برکات تشکیل خانواده
از مهم ترین برکتهای ازدواج و تشکیل خانواده، سکونت و آرامشی است که هریک از زوجین در کنار هم به آن دست می یابند. بی شک زندگی انسان مسیری پر فراز و نشیب و اقیانوسی طوفانی و پرتلاطم است.
از زیبندهترین انواع روابط انسانی، پیوند آسمانی و الهی زناشویی و ازدواج است. پیوندی که موجب نزدیکی قلوب دست کم دو انسان به هم می شود و زمینه عشق و دلدادگی بین آن دو را فراهم می آورد. زن و مرد، با ازدواج و قرار گرفتن در کنار یکدیگر احساس آرامش و نشاط می کنند. این آرامش و سکونت از مواهب و الطاف الهی است. خداوند از همان لحظه های نخستین پیوند، از فضل و رحمت خود به آنان می بخشد. زمینه این لذت حلال را نیز پروردگار از همان روز نخست آفرینش زن و مرد، در خمیره وجود آنان قرار داده و در این آیه، ایشان را از این حقیقت مهم آگاه ساخته است: «از آیههای لطف الهی آن است که برای شما از جنس خودتان جفتی بیافرید تا در بر او آرامش یابید و به هم انس گیرید». از مهم ترین برکتهای ازدواج و تشکیل خانواده، سکونت و آرامشی است که هریک از زوجین در کنار هم به آن دست می یابند. بی شک زندگی انسان مسیری پر فراز و نشیب و اقیانوسی طوفانی و پرتلاطم است. در چنین فضایی صعب و سخت، ازدواج برای انسان، لنگری نگاه دارنده و ساحل نجاتی آرامش بخش است.
البته این بستر و فضای آرام که خداوند برای زن و مرد آماده ساخته است، برای آنان بهره های دیگری را نیز به همراه خواهد داشت؛ مانند دین و ایمان کامل تر، رضای الهی، فضل و رحمت خداوند، لذت ها و کامجویی های حلال، موفقیتهای فردی و خانوادگی و...شاید بتوان با بهره گیری از ذوق عارفانه اولیای الهی ادعا کرد که خداوند برای ایجاد نشاط و فعالیت و سرعت بخشیدن به سیر و سلوک معنوی و متعالی انسان، قانون مقدس ازدواج را تشریع فرموده است. غفلت، خواهش های نفسانی، دخالتهای همیشگی شیطان، زرق و برق دنیا، کسالت و تنبلی جسمی و موجب نوعی خستگی و کسالت و گاه انحراف از مسیر اصلی حرکت انسان به سوی خداوند می شود. تنوع بهره مندی انسان از نعمت های الهی در دنیا و لذائذ حلال، از جمله ازدواج، برای آن است که او باقدری استراحت روحی و روانی، حرکت خویش را با نیرو و نشاطی مضاعف، دوچندان کند. کششی که حضرت حق میان دو جنس مخالف قرار داده و دلبستگی و انس و الفتی که به ویژه میان زن و شوهر ایجاد کرده است، زمینه ای بسیار مناسب برای تجدید قوا، استراحت و نشاط روحی و روانی در جهت سیر روحانی و سلوک الی الله است.ازدواج و تشکیل خانواده، زمینه مناسبی برای پاسخ گویی به نیازهای مادی و معنوی زوجین است. نیاز به آسایش و آرامش، امنیت، انس و نزدیکی به یکدیگرفلسفه تأکیدهای پیاپی و تشویق و ترغیبهای قرآن، سنت و سیره اهل بیت (علیهم السلام) به ازدواج، دستورهای مؤکد به زوجین بر کامیاب و بهره مند ساختن همدیگر از لذت های حلال، لزوم داشتن روابط مناسب و همراه با خوشرویی و سرور و... برای برآورده ساختن همین مسئله مهم است.
آیههای قرآن کریم گویای این واقعیت است که خداوند به پاس اقدام پسندیده ازدواج زن و مرد، با ارادهای تکوینی، آنان را مشمول فضل و رحمت خود می کند؛ یعنی میان آنان عشق و محبت ایجاد می کند و ایشان را با مودت و راز و رمز ابراز محبت آشنا می کند. در نتیجه، زوجین به یکدیگر عشق و محبت می ورزند؛ بر شیرینی و جذابیت زندگی خود می افزایند و پیوند زناشویی شان روز به روز مستحکمتر و عمیقتر می شود:
از آیات لطف الهی آن است که برای شما از جنس خودتان جفتی بیافرید که در بر او آرامش یابید و به هم انس گیرید، و میان شما رأفت و مهربانی برقرار کرده است. بی شک در این نیز برای مردم اندیشمند نشانه های علم و حکمت حق آشکار است. عشق و علاقه زوجین، بعدها به حدی از عمق و استحکام می رسد که حتی علاقه به فرزند نیز نمی تواند جایگزین آن شود. در مواردی نیز دلبستگی زوجین حتی از دلبستگی آنان به پدر و مادرشان نیز بیشتر می گردد.
فلسفه این دلبستگی های شدید آن است که همسران، در کنار هم و هماهنگ با یکدیگر، از عهده وظیفه سنگین مدیریت خانواده برایند.
ازدواج و تشکیل خانواده، زمینه مناسبی برای پاسخ گویی به نیازهای مادی و معنوی زوجین است. نیاز به آسایش و آرامش، امنیت، انس و نزدیکی به یکدیگر، وابستگی و تعلق خاطر، عشق و محبت، مودت، نیاز به تکریم، احترام متقابل، نیاز جنسی، تولید و تناسل، نیاز به کمک کار و همیار مادی و معنوی، همه و همه، تنها در سایه تشکیل خانواده پاسخ داده می شود. شاید بتوان گفت که حتی به نیازهایی چون موفقیت و کامیابی در رسیدن به قدرت و مقام، مال و ثروت، یا نیاز به جمال و زیبایی نیز تا حدودی در سایه پیوند زناشویی بتوان پاسخ گفت.
منبع: همسران شایسته، اسد الله طوسی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(قدس سره)، قم ۱۳۹۱
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}