ابر سرورها

ابر سرورها اطلاعات و داده‌های بی شماری را در خود ذخیره می‌کنند. این اطلاعات ذخیره شده در بخش‌های فوقانی قرار دارند. در حقیقت، آنها واقعا بانک‌های عظیمی از رایانه‌های شناخته شده هستند و به عنوان سرور مرکزی قرار دارند.
 
در سال‌های اخیر، ذخیره اطلاعات به ابر کامپیوترها منتقل شده است. اما تحقیقات نشان می‌دهد که این به اصطلاح ابر سیستم‌ها می‌تواند خطرات جدیدی را ایجاد کند. دلیل آن نیز این است که ابر رایانه‌ها، به صورت مخفی به نرم افزارهای مخربی تبدیل شده‌اند و دارای برنامه‌هایی هستند که می‌توانند کامپیوتر یا فایل‌های شخصی خود را از بین ببرند یا به آنها آسیب برسانند.
 
مردم از چنین ابزارهایی استفاده می‌کنند تا فضای مورد نیاز خود را بر روی کامپیوتر آزاد کنند. آنها می‌توانند فایل‌های حاوی هر چیزی را از داده‌های تحقیقاتی گرفته تا عکس‌های شخصی را در این سرورها ذخیره کنند. بعضی افراد همچنین برنامه‌های مربوط به دستگاه‌های متصل شده به کامپیوتر خود را در سرورها و نه در دستگاه‌های شخصی خود ذخیره می‌کنند. بنابراین، این امکان به وجود می‌آید که هرکسی بتواند به سرعت فایل‌های خود را با افراد دیگری به اشتراک بگذارد.
 
اما علاوه بر همه مزایای آن، این قابلیت می‌تواند یک جنبه منفی هم داشته باشد. این یافته حاصل گروهی از مطالعات جدید است. بدافزارهایی که بر روی دستگاه‌های سرور تشکیل و ذخیره می‌شوند، در برابر شما و هنگامی که شما بر روی پیوندهای یک وب سایت جعلی کلیک می‌کنید یا هنگامی که یک پیوست را دانلود می‌کنید، به روی دستگاه شما وارد می‌شوند. این پیوندها یا فایل‌های پیوست کاربر را فریب می‌دهند و از کامپیوتر شما برخی از فایل‌هایی که در سرور وجود دارد را می دزدند.
 
اگر شما در حال بازدید از یک وب سایت هستید و بر روی یک دکمه کلیک می‌کنید، آیا این یک دکمه خوب است یا یک دکمه بد می‌باشد؟ کریستوفر فلچر که یک دانشمند کامپیوتر در NVIDIA، یک شرکت فناوری در کالیفرنیا است در این مورد هشدار می‌دهد: بدافزار در همه جا است.
 
رحیم بییه بخشی از تحقیقات جدید خود را در مورد شناسایی نرم افزارهای مخرب قرار داده است. این مهندس کامپیوتر در موسسه فناوری گرجستان در آتلانتا کار می‌کند. او و همکارانش در زمینه فایل‌های ذخیره شده توسط 20 شرکت مختلف که اطلاعات افراد را ذخیره می‌کنند، نرم افزارهای مخرب را جستجو کردند. این خدمات شامل سرویس‌های متعلق به گوگل (مانند گوگل درایو) و آمازون می‌باشد.
 
در مجموع، محققان حدود 150،000 وب سایت را مورد آزمایش قرار دادند. این سایت‌ها با مخازن ابر ارتباط دارند. هر مخزن مانند یک قفسه شخصی است که فایل‌های شخصی را ذخیره می‌کند. بر اساس این مطالعه جدید هر یک از خدمات میزبانی دارای مخزن‌هایی بود که دارای نرم افزارهای مخرب هستند. محققان 6،885 مخزن را اسکن کردند و تأیید کردند که 694 مورد از آنها شامل نرم افزارهای مخرب است. این بدان معنی است که نرم افزارهای مخرب در حدود یک مورد از هر ده مخزن اسکن شده بودند.
 
بدافزارهای موجود در سرورهای سراسر جهان پنهان می‌شود. این نشان می‌دهد که هر روزه وب سایت‌های بیشتری به این ابر سرورها متصل می‌شوند. چهارده درصد از وبسایت‌ها در ایالات متحده آلوده به بد افزار شده‌اند که در صدر جستجو قرار دارند.
 

