چگونگی تاثیر سزارین بر شیردهی 

با آگاهی از چالش‌های شیردهی پس از سزارین، می‌توانید خود را برای رویایی با آن‌ها آماده کنید. در اینجا برخی از تاثیرات سزارین بر شیردهی اشاره می‌کنیم:

سزارین شروع شیردهی را به تاخیر می‌اندازد. بسته به نوع بیهوشی که برای جراحی خود دریافت می‌کنید، شما و نوزادتان پس از عمل حالت خواب آلودگی دارید. اگر بیهوشی عمومی شده باشید، تا پیش از به هوش آمدن قادر به شیردهی نیستید. اگر از بیهوشی اپیدورال، اسپاینال یا نخاعی استفاده کرده باشید، در حالی که هنوز در اتاق عمل یا اتاق ریکاوری هستید، می‌توانید به نوزاد شیر بدهید.

درد ناشی از عمل باعث بروز ناراحتی در هنگام شیردهی می‌شود. درد در ناحیه ساق پا و رحم پس از جراحی، شیردهی را مشکل می‌کند. شیردهی به پهلو و در موقعیت فوتبالی (در این حالت نوزاد زیر بازوی شما در کنارتان دراز می‌کشد و با همان دست از پشت او حمایت می‌شود. می‌توانید با دست چپ سر و گردن نوزاد را کمی بالاتر بیاورید)، انتخاب مناسبی برای شما هستند تا بدنتان بهبود یابد. اگر می‌خواهید در حالت نشسته به نوزاد شیر بدهید، می‌توانید یک بالش بر روی محل بخیه خود قرار دهید تا از آن حفاظت کند. در ابتدا ممکن است شیردهی دشوار باشد، اما با گذشت زمان و درمان بخیه‌ها، به مراتب آسان‌تر می‌شود.

دارو‌های مسکن ممکن است باعث خواب آلودگی شما و نوزادتان شوند. مصرف دارو‌های مسکن پس از عمل سزارین الزامی است. زیرا در صورت داشتن درد نمی‌توانید با آسودگی به نوزاد خود شیر دهید. برخی دارو‌ها در هنگام شیردهی ایمن هستند، بنابراین مطمئن شوید که پزشکتان از شیردهی شما آگاه است و داروهای مناسبی برای شما تجویز می‌کند. ممکن است برخی دارو‌ها از شیر مادر عبور کنند و به نوزاد برسند و او را خواب آلود کنند. خواب آلودگی ناشی از دارو‌های مسکن برای کودک شما مضر نیست، اما شیر دادن به نوزاد خواب آلود کار دشواری است.

سزارین موجب تاخیر در تولید شیر می‌شود. مادرانی که عمل سزارین انجام می‌دهند، معمولا دیرتر از دیگر مادران شروع به شیردهی می‌کنند. دادن شیر به نوزاد در اسرع وقت موجب تحریک تولید شیر می‌شود. اگر شما و فرزندتان پس از زایمان از هم جدا شوید، فرصتی برای شروع شیردهی ندارید. در صورتی که بیش از ۱۲ ساعت از نوزاد خود جدا ماندید، با استفاده از پمپ شیردهی یا شیردوش پستان خود را برای تولید شیر تحریک کنید. هر دو تا سه ساعت از پمپ شیردهی استفاده کنید تا زمانی که نوزاد خود را در آغوش می‌گیرید، شیر کافی داشته باشید.

احساسات مادر پس از سزارین بر روی شیردهی تاثیر می‌گذارد. اگر جراحی بسیار دشواری را پشت سر گذاشته باشید، یا به صورت اضطراری عمل شده باشید در حالی که آمادگی آن را نداشته‌اید، وضعیت جسمانی و احساسی شما بر روی تمایل شما به شیر دادن تاثیر می‌گذارد. یک سزارین غیر منتظره ممکن است باعث احساس ناراحتی و شکست در شما شود. این احساسات در میان مادران رایج است و شما تنها نیستید. در مورد احساسات خود صحبت کنید و آن‌ها را بپذیرید. در نظر داشته باشید که تغذیه با شیر مادر به شما کمک می‌کند که از این شرایط دشوار و غمگین عبور کنید.


