فضائل و برکات سوره یوسف
در این مقاله شان نزول و فضیلت خواندن سوره یوسف بیان داده شده است.
نکاتی در مورد سوره یوسف
دارای 111 آیه است و در مکه بر پیامبر نازل شده است.سوره یوسف دوازدهمین سوره قرآن است و در جزء های 12 و 13 قرار دارد.
این سوره در ترتیب نزول، پنجاه و سومین سورهای است که بر پیامبر (ص) نازل شده است.
نام های دیگر این سوره «احسن القصص» است.
خداوند در این سوره، داستان زندگی حضرت یوسف را بیان کرده است.
همه آیات سوره، به جز چند آیه آخر، سرگذشت حضرت یوسف را بیان کرده است.
این سوره داستان حضرت یوسف را بهترین داستان معرفی کرده است.
داستان یوسف تنها داستان در قرآن است که از آغاز تا پایان آن، به صورت مفصل در یک سوره بیان شده است.
چکیده داستان حضرت یوسف
یوسف فرزند یعقوب و از پیامبران بنی اسرائیل بوده است. او در نوجوانی به دلیل حسادت برادرانش به چاهی انداخته شد. کاروانی او را در چاه پیدا کرد و به عنوان برده در مصر به عزیز مصر فروخت. پس از مدتی زلیخا زن عزیز مصر، شیفته او شد. اما یوسف تن به گناه نداد و با رسوایی زلیخا، یوسف به زندان افتاد؛ اما در نهایت بیگناهی اش معلوم شد و آزاد گردید و چون توانست خواب پادشاه مصر را به درستی تعبیر کند، عزیز مصر شد.
شأن نزول سوره یوسف
بر طبق برخی از روایات، گروهی از یهودیان، مشرکان مکه را تحریک کردند تا علت مهاجرت بنی اسرائیل از شام به مصر را از پیامبر بپرسند و در پاسخ به این پرسش، سوره یوسف نازل شده است.
فضائل سوره یوسف
پیامبر اکرم (ص)«سوره یوسف را به بندگان خود بیاموزید زیرا هر مسلمانی آن را بخواند و به خانواده و کنیز خود بیاموزد خداوند سکرات مرگ را بر او آسان می کند و نیرویی به وی می بخشد که به مسلمانی حسد نورزد»
امام صادق (ع)
«هرکس این سوره را در شب ها یا روزها تلاوت کند خداوند در روز قیامت او را در حالی مبعوث می کند که جمالش مانند حضرت یوسف (ع) زیباست و ترس و بی تابی در قیامت به او نمی رسد و از بندگان شایسته و خوب خداوند خواهد بود.»
آثار و برکات سوره یوسف
زیاد شدن روزی
امام صادق (ع) فرمودند: اگر کسی این سوره را در ظرفی بنویسد و با آب آن را شسته و آن را بیاشامد. خداوند روزی را بر او آسان کند و حظّی بر او مقرر فرماید.
ایمن شدن از زنا و فحاشی
امام صادق (ع) فرمودند: یوسف از بندگان صالح خدا بود و (کسی که مداومت بر تلاوت این سوره داشته باشد) در دنیا از زنا کردن و فحاشی در امان است.
الفت و دوستی میان زوجین
اگر کسی سوره یوسف را با نیت خالص و توجه به خدا و معنی آن بنویسد و در جامه پاک بپیچد و با خود همراه داشته باشد [بین او و همسرش] الفت به وجود خواهد آمد.
شفای جمیع امراض
خواندن آیات 91 تا 93 سوره یوسف با نیت خالص و توجه به خدا و معنی آن برای شفای امراض بسیار موثر است.«قَالُواْ تَاللّهِ لَقَدْ آثَرَکَ اللّهُ عَلَیْنَا وَإِن کُنَّا لَخَاطِئِینَ﴿۹۱﴾ قَالَ لاَ تَثْرَیبَ عَلَیْکُمُ الْیَوْمَ یَغْفِرُ اللّهُ لَکُمْ وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ﴿۹۲﴾ اذْهَبُواْ بِقَمِیصِی هَذَا فَأَلْقُوهُ عَلَى وَجْهِ أَبِی یَأْتِ بَصِیرًا وَأْتُونِی بِأَهْلِکُمْ أَجْمَعِینَ﴿۹۳﴾»
«گفتند: «به خدا سوگند، که واقعاً خدا تو را بر ما برترى داده است و ما خطاکار بودیم.»(۹۱) [یوسف] گفت: «امروز بر شما سرزنشى نیست. خدا شما را مىآمرزد و او مهربانترین مهربانان است.»(۹۲) «این پیراهن مرا ببرید و آن را بر چهره پدرم بیفکنید [تا] بینا شود، و همه کسان خود را نزد من آورید.»(۹۳)»
آزاد شدن از زندان
اگر کسی به ناحق زندانی شده باشد آیه 100 سوره یوسف را با نیت خالص و توجه به خدا و معنی آن بنویسد و بر بازوی راست خود ببندد و آن آیه را مدام بخواند تا از زندان آزاد شود:«وَ رَفَعَ أَبَوَیْهِ عَلَى الْعَرْشِ وَ خَرُّواْ لَهُ سُجَّدًا وَ قَالَ یَا أَبَتِ هَذَا تَأْوِیلُ رُؤْیَایَ مِن قَبْلُ قَدْ جَعَلَهَا رَبِّی حَقًّا وَ قَدْ أَحْسَنَ بَی إِذْ أَخْرَجَنِی مِنَ السِّجْنِ وَ جَاء بِکُم مِّنَ الْبَدْوِ مِن بَعْدِ أَن نَّزغَ الشَّیْطَانُ بَیْنِی وَ بَیْنَ إِخْوَتِی إِنَّ رَبِّی لَطِیفٌ لِّمَا یَشَاءُ إِنَّهُ هُوَ الْعَلِیمُ الْحَکِیمُ ﴿۱۰۰﴾»
«و پدر و مادرش را به تخت برنشانید، و [همه آنان] پیش او به سجده درافتادند، و [یوسف] گفت: «اى پدر، این است تعبیر خواب پیشین من، به یقین، پروردگارم آن را راست گردانید و به من احسان کرد آنگاه که مرا از زندان خارج ساخت و شما را از بیابان [کنعان به مصر] باز آورد -پس از آن که شیطان میان من و برادرانم را به هم زد- بى گمان، پروردگار من نسبت به آنچه بخواهد صاحب لطف است، زیرا که او داناى حکیم است.»(۱۰۰)»
ختم های مجرب سوره یوسف
اگر کسی در کاری درمانده و معطل شده بود و هیچ کاری از دستش برنمی آمد به این ترتیب عمل کند:روز پنج شنبه اول ماه قمری و جمعه دوم ماه را روزه بگیرد.
