سبک شمردن نماز و آثار آن
در این مطلب با عواقب سبک شمردن نماز آشنا می شوید.
ترک نماز موجب خشم پروردگار میشود
بهتر است کمی در این رابطه تامل بیشتری کنیم. ما برای اینکه آسایش و رفاه خود و خانواده را در این دنیا فراهمکنیم از نماز غافل میشویم و با این کار خود آسایش ابدی را از خود سلب میکنیم. تا به حال شده در محیط کاری، مقام بالاتر از شما به خاطر اشتباهی که انجام دادهاید بخواهد شما را مواخذه کند؟ در اینجا مجازاتهای کاری در مسیر ما قرار میگیرند. ممکناست برای مدتی طولانی ترفیع نگیریم و در شغل خود پیشرفت چندانی نداشته باشیم. پیامبر اکرم صل الله علیه و آله و سلم میفرمایند: "مَن تَرَکَ صَلاهَ لَقِیَ اللهَ و هو علیهِ غَضبانُ" هر کس نماز را ترک کند، خداوند را ملاقات میکند در حالی که بر او خشمناک است.
اعمال انسان بوسیلهی ترک نماز تباه میشود
عده ای گمان میکنند صرف خوب بودن کافی است. همین که ما در دل خود به نماز اعتقاد داشته باشیم و انسان خوبی باشیم برای بهشتی شدن ما کافیست. همین که ما به دیگران کمکهای بسیار زیادی میکنیم و وقتی یتیمی را میبینیم دست نوازش بر سر او میکشیم موجب میشود در آخرت با احترام وارد بهشت شویم. اما غافل از اینکه ترک نماز موجب میشود دیگر اعمال انسان نیز تباه گردد. نه تنها مورد قبول درگاه حق واقع نمیشوند بلکه تمام خوبیها تباه خواهند شد. پیامبر اکرم صل الله علیه و آله و سلم میفرمایند: "مَن تَرَکَ الصَلاهَ مُتِعَمِّداَ اَحبَطَ اللهُ عَمَلَهُ" هرکس نماز را عمدا ترک کند خداوند عملش را تباه میکند.
سبک شمردن نماز موجب فقر میشود
یکی از عاملهایی که موجب فقر و تهیدستی انسان میشود سبک شمردن نماز است. چرا که پیامبر اکرم صل الله علیه و آله وسلم میفرمایند: "اَلاِستخفَاف بِالصَلَاه تُورثُ الفَقرِ" سبک شمردن نماز موجب فقر و تنگدستی میشود. آری بعضی از افراد هستند که نماز نمیخوانند و زندگی مادی خوبی هم دارند. باید این نکته را نیز در نظر بگیریم که یکی از نظام های این دنیا این است که خداوند بعضی از افراد را به حال خودشان رها میکند تا هرکاری که میخواهند، انجام بدهند و درپایان آنها را مجازات میکند. افرادی که به خاطر سبک شمردن نماز دچار فقر و تنگدستی میشوند به خاطر این است که خدا وند هنوز منتظر آنها است. معلوم میشود که خدا آنها را به حال خود واگذار نکردهاست و آنها را دوستدارد.بنابراین نباید هیچگاه این نکات را فراموشکنیم. خوب است در طول روز چندین بار این احادیث را در بهیاد آوریم و آنها را سر لوحهی کار خود قرار بدهیم. امید است به این وسیله، هم در دنیا و هم در آخرت مورد لطف و عنایت پروردگار قراربگیریم.
پی نوشت:
[1]معجمالکبیر ج 12-
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}