال داشته باشند. مهمترین عارضه‌ای که برخی زنان از آن وحشت دارند، افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه و گردن رحم است.
 
این محققان، از بررسی پژوهش های پیشین چنین نتیجه گرفته اند که تأثیر مثبت داروهای ضد بارداری، بسیار بیشتر و پایدارتر از اثر آنها در افزایش خطر ابتلا به این دو نوع سرطان است و خانم ها نباید از این بابت نگران باشند. به عنوان مثال اثر پیشگیرانه این داروها، تا دهها سال بعد از قطع مصرف باقی می ماند، در حالی که اثر تشدید کننده احتمال سرطان، کاملا موقتی و زودگذر است.
 
مجریان این مطالعه جدید، در گزارش خود در نشریه علمی لانست، با توجه به نتایج مثبت این داروها، پیشنهاد کرده اند اینها در فهرست داروهای بدون نیاز به نسخه قرار گیرد. البته این پیشنهاد قبلا نیز مطرح شده بود و مخالفانی هم داشت. مخالفانی که روی عوارض این دارو برای زنان مبتلا به مشکلات انعقاد خون، بیماریهای قلبی و نیز کبدی، تأکید دارند و اصرار می کنند تهیه این دارو بازهم منوط به تجویز پزشک و زیر نظر، معاینه و پیگیری او انجام شود.
 

منبع: 9 ماه انتظار شیرین، بتول جعفری گلستان، چاپ دوم، نوید حکمت، قم 1396