نگراني در 9 ماه بارداري

ترجمه: فاطمه تارميغ




نگراني در هنگام بارداري امري طبيعي است و اين دلشوره امري اجتناب ناپذير است. ولي با شنيدن واقعيت هايي که پزشکان بيان مي کنند و عمل کردن به توصيه هاي آنها مي توانيم تا حدودي از اين نگراني بکاهيم.

1- سقط جنين

بيشتر بارداري ها به تولد نوزادان سالم ختم مي شوند و کمتر از 20 درصد به سقط منجر مي شوند. به گفته کارين مورس، پزشک مرکز پزشکي در لس آنجلس بيشتر سقط جنين ها در هفته هاي اول باداري اتفاق مي افتد. زماني که اغلب خانم ها باردارند و نمي دانند و اگر هم سقط کنند متوجه نمي شوند. بعد از هفته ششم تا هشتم که پزشک متخصص ضربان قلب جنين را چک مي کند، خطر سقط تا پنج درصد کاهش مي يابد. احتمال دومين سقط بسيار کم و حدود سه درصد است. پس دليل اين سقط جنين چه مي تواند باشد؟ اغلب دليل آن ناهمگوني کروموزومي است که مانع رشد عادي جنين مي شود و در چنين حالتي سقط غير قابل پيشگيري است.

2- تهوع صبحگاهي

دکتر مورس، پزشک مرکز پزشکي لس آنجلس مي گويند: «نوزادان، انگل هاي بسيار دوست داشتني هستند (البته پيشاپيش از اين مقايسه عذرخواهي مي کند). شما حتي اگر يک بيسکويت شور و يا آب ميوه معمولي ميل کنيد کودکتان تمام مواد مغذي آنچه را که شما مي خوريد، جذب مي کند بنابراين نيازي به نگراني نيست. پس کم ولي مکرر غذا بخوريد تا سيستم گوارش شما تحريک نشود.»

3- تولد نوزاد ناقص

احتمال اينکه جنين شما نقصي داشته باشد فقط چهار درصد است که آن هم شامل نقص هاي جديد مثل سندرم داون همچون صدها بيماري غيرعادي که تعدادي از آن ها بسيار ناچيزند مثل مشکلات ناشي از ناخن پا يا نقص بسيار کوچکي که در قلب که با گذشت زمان بدون هيچ عارضه اي در همان دوران نوازدي از بين مي رود.

4- درد زايمان

تحقيقات اخير روي 40000 زن باردار که يک سال پيش از بارداري و در طول اين دوران قرص هاي ويتامين مصرف کرده اند، نشان مي دهد که اين زنان حدود 50 تا 70 درصد کمتر از ديگران به زايمان زود هنگام دچار شده اند. محققان بر اين باورند که فوليک اسيد از پيدايش نقص و زايمان زود هنگام جلوگيري مي کند. از خود مي پرسيد چه قدر درد خواهم کشيد؟ و يا مدتش چه قدر خواهد بود؟ اول از همه با خود فکر کنيد که زنان زيادي اين شرايط را گذرانده اند، پس شما هم مي توانيد. اين روزها تدابير زيادي براي کم کردن احساس درد وجود دارد. پس بهتر است به کلاس هاي آموزش زايمان مراجعه کنيد و از دوستاني که چنين تجربه اي داشتند کمک بگيريد و يک برنامه براي خود تنظيم کرده و با پزشکتان مشورت کنيد. به گفته دکتر مورس داشتن يک پزشک قابل اعتماد که بتوانيد نگراني ها و استرس هاي خود را در اتاق زايمان با او در ميان بگذاريد مي توان کمک بزگر در جهت راهنمايي و آرامش بخشيدن به ذهن شما باشد.
منبع: روزنامه سلامت - ش 229