چگونه در منزل انحراف بینی را درمان کنیم؟
بینی را مرطوب کنید: با مرطوب کردن بینی مخاط بینی راحتتر تخلیه میشود و گرفتگی ناشی از انحراف بینی از بین میرود؛ نوشیدن آب نیز میکروب بدن را تخلیه میکند.
انحراف بینی چیست؟
بین دو حفره بینی یک اسکلت قرار دارد که به آن تیغه بینی یا سپتوم گفته میشود. نیمه جلوئی این تیغه غضروفی و نیمه بالایی آن استخوانی است. تیغه بینی در هر طرف توسط مخاط (پوست داخلی بینی ) پوشیده میشود. این مخاط عروق تغذیه کنندۀ تیغ ۀبینی را در بر دارد. خود غضروف فاقد عروق خونی است و سلولهای غضروف بینی از موادی که از عروق خونی مخاط تراوش میشود، تغذیه می کنند. تیغه بینی مانند یک ستون هم دو حفره بینی را جدا میکند و هم نقش نگه دارنده را در ساختمان بینی دارد. انحراف تیغه بینی به کج شدن یا سایر ناهنجاری های تیغه بینی گفته شود.تشخیص انحراف بینی
تیغه بینی در شرایط ایده آل و به صورت طبیعی در وسط بینی قرار دارد. این تیغه را اگر از پایین نگاه کنیم انحراف آن مشخص میشود. تیغه بینی در صورتی که انحراف داشته باشد از مرکزیت خود خارج میشود و یک سوراخ بزرگ و دیگری کمی مسدود است.دلایل انحراف بینی
1- رشد سریع به خصوص هنگام بلوغ2- نواقص مادرزادی
3- وارد شدن ضربه
4- فشار ناشی از تومورهای خوش خیم یا بدخیم موجود در سینوسها
علائم انحراف بینی
1- خون دماغ شدن2- خر و پف کردن و خشک شدن دهان هنگام خواب
3- آبریزش بیش از حد بینی
4- اختلال در تنفس و سیستم بویایی
درمان انحراف بینی در خانه
ممکن است به این فکر افتاده باشید که انحراف تیغه بینی را با روشهایی در خانه و بدون جراحی درمان کنید. اما باید بدانید درمان انحراف بینی که شدید باشد و شما را اذیت کند تنها با جراحی قابل انجام است. جراحی سیتوپلاسمی یکی از راهکارهای درمان انحراف بینی است که با بیحسی موضعی و یا بیهوشی و در حدود ۹۰ دقیقه انجام میگیرد.درمانهای خانگی نمیتواند غضروف و تیغه بینی را برش داده و به اصلاح ساختار داخل بینی بپردازد. البته جهت درمان انحراف بینی خفیفتر که مشکلات تنفسی به وجود نیاورد میتوان به درمان انحراف بینی در خانه و از طریق طب سنتی و یا با استفاده از داروهایی که در زیر نام برده شده است، پرداخت.
1- اسپریهای استروئیدی برای کاهش التهاب
2- دیلاتورهای بینی
3- دکونژستانتها
4- محلولهای نمکی
5- آنتیهیستامینها
6- اگر علائم انحراف بینی، مشکلساز یا شدید نباشند، به درمان خاصی نیاز نیست.
درمان انحراف بینی در خانه از طریق گیاهان دارویی
آویشن: آویشن ضدعفونی کننده و برای تنفس بسیار خوب است؛ یک تا ۲ گرم گیاه خشک آویشن را در یک فنجان آب جوشیده بریزید بگذارید ده دقیقه بماند تا دم بکشد؛ نوشیدن ۳ فنجان چای آویشن با عسل در روز به مدت سه هفته گرفتگی بینی ناشی از انحراف بینی را برطرف میکند.هشدار: اسانس آویشن برای زنان باردار، سالمندان و کودکان تجویز نمیشود.
نعناع: ۳ تا ۴ قطره روغن نعناع را در یک کاسه آب داغ ریخته و بیش از ۱۵ دقیقه آن را استنشاق کنید در هنگام استنشاق چشمهای خود را ببیندید.
هشدار: اسانس نعناع هرگز نباید برای کودکان زیر ۶ سال استفاده شود.
اکالیپتوس: اکالیپتوس یک درمان طبیعی بسیار خوب برای گرفتگی و تنفسی راحت است؛ چند قطره از اسانس اکالیپتوس را در یک کاسه آب گرم بریزید و حوله را روی سر به طوری که روی پیشانی را بگیرد قرار دهید و به مدت ۵ دقیقه استنشاق کنید؛ این کار را دو بار در روز انجام دهید.
هشدار: از این اسانس بدون مشورت با پزشک برای زنان باردار، زنان شیرده و کودکان زیر ۶ سال استفاده نشود.
بینی را مرطوب کنید: با مرطوب کردن بینی مخاط بینی راحتتر تخلیه میشود و گرفتگی ناشی از انحراف بینی از بین میرود؛ نوشیدن آب نیز میکروب بدن را تخلیه میکند.
استفاده از ادویه جات ضد احتقان: غذاهای تند گرفتگی بینی را از بین میبرند.
ویتامین C: ویتامین C به تقویت رگهای خونی کمک میکند در نتیجه باعث کاهش تورم بینی و جلوگیری از آبریزش بینی میشود. افراد مبتلا به گرفتگی بینی باید موادغذایی که دارای ویتامین C است مصرف کنند.
عوارض احتمالی انحراف بینی
از عوارض احتمالی انحراف بینی خونریزی مکرر بینی و همچنین عفونت مکرر بینی یا سینوسهاست؛ به این دلیل که در شرایط نرمال ترشحات سینوسها توسط مجاری بینی به درون بینی تخلیه میشود و به انتهای گلو منتقل خواهد شد. اگر سپتوم و تیغه بینی انحراف داشته باشد مسدود شدن مجاری سینوسها را در پی دارد و فرد دچار مشکلات سینوسی در بینی خود خواهد شد. ترشحاتی که از سینوسها خارج میشود داخل مجاری بینی انباشته میشود و احتمال ابتلا به بیماریهای سینوسی مانند سینوزیت در فرد افزایش خواهد یافت.پیشگیری از ایجاد انحراف بینی
از وارد آمدن ضربه به بینی پیشگیری کنید.برای ورزشهای پر برخورد و دوچرخه سواری از کلاههای محافظ استفاده کنید.
هنگام سوار شدن در اتومبیل کمربند ایمنی خود را ببندید.
سخن آخر
معمولا ۸۰ درصد انحرافها از نوع خفیف است. اکثر افراد جامعه درجات خفیفی از انحراف تیغه بینی را دارند که اختلال تنفسی ایجاد نمیکند و نیازی به عمل اصلاحی و مراجعه به پزشک ندارند. در بچهها بهتر است که اصلاح انحراف تیغۀ بینی تا پایان سن بلوغ به تعویق بیفتد، اما در بزرگسالان اگر شدت انحراف تیغه بینی به حدی باشد که باعث انسداد تنفسی شده باشد باید آنرا با جراحی اصلاح کرد.منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}