چرا در دوران بارداری پاها ورم می کند؟
در این مطلب، با علل ایجاد ورم پا در دوران بارداری و راه هایی برای پیشگیری و درمان آن بیشتر آشنا خواهیم شد.
منظور از ورم پا در دوران بارداری چیست؟
ورم پا در زمان بارداری به علت تجمع مایعات اضافی در پا به وجود میآید. اگرچه این حالت میتواند به دلایل مختلف و در هر زمان و برای هر کس اتفاق بیفتد، اما آماس و ورم معولا در زنان باردار شایع است.
علت ایجاد ورم پا در بارداری چیست؟
آماس و ورم نوعی واکنش طبیعی برای التهاب ناشی از بارداری هستند. در زمان بارداری حجم خون و مایعات بدن تا ۵۰ درصد افزایش مییابند. این مایعات اضافی، نیاز جنین را تامین میکنند. از آن جایی که این مایعات باید در جایی ذخیره شوند، پاها ورم خواهند کرد. علاوه بر پا، تورم میتواند در مچ پا، ساق پا، دستها و صورت نیز به وجود آید.
راهکارهایی برای پیشگیری و درمان ورم پا در بارداری
با استفاده از رژیم غذایی و تغییر سبک زندگی میتوان به تسکین ورم پا کمک کرد.۱. برای مدت زمان طولانی نشینید یا نایستید. سعی کنید به طور مداوم موقعیت بدن خود را تغییر دهید تا خون به راحتی در بدن جریان داشته باشد.
۲. از جاذبه زمین استفاده کنید. یکی از راههای عالی برای تسکین تورم پا، قرار دادن آنها به سمت بالا است. دراز بکشید و پاهای خود را به سمت بالا نگه دارید.
۳. آب زیاد بنوشید. اگرچه عجیب به نظر میرسد، اما نوشیدن آب زیاد باعث میشود که از دست مایعات اضافی خلاص شوید.
۴. کافئین کمتر بنوشید. کافئین نوعی ادرارآور بوده که باعث افزایش ادرار میشود. هرچند کافئین میتواند باعث کمبود آب بدن نیز شود. به طور کلی، سعی کنید که میزان مصرف کافئین خود را در زمان بارداری کمتر کنید.
۵. الکترولیتهای بدن را متعادل کنید. نمک عاملی مهم برای حفظ هیدراتاسیون است. سعی کنید از نمک دریایی سالم در رژیم غذایی خود استفاده کنید. علاوه بر نمک (سدیم)، ۳ الکترولیت اصلی دیگر (پتاسیم، منیزیم و کلسیم) نیز برای حفظ هیدراتاسیون مورد نیاز هستند. به عنوان مثال میزان بالای نمک بدون پتاسیم، میتواند باعث مشکلات قلبی شود. بنابراین مهم است که تعادل این الکترولیتها به طور مناسب حفظ شود.
۶. به طور منظم ورزش کنید. اگرچه ورزش میتواند باعث ایجاد ورم شود، با این حال مزایای آن بسیار بیشتر است. ورزش به طور منظم باعث بهبود سیستم گردش خون شده، به طوری که آب اضافی در پاها یا دستها ذخیره نخواهند شد.
۷. بهبود رژیم غذایی. علاوه بر رژیم بارداری، میتوانید از رژیم غذایی با پروتئین و نمک بالا که به عنوان رژیم بروئر شناخته میشود نیز بهره ببرید. پروتئین در خون همانند یک اسفنج عمل کرده و به حفظ آب در عروق خونی کمک میکند. زمانی که پروتئین کافی وجود نداشته باشد، مایعات از رگهای خونی خارج شده و وارد بافتهای اطراف میشوند. همچنین نمک برای حفظ مایعات در خون مورد نیاز است. بنابراین ترکیب این دو ماده، روشی خوب برای تسکین ورم پا است. البته به یاد داشته باشید که قبل از هرگونه رژیم غذایی، با پزشک خود مشورت کنید.
۸. سرکه سیب. یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک یا دو فنجان آب مخلوط کرده و دو بار در روز بخورید. سرکه سیب حاوی پتاسیم بالایی بوده که میتواند به تعادل الکترولیتها کمک کند.
۹. از برس پوست استفاده کنید. استفاده از برسهای پوست میتوانند به بهبود سیستم گردش خون کمک کرده و باعث تسکین ورمهای خفیف شوند. پاهای خود را به سمت بالا و به طرف قلب، برس بکشید. این کار را دو بار در روز انجام دهید.
۱۰. شنا کردن. آب میتواند به تسکین ورم پا کمک کند.
چه زمانی باید در مورد ورم پا در بارداری احساس نگرانی کرد؟
اگرچه ورم در دوران بارداری بسیار شایع و طبیعی است، اما میتواند نشانهای از پره اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) نیز باشد. بنابراین بهتر است که در صورت بروز ورم، به پزشک خود اطلاع دهید. دیگر علائم پره اکلامپسی عبارتند از:آماس و ورم ناگهانی
ورم بیش از حد صورت
رنگ پریدگی
ایجاد حفره در پوست (زمانی که ناحیه متورم شده را فشار میدهید، درون پوست یک حفره ایجاد شده و به سرعت به حالت اولیه برنمی گردد)
فشار خون بالا
سردرد شدید
تغییر در بینایی
بروز درد در قسمت بالای شکم
تهوع یا استفراغ
کاهش ادرار
در پایان باید خاطر نشان کرد که ورم پا در زمان بارداری، معمولا جای نگرانی نداشته و میتوان با استفاده از روشهای خانگی، به راحتی آن را درمان کرد.
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}