۷ نکته مهم پیرامون نحوه شیردهی بعد از سزارین

شیردهی پس از سزارین ممکن است دشوار باشد، اما شما می‌توانید پس از جراحی سزارین به نوزاد خود شیر دهید. در اینجا به ۷ نکته مهم پیرامون نحوه شیردهی بعد از سزارین اشاره می‌کنیم.

در اولین فرصت شروع به شیر دادن کنید. اگر شما بیهوشی اپیدورال یا نخاعی انجام داده باشید، در طول سزارین بیدار هستید و می‌توانید به محض تولد نوزاد شیردهی را آغاز کنید. در صورت بیهوشی عمومی، پس از به هوش آمدن کامل توانایی شیردهی به نوزاد را پیدا می‌کنید. اگر مجاز به شیردهی در طول عمل نبودید، با نوزاد تماس پوست با پوست برقرار کنید. سپس، کودک را به روی سینه خود بگذارید. به محض اینکه توانستید با خیال راحت به نوزاد شیر بدهید.

با کمک پرستاران موقعیت مناسب شیردهی را پیدا کنید. هنگام شیردهی از خط بخیه و ناحیه رحم خود با یک بالش نرم محافظت کنید. از آنجایی که پرستاران و مشاوران شیردهی در بیمارستان با مادرانی که سزارین داشته‌اند کار می‌کنند، می‌توانند موقعیت مناسبی که به راحتی بتوانید به نوزاد خود شیر دهید را به شما نشان دهند.

هر یک تا سه ساعت به نوزاد شیر دهید. با وجود درد و خستگی خود، بهتر است به طور مرتب به نوزاد شیر دهید تا در این کار موفق شوید.

نوزاد را نزد خود نگه دارید. پس از سزارین شما نمی‌توانید از نوزادتان مراقبت کنید، اما اگر همسر یا مادرتان در بیمارستان نزد شما می‌ماند، می‌توانید نوزاد را در اتاق خود نگه دارید.

اگر امکان بودن با نوزادتان را ندارید، از پمپ شیردهی استفاده کنید. پمپ کردن شیر هر دو تا سه ساعت موجب تحریک تولید شیر مادر می‌شود.

دارو‌های مسکن خود را مصرف کنید. دارو‌های مسکن به شما کمک می‌کند که آرام باشید تا بدن شما بر بهبودی و تولید شیر تمرکز کند.

از زمان استراحت در بیمارستان نهایت استفاده را ببرید. در مقایسه با افرادی که زایمان طبیعی داشته‌اند، مدت زمان بیشتری در بیمارستان خواهید ماند. در این مدت استراحت کنید تا هر چه زودتر بهبودی خود را به دست آورید. سوالات خود را پیرامون نحوه شیردهی پس از سزارین از پرستاران و مشاوران شیردهی در بیمارستان بپرسید و اطلاعات خود را کامل کنید، به طوری که در هنگام بازگشت به خانه احساس راحتی و اعتماد به نفس داشته باشید.


سخن آخر اینکه...

عمل سزارین موجب بروز مشکلاتی برای شیردهی می‌شود. درد، خستگی فیزیکی و روحی شیردهی را دشوار می‌کند. اما به این معنا نیست که شیردهی امکان پذیر نیست. زمان کافی به شیردهی اختصاص دهید، از متخصصان پیرامون نحوه شیردهی بعد از سزارین راهنمایی بگیرید و درد خود را با دارو‌های مسکن کنترل کنید. با بهبودی شما شیردهی آسان‌تر خواهد شد. اگر نسبت به نحوه شیردهی بعد از سزارین آگاه باشید، می‌توانید چالش‌های پیش رو را با موفقیت پشت سر بگذارید.


منبع: سایت ستاره