برای مومن هیچ گاه نباید یاس و ناامیدی از رحمت الهی پیش بیاید. مومن همواره باید از خداوند متعال طلب بخشش و رحمت کند؛ چرا که او بهترین بخشندگان است.

حضرت محمد (ص) این دعای بخشش و رحمت الهی را در قنوت های خود می خواندند. شما نیز به تبعیت از ایشان این دعا را هنگام قنوت بخوانید:

«رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ أَنْتَ خَیْرُ الرَّاحِمِینَ» (آیه 118 سوره مومنون)
«پروردگارا! بیامرز و رحم کن که تو بهترین رحم کنندگانى»


تفسیر دعای بخشش و رحمت الهی

در این دعا خداوند به پیامبر (ص) امر می کند که شعار و گفتاری را که مؤمنان در دنیا همیشه بر زبان دارند بیان نماید یعنی پیامبر (ص) نیز چون سایر مؤمنان از خداوند طلب مغفرت و رحمت نماید؛ رحمتی خاص که تنها شامل مؤمنان می شود و سعادت آنها متوقف بر آن است. مؤمنان در نتیجه این عنایت و رحمت توفیق انجام اعمال صالح را می یابند و به همین دلیل وارد بهشت می شوند.

در این دعا خداوند از خطاب با مشرکان اعراض نموده و با التفات و عنایت، خطاب را متوجه رسول گرامی و بزرگ (ص) نموده است و بر مغفرت و رحمت بر وی تأکید کرده و به او امر کرده تا در مقام دعا بگوید: خدایا مرا بیامرز و بر من رحم کن. در این عبارت بر ربوبیت خدای آمرزنده و بخشنده صاحب عرش کریم، تأکید شده است؛ همچنان که در دیگر آیات این سوره نیز ذکر شده بود همچنین برای تعمیم بخشیدن صفت رحمت، خدا را با نام بهترین مهربانان نام می برد تا مؤمنان به رحمت او نایل شوند و در این آیه بشارت بهشت برای افرادی که استحقاق آن را دارند، نیز وجود دارد.


نکته طلایی دعای بخشش و رحمت الهی

در دعا، ستایش از خدا را فراموش نکنیم. (رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ أَنْتَ خَیْرُ الرَّاحِمِینَ)


کلیت دعای رحمت و بخشش الهی

خداوند در آخرین آیه از سوره مؤمنون، به پیامبر و مردم می‌آموزد که همواره به درگاه او روی آورند و لطف و رحمت بی‌پایان او را درخواست کنند و بدانند که رحمت و محبت پروردگار به بندگانش بیش از هر کس دیگری است.


تفاوت رحمت خداوند با رحمت بندگان

دیگران تا وقتی ما را دوست دارند که از طرف ما خوبی ببینند، اما اگر درباره آنها خطایی از ما سر بزند، از محبت شان کاسته می شود و گاه رابطه ‌شان را با ما به کلی قطع می‌کنند. ولی خدای مهربان این گونه نیست؛ او بندگان خطاکارش را نیز دوست دارد، آنها را به سوی خود دعوت کرده و فرموده: به سوی من بیایید تا شما را ببخشم و رحمت خود را به شما بازگردانم.


آموختنی های دعای دعای بخشش و رحمت الهی

1- هیچ کس حتی پیامبران از لطف و عنایت پروردگار عالم بی‌نیاز نیستند و همه باید به درگاه او اظهار نیاز و بندگی کنند.

2- همواره خود را در پیشگاه خداوند مقصر ببینیم و به خاطر کوتاهی‌ها و تقصیرهای خود، از او طلب آمرزش و بخشش کنیم.


نتیجه گیری کلی از دعای بخشش و رحمت الهی

اکنون که گروهى در بیراهه شرک سرگردانند و جمعى گرفتار ظلم و ستم، تو خود را به خدا بسپار و در پناه لطف و رحمت او قرار ده و از او آمرزش و غفران بطلب.


منبع: سایت ستاره