علائم سرخجه در نوزادان و کودکان چیست؟
سرخجه در نوزادان و کودکان موجب بروز تب ملایم و بثورات پوستی میشود. عامل این بیماری ویروس است که از راه تماس با مخاط آلوده بینی و گلوی فرد بیمار منتقل میشود. در ادامه بیشتر با این بیماری آشنا می شویم.
نشانههای سرخجه در نوزادان و کودکان برخی مشکلات تنفسی و اندکی التهابات پوستی است. اما ابتلا به سرخجه در دوران بارداری برای جنین بسیار خطرناک است. ابتلا به سرخجه در دوران بارداری میتواند منجر به سقط جنین یا نقص مادرزادی نوزاد شود.
عامل بیماری سرخجه چیست؟
عامل بیماری سرخجه ویروس است. ویروس از طریق مخاط بینی و گلوی فرد آلوده پخش میشود. همچنین میتواند از مادر باردار به جنین منتقل شود. نوزادی که با سرخجه به دنیا آمده، تا یک سالگی به عنوان ناقل بیماری شناخته میشود. بیماری سرخجه در اواخر زمستان و اوایل بهار بیشترین شیوع را دارد.
کدام کودکان در معرض ابتلا به سرخجه هستند؟
نوزادان و کودکانی که در تماس با فرد مبتلا به سرخجه بوده و واکسن نزده باشند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرخجه هستند. بیشترین میزان سرایت بیماری، هنگامی است که بثورات بر روی پوست ظاهر میشوند. اما کودک از ۷ روز قبل از بروز بثورات تا ۷ روز پس از شروع بثورات ناقل بیماری است. به همین دلیل کودک ممکن است ویروس را به دیگران منتقل کند، قبل از این که بدانید او بیمار شده است.
علائم سرخجه در نوزادان و کودکان چیست؟
پس از تماس کودک با ویروس، علائم سرخجه در فاصله ۱۴ تا ۲۱ روز بروز میکنند. نشانههای بیماری در هر کودک ممکن است کمی متفاوت با دیگری باشد. اما شایعترین نشانهها به شرح زیر است:احساس بیماری و خستگی
تب ملایم
آبریزش بینی
اسهال
این علائم ممکن است ۱ تا ۵ روز طول بکشد. سپس بثورات پوستی ظاهر میشوند.
التهابات بر روی صورت و با رنگ صورتی شروع میشود.
سپس بر روی تنه، بازوها و پاها گسترش مییابد.
معمولا ظرف ۳ تا ۵ روز بثورات پوستی از بین میروند.
ممکن است غدد لنفاوی کودک در گردن، متورم شود. در کودکان بزرگتر درد مفاصل و عضلات نیز دیده میشود.
علائم بیماری سرخجه میتواند مانند سایر بیماریها باشد. برای اطلاع از بیماری و روش درمان، حتما به پزشک مراجعه کنید.
روش تشخیص سرخجه در نوزادان و کودکان چیست؟
پزشک در مورد علائم و تاریخچه بیماری کودک سوال خواهد کرد. او هم چنین بدن او را معاینه میکند. وجود بثورات پوستی، برای تشخیص بیماری کافی است. اما گاهی ممکن است پزشک درخواست آزمایش خون یا ادرار برای تایید تشخیص داشته باشد.
روش درمان سرخجه در نوزادان و کودکان چیست؟
درمان بیماری به علائم، سن و وضعیت سلامت عمومی کودک بستگی دارد. میزان شدت بیماری نیز در نوع درمان تاثیر میگذارد.هدف از درمان، کمک به کاهش علائم بیماری است. درمان معمولا شامل موارد زیر است:
استراحت زیاد
نوشیدن مقدار زیادی مایعات
این بیماری معمولا ظرف مدت ۵ تا ۱۰ روز خود به خود درمان میشود.
موثرترین گیاهان دارویی برای مقابله با سرخجه
سرخجه یک بیماری ویروسی است که سرخک آلمانی یا سرخک سه روزه نیز نام دارد، زیرا تب بیمار پس از سه روز قطع میشود. دانههای پوستی در سرخجه معمولاً در پشت گوش ظاهر میشوند سپس به صورت، گردن و بقیه قسمتهای بدن گسترش پیدا میکنند؛ از نشانههای بالینی مشخص سرخجه التهاب غدد لنفاوی واقع در پشت گوش یا ناحیه پشت گردن است. در این مطلب گیاهان دارویی را معرفی میکنیم که تاثیر بسزایی در کاهش سوزش، خارش و التهاب ناشی از این بیماری دارند.شربت خاکشیر
یکی از بهترین روشها برای کاهش حرارت درونی و خارش برونریزیهای پوستی بیماری سرخک، نوشیدن شربت خاکشیر است. برای این منظور، روزانه چهار لیوان شربت خاکشیر بنوشید.همچنین میتوانید بدن کودک مبتلا به سرخک را با کمک دانههای سرخرنگ خاکشیر بخور دهید؛ برای این منظور، از یک منقل کوچک یا اسپند دودکن استفاده کنید سپس خاکشیر را روی حرارت قرار دهید و با دود حاصل از آن بدن کودک را بخور دهید. این کار به کاهش سوزش، خارش و التهاب ناشی از این بیماری کمک شایانی میکند.
عرق کاسنی، ترنجبین و گل گاو زبان نیز از دیگر عرقیجات مفید و موثر برای بهبود سرخجه میباشد مصرف ماءالشعیر طبی نیز برای مبتلایان به سرخک بسیار مفید است.
عوارض احتمالی سرخجه در نوزادان و کودکان چیست؟
سرخجه برای جنین در رحم مادر بسیار خطرناک است و میتواند منجر به سقط جنین شود. در صورت ابتلای مادر به سرخجه، جنین در رحم در دوران حاملگی سرخجه را از مادر میگیرد. این بیماری منجر به نقصهای شدید مادرزادی، به نام سندرم سرخجه مادرزادی در نوزاد میشود. نشانههای سندرم سرخجه مادرزادی شامل موارد زیر است:آب مروارید در چشم
ناشنوایی
مشکلات قلبی
مشکلات یادگیری
تاخیر در رشد
بزرگ شدن کبد و طحال
ضایعات پوستی
خونریزی
چگونه میتوان از بروز سرخجه در نوزادان و کودکان پیشگیری کرد؟
با انجام واکسیناسیون میتوان از بروز سرخجه پیشگیری کرد. واکسن سرخجه اغلب به عنوان بخشی از یک واکسن ترکیبی به شمار میرود. این واکسن شامل حفاظت در برابر سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) است.واکسن برای اولین بار معمولا در واکسن 12 ماهگی و سپس در سن ۱۸ ماهگی به کودک تزریق میشود. مراقب باشید که دوستان و مراقبان کودکتان واکسن MMR را زده باشند. علاوه بر این، دختران باید قبل از رسیدن به سن بلوغ، واکسن MMR را تکمیل کنند.
اگر فرزند شما سرخجه دارد، میتوانید از گسترش ویروس جلوگیری کنید. فرزندتان را از مدرسه به خانه ببرید و تا ۷ روز پس از شروع بثورات او را در خانه نگه دارید. توجه داشته باشید که نوزاد مبتلا به سرخجه، تا سن ۱ سالگی ناقل بیماری است.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر نشانههای بیماری در کودک بهبود نیافت، یا بدتر شد و یا نشانههای جدیدی بروز کرد، بایستی به پزشک مراجعه کنیدمنبع:
سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}