چگونه از آلزایمر جلوگیری کنیم؟
ما با آلزایمر خیلی ناامیدانه برخورد میکردیم چراکه گفته میشد تمام عوامل خطر اصلی ابتلا به این بیماری، مواردی خارج از کنترل ما مانند سن، ژنتیک و سابقه خانوادگی میباشند.
انسولین یک هورمون متابولیک قدرتمند است که به سلولها در دسترسی به مواد مغذی حیاتی مانند گلوکز کمک میکند و مقاومت به انسولین ما را در معرض ابتلا به بیماریهایی ازجمله چاقی، بیماری قلبی، سرطان و دیابت نوع 2 قرار میدهد و با توجه به تحقیقات اخیر محققان نقش مهمی در ایجاد بیماری آلزایمر دارد. بنابراین یکی از راههای پیشگیری از آلزایمر تشخیص و درمان مقاومت به انسولین است.
یک امیدواری منطقی در پیشگیری از آلزایمر
ما با آلزایمر خیلی ناامیدانه برخورد میکردیم چراکه گفته میشد تمام عوامل خطر اصلی ابتلا به این بیماری، مواردی خارج از کنترل ما مانند سن، ژنتیک و سابقه خانوادگی میباشند. خبر بد این است که مقاومت به انسولین بسیار رایج شده و شانس ابتلا به آلزایمر را بالا میبرد. و خبر خوب این است که مقاومت به انسولین به عنوان عامل خطر اصلی برای ابتلا به بیماری آلزایمر خارج از کنترل ما نیست و میتوان در مورد آن اقداماتی انجام داد.خوردن بیشازحد بسیاری از کربوهیدراتهای نامناسب باعث افزایش میزان قند خون و انسولین شده و ما را در معرض خطر بالای ابتلا به مقاومت به انسولین و بیماری آلزایمر قرار میدهد. بدن ما به همه منابع غذایی کربوهیدرات مانند سیب و سیبزمینی شیرین نیازمند است، اما برای مقابله آسان با کربوهیدراتهای تصفیهشده مدرن مانند آرد و شکر مجهز نیست. به عبارت ساده، کربوهیدراتهای تصفیهشده سبب آسیب مغزی میشوند.
شما نمیتوانید درباره سن یا ژنتیک خود کاری انجام دهید اما قطعاً میتوانید نوع تغذیه خود را تغییر دهید و کنترل نمایید. این در مورد مصرف کمتر چربی و گوشت و مصرف بیشتر فیبر یا میوه و سبزیجات نیست، هدف تغییر در مصرف میزان و نوع کربوهیدراتی است که میخورید.
سه قدم برای کاهش خطر و پیشگیری از آلزایمر
۱. ببینید آیا بدن شما به انسولین مقاوم است یا نه؟
مراکز بهداشتی میتوانند با استفاده از آزمایشهای سادهای مانند تعیین میزان گلوکز، انسولین، تری گلیسیرید و سطح کلسترول HDL، به همراه سایر اطلاعات مانند اندازه کمر و میزان فشارخون، مشخص کنند که آیا شما در طیف افراد مبتلا به مقاومت به انسولین قرار دارید یا نه.
۲. از همین حالا مانند طاعون از کربوهیدراتهای تصفیهشده دوریکنید
حتی اگر مقاومت در برابر انسولین نداشته باشید، تا زمانی که مصرف کربوهیدراتهای تصفیهشده مانند شیرینیها، شکلاتها و آبمیوههای مصنوعی را کنار نگذارید، در معرض خطر بالا برای ابتلا به آن هستید. از جمله این مواد غذایی میتوان به نان سفید و برنج سفید و قندها شامل تمام انواع شکرهای تصفیه شده (قند و شکر و...)، تمام شربتهای شیرین، مانند عصاره های شیرین گیاهان و حتی عسل، قند شیر و قند موجود درآب جو اشاره کرد.
۳. اگر مقاومت به انسولین دارید، مراقب مصرف و میزان جذب کربوهیدرات خود باشید
متأسفانه افرادی که مبتلا به مقاومت به انسولین هستند باید در مورد مصرف تمام کربوهیدراتها، نهفقط مواد تصفیهشده، مراقب باشند. برای محافظت از سیستم سیگنالینگ انسولین، اکثر کربوهیدراتهای موجود در سبد غذایی خود را با چربیها و پروتئینهای سالم و خوشمزه جایگزین کنید. شما میتوانید با تغییر سبک تغذیه و نحوه غذا خوردن، خود را در مقابل مشکلاتی مانند مقاومت به انسولین و ناتوانی ذهنی در آینده مقاومسازید. آزمایشهای آزمایشگاهی نشان دادهاند که مقاومت به انسولین به طرز شگفتآوری به تغییرات تغذیه پاسخ میدهد. در بسیاری از افراد بعد از طی چند هفته تغییرات در نحوه تغذیه، بهبود قند خون، انسولین و سطوح تری گلیسیرید مشاهدهشده است.اگر در حال حاضر مشکلات حافظه دارید و فکر میکنید خیلی دیر شده است که برای خود کاری انجام دهید، دوباره فکر کنید! مطالعهای در سال 2012 نشان داد که یک رژیم غذایی با چربی و کربوهیدرات کم، تنها در شش هفته موجب بهبود حافظه افراد مبتلابه اختلال شناختی خفیف (بیماری آلزایمر) شده است.
بله، حذف کربوهیدراتهای تصفیهشده از رژیم غذایی مشکل است. آنها اعتیادآور، ارزان، راحت و خوشمزه هستند، اما شما میتوانید آن را انجام دهید. رژیم غذایی شماست که در درجه اول سرنوشت شمارا کنترل میکند، نه DNA شما. نباید همینطور در انتظار ابتلا به آلزایمر بنشینید. با این اطلاعات خود را مسلح کنید، میتوانید فعال و پرانرژی باشید و هیپوکامپ (بخشی از مغز که با حافظه در ارتباط است) خود را برای بقیه زندگی بزرگ و زیبا نگهدارید.
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}