گروه تکنولوژی گرجستان

بیبیه می‌گوید بدافزارهایی که هکرها در سرورها ذخیره می‌کنند همان نوعی است که می‌تواند رایانه‌های شخصی را آلوده کند. او نتیجه می‌گیرد که هکرها به راحتی از طریق سیستم‌های مجزا برای نفوذ به سرویس‌های ابر حرکت می‌کنند. اعضای تیم او یافته‌های خود را در 24 اکتبر در یک کنفرانس امنیتی رایانه در وین، اتریش ارائه دادند.
 

بدافزارهای مخرب

فلتچر می‌گوید: کاربران نمی‌توانند تفاوت بین برنامه‌های خوب و بدافزار را بیان کنند. به همین دلیل او به مطالعه جدید گروه بیبیه علاقه مند است. این پروژه بدافزارها را شناسایی کرده و اکنون راهنمایی برای پیدا کردن آنها ارائه می‌دهد و تا در آینده بتوان از آن اجتناب کرد.
 
بدافزارهایی که از آنها نگهداری می‌شوند ممکن است با قطعات ذخیره شده در مخازن جابه جا شوند. بنابراین اسکن کردن هر مخزن با نرم افزارهای امنیتی ممکن است مشکل را شناسایی نکند. علاوه بر این، بسیاری از این سرورها حاوی برنامه‌های کوچک کامپیوتری هستند که مانند محافظ عمل می‌کنند. این برنامه‌ها در برابر نرم افزارهای اسکن امنیت ایجاد می‌کنند.
 
اما بیبیه و همکارانش از این دانش به نفع خود استفاده کردند. برای پیدا کردن بدافزارها، آنها یک اسکنر برای نظارت بر نرم افزارهای محافظ ساخته‌اند که مخازن عادی آن را ندارند.
 
بیبیه می‌گوید محافظ بدافزارها ممکن است از چشم دیگر محققان پنهان شده باشند، اما ما آنها را ردیابی کرده‌ایم. برای افرادی که داده‌های خود را به صورت آنلاین ذخیره می‌کنند و یا از ابر رایانه‌ها استفاده می‌کنند، بییه چندین توصیه دارد. وی می‌گوید با استفاده از برنامه تشخیص نرم افزارهای مخرب، ابر فایل‌های خود را به صورت سریع اسکن کنید و سپس سعی کنید مانند یک هکر فکر کنید، به خصوص اگر مهارت‌های کامپیوتری دارید. او می‌گوید: تظاهر به هکر بودن و کشف کردن اینکه آیا راهی برای شکستن و نفوذ به سایت شما وجود دارد، یک تمرین خوب است.
 به محض اینکه تکنولوژی جدیدی ظاهر می‌شود، مهاجمان راهی برای نفوذ به آن پیدا می‌کنند.بییه از امنیت ابر سیستم‌ها شکایت دارد. او می‌گوید، به محض اینکه تکنولوژی جدیدی ظاهر می‌شود، مهاجمان راهی برای نفوذ به آن پیدا می‌کنند. به همین دلیل او می‌گوید فایل‌های خود را به صورت آنلاین ذخیره نکنید مگر اینکه نگران نباشید که چه کسی آنها را می‌بیند یا آنها را قبل از بارگذاری در ابر رایانه‌ها رمزگذاری کنید. (رمزگذاری یک راه برای مخفی کردن محتویات فایل و حفظ آنها از هکرها است.)
 
کلمات پر کاربرد در متن:
ابر کامپیوتر: شبکه کامپیوتری (سخت افزار)، به نام سرور، که به اینترنت متصل است. آنها می‌توانند برای ذخیره داده‌ها و برنامه‌های کامپیوتری (نرم افزار) استفاده شوند که توسط یک یا چند نفر در یک زمان و از هر نقطه‌ای از جهان قابل دسترسی است.
 
کد: مجموعه‌ای از دستورالعمل‌‌ها برای اجرای یک کامپیوتر. نرم افزارهای کامپیوتری از کد ساخته شده است.
 
هکر: شخصی که از یک رایانه برای مشاهده، تغییر و یا سرقت اطلاعات متعلق به دیگری استفاده می‌کند.
 
 

منبع: سایت ساینیس نیوز فور استیودنتس