چرا در دوران بارداری دچار تنگی نفس می شوید؟
در این مقاله با علت تنگی نفس و راه های کاهش علائم تنگی نفس در بارداری بیشتر آشنا شوید.
نگران نباشید. چرخهی طبیعت برای این وضعیت چارهای اندیشیده است. همزمان با اینکه احساس میکنید هوای کمتری دریافت مینمایید، سطح بالای هورمون پروژسترون به شما کمک مینماید تا بتوانید نفسهای عمیقتری بکشید و اکسیژن بیشتری را در خونتان جابجا نمایید و همچنین به علت آنکه حجم خون بدن شما در بارداری بیشتر میشود، اکسیژن بیشتری همزمان با دم و بازدم شما از درون جفت عبور میکند.
راه های کاهش علائم تنگی نفس در بارداری
اگر در طی روز با تنگی نفس مواجه شدید، برای چند دقیقه استراحت نمایید. نفس شما بر خواهد گشت. در طول روز سعی نمایید تا به حالت صاف بنشینید و با این حالت به ششهایتان فضای بیشتری برای تنفس بدهید. همچنین میتوانید به طور عمدی طوری نفس بکشید که قفسهی سینهتان بالا برود؛ این حرکت را میتوانید با قرار دادن دستتان در جلوی سینه و تلاش برای جلودادن آن در حین دم عمیق هوا انجام دهید. ممکن است در شب احساس نفس نفس زدن به شما دست دهد. میتوانید با خوابیدن در حالتی که سرتان به سمت بالا قرار بگیرد (با استفاده از چند بالش) این مشکل را تسکین دهید. اگر تنگی نفس شما با درد در ناحیهی سینه همراه بود بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.خوشبختانه مشکل تنگی نفس در بیشتر خانمهای باردار تا قبل از زایمان برطرف میگردد. هنگامی که سر جنین در درون کانال تولد قرار میگیرد (دو تا سه هفته قبل از زایمان) فضای بیشتری در اختیار دیافراگم شما قرار میگیرد.
ناراحتیها آسمی در بارداری
ممکن است علائم بیماری آسم در خانمهایی که دچار این ناراحتیهای هستند در سه ماههی سوم بارداری شدیدتر گردد. اگر آسم شما شدیدتر شد به پزشکتان اطلاع دهید. مصرف بسیاری از داروهای آسم در دوران بارداری بیخطر است. بیشتر پزشکان پیشنهاد میکندد تا از داروهای تنفسی استفاده نمایید زیرا این داروها تاثیری موضعی داشته و به خوبی نیز عمل میکنند. اگر احساس فشار در قفسهی سینهتان کردید سریع با پزشکتان تماس بگیرید.
مشکلات تنفسی دیگر و تنگی نفس در بارداری
عادی در نظر گرفتن همهی مشکلات تنفسی در دوران بارداری کاری اشتباه است. اگر تنگی نفسی ناگهانی، بسیار شدید یا همراه با درد در قفسهی سینه یا تپش قلب احساس نمودید، سریعا به مراکز درمانی مراجعه نمایید. این عوارض ممکن است در اثر ایجاد لخته خون در بارداری در درون ریهها ایجاد شوند؛ این پدیده با اینکه به ندرت اتفاق میافتد اما میتواند بسیار خطرناک باشد.مراقب باشید زیرا که این عوارض ممکن است در اثر ذات الریه نیز بوجود بیایند. ذات الریه که معمولا با تب، درد در قفسهی سینه و سرفه همراه است، سومین دلیل مرگ و میر در میان خانمهای باردار است. ذات الریه میتواند ناشی از ویروس و یا باکتری باشد و در هر دوحالت ممکن است منجر به مشکلاتی از قبیل نارسایی تنفسی، زایمان زودرس، و آسیب به جنین گردد.
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}