بسیاری از زنان در اوایل بارداری دردهای رحمی را احساس می کنند و این می تواند برای برخی نسبتا نگران کننده باشد. شایع ترین علت احساس درد در واقع مربوط به رشد رحم است. این درد طبیعی است و باید در یک بارداری سالم مورد انتظار باشد. یک احساس سنگینی در ناحیه رحم به وجود می آید که اغلب زنان آن را به احساس شروع هر لحظه عادت ماهانه توصیف می کنند. اگر در ادامه این دردها هر کدام از موارد زیر را مشاهده کردید فورا با پزشک خود تماس بگیرید.
 
الف - لکه بینی یا خونریزی.  ب- درد یک طرفه.  ج- درد در حال افزایش یا درد شدید.  د- تهوع و استفراغ. تهوع صبحگاهی معمولا اولین علامت بارداری است که بیشتر زنان آن را تجربه می کنند و ممکن است به محض این که جواب تست بارداری مثبت بود، شروع شود.
 

تغییر بافت سینه‌ها

زمانی که برای اولین بار باردار می شوید تغییرات بافت سینه‌ها یکی از علائم مهم بارداری محسوب می شود. سینه‌ها در تغییر برای آماده سازی تغذیه کودک با شیر مادر هستند و برخی از شایع ترین تغییرات آنها عبارتند از:
 
الف- درد در ناحیه سینه. این درد در ۳ ماهه اول بارداری احساس می شود. برای برخی از زنان این درد یکی از نشانه های وقوع عادت ماهانه است. بنابراین ممکن است از نظر دور بماند.
 
ب-  تغییرات نوک سینه. همان طور که بارداری پیشرفت می کند ممکن است نوک سینه ها بزرگتر و تیره تر شود. همچنین امکان دارد جوشها یا نواحی سفید رنگی روی هاله قهوهای اطراف نوک سینه ها مشاهده شود. وجود همه این موارد طبیعی است.
 
ج- بزرگ تر شدن سینه ها. در اواخر ۳ ماهه اول با شروع ۳ ماه دوم ممکن است مشاهده کنید که سینه ها شروع به رشد می کنند. این به این دلیل است که بافت های سینه برای تغذیه کودک آماده می شوند. در اواخر بارداری باید از یک لباس زیر مناسب استفاده کنید.
 
د- بیرون آمدن آغوز. آغوز اولین شیری است که بدن می سازد. آغوز هر چیزی را که نوزاد برای شروع زندگی نیاز دارد برای او تامین می کند. در اواخر بارداری ممکن است برخی از زنان متوجه شوند که این مایع طلایی رنگ از سینه های شان خارج می شود یا در نوک سینه یک ماده سخت ببیند، هر دوی آنها آغوز است.
 
هـ - بدون تغییر در سینه. ممکن است شما یکی از زنانی باشید که فقط علائم خفیف در سینه یا هیچ علامتی نداشته باشید. نگران نباشید این ربطی به توانایی شما در داشتن یک بارداری موفق یا تغذیه نوزاد با شیر نخواهد داشت.
 

ادرار مکرر

ادرار مکرر می تواند یکی از علائم اولیه بارداری باشد. این علامت می تواند در اوایل بارداری شروع شود و تا ۳ ماهه سوم ادامه پیدا کند. در هفته های اول بارداری ادرار اغلب به علت به کارگیری خون و مایعات اضافی در بارداری است که از طریق کلیه ها دفع می شود. همان طور که بارداری پیشرفت می کند نوزاد هم فشار بیشتری بر مثانه ایجاد می کند و باعث تکرر ادرار می شود. بسیاری از زنان در طول بارداری هوس های عجیب دارند. برخی مطالعات نشان می دهد بیشتر از ۶۸ درصد زنان در بخش هایی از بارداری ولع مصرف دارند. هوس ها می تواند چیزهای مختلف در افراد مختلف باشد.ادرار مکرر در بارداری به طور کلی نشان دهنده مشکل در مورد شما یا نوازد نیست. اگر چه ممکن است شما علائم زیر را تجربه کنید. اگر دچار عفونت دستگاه ادراری یا عفونت مثانه باشید:
 
الف-سوزش هنگام ادرار،  ب- تب،  ج- دردهای شکمی،  د- کمر درد، هـ- ادرار کردن زیاد.
 