در شب پنج شنبه، هنگام خواب، آیات 54 تا 56 سوره یوسف را با نیت خالص و توجه به خدا و معنی آن بخواند.
در روز جمعه بعد از نماز صبح آیات ذکر شده را بنویسد و وقتی افطار کرد آن آیات را بخواند.
زمانی که نماز عشاء را خواند بار دیگر آن آیات را بخواند و 100 بار «الله اکبر» و 100 بار «سبحان الله» و 100 بار «الحمدلله » و 100 بار «لااله الا الله» و 100 بار «استغفرالله» و 100 بار «اللهم صل علی محمد و آل محمد» بگوید و به رختخواب برود و بار دیگر آن آیات را بخواند و سپس بخوابد.
هنگامی که از خواب بیدار می شود نیت کند که ظلمی در حق کسی نکند و از حق و صدق نگذرد. سپس مجددا آیات مذکور را نوشته و همراه خود داشته باشد.
در این صورت طی یک هفته به مراد خود خواهد رسید:
«وَ قَالَ الْمَلِکُ ائْتُونِی بِهِ أَسْتَخْلِصْهُ لِنَفْسِی فَلَمَّا کَلَّمَهُ قَالَ إِنَّکَ الْیَوْمَ لَدَیْنَا مِکِینٌ أَمِینٌ﴿۵۴﴾ قَالَ اجْعَلْنِی عَلَى خَزَآئِنِ الأَرْضِ إِنِّی حَفِیظٌ عَلِیمٌ﴿۵۵﴾ وَ کَذَلِکَ مَکَّنِّا لِیُوسُفَ فِی الأَرْضِ یَتَبَوَّأُ مِنْهَا حَیْثُ یَشَاءُ نُصِیبُ بِرَحْمَتِنَا مَن نَّشَاء وَ لاَ نُضِیعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِینَ﴿۵۶﴾»
«و پادشاه گفت: «او را نزد من آورید، تا وى را خاص خود کنم.» پس چون با او سخن راند، گفت: «تو امروز نزد ما با منزلت و امین هستى.»(۵۴) [یوسف] گفت: «مرا بر خزانه هاى این سرزمین بگمار، که من نگهبانى دانا هستم.»(۵۵) و بدین گونه یوسف را در سرزمین [مصر] قدرت دادیم، که در آن، هر جا که مى خواست سکونت مىکرد. هر که را بخواهیم به رحمت خود مىرسانیم و اجر نیکوکاران را تباه نمىسازیم.(۵۶)»
ختم سوره یوسف را باید از روز پنجشنبه شروع نموده و به مدت 25 روز، روزی یک بار آن را بخوانید. در روز بیست و پنجم که به اسم حضرت یوسف (ع) رسیدید، این اسماء را زمزمه کنید:
«یا عزیز یا الله یا رحمن یا رحیم یا کریم یا خبیر یا دلیل یا علیم یا کافی یا اول یا آخر یا ظاهر یا باطن یا حی یا قیوم یا ذولجلال و الاکرام یا مالک یا قدوس یا غفور یا شکور یا احد یا صمد یا فرد یا وتر یا وفی اقض حاجاتی و اصل الی مرادی بحق محمد و اله و صلی علی محمد و ال محمد»
هر کس سوره یوسف را بخواند و بعد از هر اسم «یوسف» که در آن سوره آمده این اسماء الله را بخواند حاجات دینی و دنیوی او روا خواهد گردید:
«یا عزیز یا الله یا رحیم یا کریم یا خبیر یا بصیر یا علیم یا کافی
یا اول یا آخر یا ظاهر یا باطن یا حی یا قیوم یا ذااجلال و الاکرام
یا قدوس یا غفور یا شکور یا احد یا صمد یا فرد یا وتر یا وفی
اِحفِظنا مِنَ الخَطایا وَ مِن کُلِّ البَلّیاتِ وَ الافاتِ برحمتک یا ارحم الراحمین»
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}