استان گلستان واقع در شمال شرقی کشور، استانی همجوار با دریای خزر است. این استان سرسبز و فوق العده زیبا، علاوه بر ساحل دریایی خزر، مملو از آثار طبیعی و باستانی فراوان است. خوشبختانه در استان گلستان به دلیل آب و هوای معتدل و بارندگی‌های فراوان جنگل‌های وسیع و مناطق خارق العاده‌ی زیبایی را می‌توان مشاهده نمود؛ به عبارت دیگر می‌توان گفت این استان تمام زیبایی‌های موجود در طبیعت را در آغوش خود گرفته است. کوه، جنگل، دریا، رودخانه، آبشار و چشمه که یکی از مناطق خاص و مشهور در استان گلستان چشمه گل رامیان است.

چشمه گل رامیان یکی از زیباترین مناطق موجود در کشور ما در 5 کیلومتری از شهرستان رامیان، در مسیر جاده رامیان النگ و در دامنه کوه قرار گرفته است. این چشمه فیروزه‌ای ‌رنگ، در واقع از جوشیدن آب‌های سرد از زمین پدید آمده است؛ به همین دلیل این دریاچه را گل نامیده‌اند. گل به معنی تالاب یا دریاچه است که البته به معنی چشمه جوشان نیز به کار می‌رود. این چشمه خارق‌العاده از نوع آهکی است و تا کنون عمق متفاوتی از آن گذارش شده است، در گذشته عمق 34 متری برای این چشمه یادداشت شده است؛ اما در اندازه‌گیری‌های اخیر؛ عمق 80 متری نیز مشاهده شده است؛ و این امر باعث شده است، لقب عمیق‌ترین چشمه سرد آب جهان به این شاهکار خلقت اختصاص داده شود.

چشمه گل با ابعاد 80x90، شکلی شبیه به بیضی دارد و با نگاه عمیق به آن می‌توان چشمه را یک تشت بزرگ مشاهده نمود که این چشمه با آب فیروزه‌ای ‌رنگ خود، زیبایی وصف ناپذیر را ایجاد کرده است. علاوه بر آب خوش‌رنگ لعاب موجود در چشمه، طبیعت سرسبز چشمه باعث شده است هر ساله گردشگران بسیاری برای دیدن این همه زیبایی به این منطقه سرازیر شود. این چشمه از سه طرف به جنگل محدود است و از یک طرف همسایه‌ی شالیزارها می‌باشد؛ بنابراین وجود طبیعت بکر در اطراف آن نیز باعث شده، این چشمه یکی از زیباترین مناطق گردشگری ایران محسوب شود که متأسفانه تا کنون در بخش آثار طبیعی ثبت ملی نشده است.

این چشمه خارق‌العاده در ارتفاع 320 متری از سطح دریا قرار دارد و مقداری از آب سریز شده‌ی آن به رودخانه‌ قره چای رامیان می‌ریزد و در انتها به رودخانه گرگان رود منتهی می‌شود. چشمه گل رامیان، یک چشمه آهکی است به همین دلیل به مرور زمان عمق آن تغییر خواهد کرد. این چشمه محل زندگی گونه‌های مختلف جانوری آبزی به شمار می‌رود. از جمله آنها می‌توان به ماهی سفید رودخانه‌ای، سیاه ماهی، ماهی آبرنوئیدز، نرمتنان و حشرات آبزی اشاره کرد. به همین دلیل بسیاری از افراد با سفر به این منطقه دست به کار صید و ماهیگیری می‌شوند. علاوه بر آبزیان منطقه، درختان و پوشش گیاهی اطراف چشمه از آب آن تغذیه می‌کنند. همچنین شالیزارها در اطراف چشمه نیز از آب آن، آبیاری می‌شوند.

طبیعت اطراف این چشمه در هر فصل از سال زیبایی خاص خود را دارد. در بهار و تابستان فوق‌العاده سرسبز و در زمستان به دلیل وجود کوه‌های اطراف، منطقه‌ای پوشیده از برف را نمایان می‌کند؛ بنابراین می‌توان گفت زیبایی وصف ناپذیر این چشمه باعث شده است در تمام طول سال از دیدن این منطقه لذت ببرید، اما به دلیل وجود آب سرد در این چشمه پیشنهاد می‌کنیم در ماه‌های گرم سال مثلاً تابستان به این منطقه سفر کنید تا امکان شنا کردن در این آب برای شما نیز فراهم شود. البته به دلیل مشخص نبودن عمق چشمه باید تمام احتیاط‌های لازم را در نظر بگیرید.

این چشمه با زیبایی خیره کننده‌ای که دارد علاوه بر جاذبه طبیعی، به عنوان یک جاذبه‌ای تاریخی در شهرستان رامیان و استان گلستان نیز به شمار می‌رود؛ زیرا این چشمه دارای قدمت تاریخی است و در دوره‌های مختلف تاریخی از این چشمه یاد شده است. اهمیت این چشمه برای گذشتگان به قدری بالا بوده است که در کتاب‌های تاریخی و داستان‌های اسطوره‌ای از آن نام برده شده است. از این چشمه در کتاب‌های تاریخی با نام کبود استخر، دالان بهشت و پلنگ سره یاد شده است. همچنین در کتب تاریخی آمده است که این چشمه در زمان مظفرالدین شاه به حوزه علمیه سعدیه در رامیان وقف شده است. علاوه‌براین در کتب داستانی و نوشته‌های اساطیری، داستان‌های بسیاری پیرامون این چشمه بیان شده است؛ که نشان از اهمیت این چشمه دارد. علاوه بر نکات گفته شده در مورد این چشمه برخی از محققان معتقد هستند این چشمه به دلیل وجود آب که یک نماد مقدس محسوب می‌شود برای اقوام رامیان بسیار مقدس بوده و از جایگاه خواصی برخوردار بوده است.

این چشمه یکی از قدیمی‌ترین مکان‌های تفریحی شهرستان رامیان به شمار می‌رود که می‌تواند یک سفر عالی و تجربه منحصر به فردی را برای شما رقم بزند. خوشبختانه در کنار این منطقه‌ای دیدنی می‌توان از جاذبه‌های دیگری مانند قله قلعه موران، آبشار سرخه کمر، آبشار جوزک، چشمه و آبشار سید کلاته، پارک جنگلی دلند، جنگل‌های دره ملا و پنهان خانه، امامزاده بی‌بی‌حکیمه خاتون الهادی، روستای تاریخی کشکک و موزه مردم شناسی رامیان و... دیدن نمایید. همان‌طور که در بالا اشاره شد این چشمه در مسیر جاده رایمان به النگ در 5 کیلومتری جنوب رامیان قرار گرفته که جاده‌ی آن نیز آسفالته است. جالب است بدانید این دریاچه تنها یک کیلومتر با جاده تهران مشهد فاصله دارد.


منبع: سایت ستاره