۱. مسواک و نخ دندان

به‌آرامی دو طرف دندان‌های خراب را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید تا غذاهایی را که بین دندان‌ها گیر کرده خارج کنید. اگر کودک‌تان به‌اندازه‌ای بزرگ شده است که خودش مسواک بزند و نخ دندان بکشد، بگذارید این کار را انجام بدهد و شما فقط نظارت کنید که کارش را درست انجام دهد.


۲. شست‌وشو با آب نمک

اگر کودک‌تان می‌تواند آب‌نمک را در دهانش بچرخاند و بیرون بریزد (قورت ندهد)، این کار می‌تواند باعث کاهش درد و ورم اطراف دندان شود. حدود نصف قاشق چای‌خوری نمک را درون یک فنجان آب گرم بریزید و هم بزنید تا حل شود. مواظب باشید محلول خیلی داغ نباشد.

مقداری از محلول را به کودک بدهید و از او بخواهید آن را در دهانش بچرخاند (مخصوصا اطراف دندان خراب) و بعد از ۳۰ ثانیه آن را درون سینک تف کند. اگر درد ادامه داشت، هر چند ساعت یک‌بار می‌توانید از محلول آب و نمک استفاده کنید. فقط حواس‌تان باشد کودک‌تان به‌جای تف کردن محلول آن را قورت ندهد.
 



۳. کیسه‌ی یخ

یک کیسه حاوی یخ یا سبزیجات یخ‌زده را درون حوله‌ای بپیچید. حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کیسه را روی محل درد نگه دارید. توجه کنید بسته به نوع مشکل،‌ ممکن است کیسه‌ی یخ باعث شدت درد شود. اگر کودک‌تان اظهار کرد دردش بیشتر شده است، کیسه را کنار بگذارید، اما اگر دردش کمتر شد می‌توانید هر چند ساعت یک‌بار از این روش استفاده کنید؛ فقط مراقب باشید در فاصله هر بار استعمال، پوست صورتش دوباره گرم شود. همچنین یخ را مستقیما روی پوست یا دندان خراب نگذارید.


۴. داروهای بدون نیاز به نسخه

استفاده از دارو ممکن است به‌طور موقت درد را کم کند. می‌توانید از استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید؛ البته تحت نظر دکتر کودکان. تا زمانی که دکتر کودکان تجویز نکرده است، از آسپرین استفاده نکنید. بنزوکائین (بی‌حسی موضعی) را می‌توان مستقیما روی دندان خراب استفاده کرد. برای این کار از دستورالعمل درج‌شده روی جعبه کمک بگیرید.


هشدارها

در این موارد به سراغ مراقبت‌های پزشکی بروید: تب همراه دندان درد، ورم نزدیک دندان خراب، درد بسیار شدید یا وارد شدن ضربه شدید به دهان. اگر دندان درد بیش از ۲۴ ساعت طول کشید یا باز هم تکرار شد، حتما با دندان‌پزشک کودک‌تان مشورت کنید.

منبع: سایت چطور