هوس‌های عجیب

بسیاری از زنان در طول بارداری هوس های عجیب دارند. برخی مطالعات نشان می دهد بیشتر از ۶۸ درصد زنان در بخش هایی از بارداری ولع مصرف دارند. هوس ها می تواند چیزهای مختلف در افراد مختلف باشد. ما معمولا فکر می کنیم آنچه بدن ما هوس کرده همان چیزی است که ما برای سلامت به آن نیاز داریم. بعضی از هوسها می توانند مضر باشند مثل مواد غیر غذایی و خطرناک، خاک رس، پودر رختشویی و..
 

تغییرات پوستی

فکر می کنید پوستتان بعد از این بارداری به شدت تغییر می کند؟ پاسخ این است: احتمالا بله. پوست هم به علت تغییرات هورمونی و هم تغییرات مکانیکی دچار دگرگونی می شود. نشانه های کشش پوست. این نوع نشانه ها احتمالا از مورد بحث ترین تغییرات پوستی در طول بارداری هستند که تقریبا هر زنی از آنها می ترسد و درباره آنها فکر می کند. این تغییرات پوستی معمولا در ۵۰ تا ۹۰ درصد همه زنان باردار در نیمه آخر بارداری ظاهر می شود. در حالی که اکثر این تغییرات روی قسمت پایین شکم خواهد بود ولی آنها همچنین می توانند در رانها، باسن، بازوها و سینه ها نیز دیده شوند. این تغییرات اغلب به صورت فرورفتگی های کوچکی در پوست دیده می شوند. در زنانی که پوست شان روشن است رنگی مایل به صورتی دارند و در زنانی که پوست تیره دارند رنگ شان روشن تر از پوست اطرافشان است. آنها جدایی کلاژن از پوست را منعکس می کنند در حالی که دردناک نیستند ولی ممکن است احساس سوزش یا خارش ایجاد کنند. در حالی که برخی از زنان سعی می کنند از کرم ها یا لوسیون های خاص استفاده کنند. حقیقت این است که شما نمی توانید کار زیادی در مورد این تغییرات انجام دهید. عواملی وجود دارد که به بروز این تغییرات دامن می زند:
 
الف- خانواده (اگر خواهر یا مادر شما دچار این علائم شده باشند) ب- افزایش سدیم ج- وضعیت تغذیه‌ای د- قومیت و نژاد
 
این تغییرات در نهایت بعد از تولد نوزاد محو می شوند و به خطوط نقره ای رنگ تبدیل می شوند. در حالی که بیشتر زنان بعد از مادر شدن به این خطوط فکر نمی کنند، بعضی دیگر میخواهد آنها را بردارند. امروزه تکنیک های جدید و جراحی های متعددی برای برداشتن این خطوط وجود دارد.
 
خط سیاه. خطی تیره رنگ است که به بالای رحم امتداد یافته است. معمولا در زنانی که برای اولین بار مادر شده اند حدود ماه سوم آشکار می شود. در زنانی که بیشتر از یک فرزند دارند و بارداری دوم یا سوم آنهاست، معمولا زودتر دیده می شود. هر چند همه زنان وجود این خط را تجربه نمی کنند ولی در باورهای خرافی اعتقاد بر این است که نوزاد پسر در راه است.
 
جوش و آکنه. در واقع زنان در می یابند هورمون های بارداری جوش های آنها را دوباره زنده می کند و پوست آنها چرب و مستعد جوش زدن است. اینجاست که باید از راه حل های دوران دبیرستان استفاده کرد. در واقع باید اطمینان داشته باشید که مقدار زیادی آب می نوشید، صورت تان را به اندازه کافی می شویید و از کارهایی که باعث بروز جوش می شود، پرهیز می کنید.
 

منبع: 9 ماه انتظار شیرین، بتول جعفری گلستان، چاپ دوم، نوید حکمت، قم 1396