نشانههای یک رابطه زناشویی شاد
۱- ارتباط خوب؛ شرط اول یک رابطه زناشویی شاد و سالم
هیچ رابطهای چه رمانتیک و عاطفی باشد و چه یک رابطه دوستانه، بدون تنش و پیچیدگی نیست. اما آنچه کیفیت یک رابطه را بهبود میبخشد ارتباط شاد و سالم است. در حقیقت «ارتباط» مهمترین فاکتوری است که سلامت رابطه را تضمین میکند. اما کدام فاکتورها به بهبود ارتباط در روابط عاطفی کمک میکنند:
- صادق بودن: به تجربه ثابت شده که صادق بودن در روابط آسانتر از صادق نبودن است. به این ترتیب به جای اینکه بسیاری از مشکلات را تجربه کنید، پیش از این آنها را حل و فصل کردهاید.
- سازگاری: به نظر میرسد تنها زمانی زوجها بیشترین احساس شادی و لذت را دارند که با هم سازگار باشند.
- درستکاری و بی غل و غش بودن: ارتباطات خوب در روابط عاطفی بر پایه درستکاری طرفین استوار است. در حقیقت نگرانیها و قضاوتهای ذهنی ناشی از یکرنگ و درستکار نبودن و غل و غش داشتن در یک رابطه عاطفی شاد و سالم است که به حداقل میرسند و در نتیجه رضایت و آرامش بیشتری حاصل میشود.
۲- رابطه زناشویی شاد و سالم را با اعتماد شروع میکنند
اغراق نیست اگر بگوییم «اعتماد» زیربنای یک رابطه عاطفی شاد و سالم است. به نظر میرسد میتوان صدها جمله در مورد لزوم اعتماد در چفت و بست یک رابطه عاطفی شاد و سالم سخن گفت، اما به جای آن کافی است تصور کنید در یک رابطه عاطفی و جدی با کسی هستید که علیرغم حسننیت شما، آدمی غیرقابل اعتماد است، قطعا احساس لذتبخشی آنهم در یک رابطه عاطفی و احساسی نیست، درست است؟
بحران اعتماد به طرف مقابل معمولا در روابط عاطفی وارد یک چرخه گیجکننده میشود. زمانی که شما نسبت به طرف مقابلتان بدگمان میشوید این امر سبب میشود که همواره گمان کنید طرف مقابلتان مرموز و پنهانکار است و به همین دلیل برای کوچکترین کارهایش از او توضیح میخواهید. این اتفاق حتی زمانی که او با شما صادق است و چیزی را پنهان نمیکند هم رخ میدهد و روح و روانتان را به هم میریزد. چنین روابطی معمولا به بنبست میخورند و دوام چندانی ندارند. در حقیقت یکی از مهمترین نشانههای رابطه عاطفی شاد و باثبات میان دو نفر یا یک زوج «اعتماد دو طرفه و متقابل» میان طرفین رابطه است. فراموش نکنید که اگر به طرف مقابلتان اعتماد ندارید و مدام مجبورید گوشی موبایل یا ایمیلهای شخصیاش را چک کنید، رابطه شما دوام چندانی نخواهد داشت و به عبارت دیگر رابطه عاطفی شاد و سالمی در انتظارتان نیست.
۳- صمیمیت؛ معیاری برای رابطه زناشویی شاد و سالم
برای ایجاد صمیمیت در یک رابطه عاطفی شاد و سالم لازم است که یاد بگیرید به موقع صحبت کنید و با صحبت کردن احساساتتان را به زبان بیاورید. زمانی که شما با همسر یا شریک عاطفیتان صمیمی میشوید بدون ترس از قضاوت یا مسخره شدن در مورد ترسها، نگرانیها، احساس غم و شادی و عشق و محبت خود صحبت میکنید.حتی زمانی که در رابطه و زندگی مشترک دچار بحران میشوید، مثلا بیماری یکی از طرفین رابطه، در صورتی که با هم صمیمی باشید میتوانید حتی بیشتر از گذشته به همدیگر نزدیک شوید. فراموش نکنید صمیمیت در یک رابطه عاطفی سالم به معنای این نیست که تمام ساعات شبانهروز پیش هم باشید یا تمام اوقات بیکاری و استراحتتان را با هم بگذرانید.
حتی در عاشقانهترین و صمیمیترین زندگیهای زناشویی نیز طرفین نیاز دارند که گاهی تنها باشند، با دوستانشان معاشرت کنند و حتی به مسافرت بروند. در اینگونه موارد به طرف مقابلتان فرصت بدهید و به او ثابت کنید که وقتی خوشحال است و به او خوش میگذرد شما هم خوشحال هستید. فراموش نکنید با وجود اینکه در یک رابطه عاطفی جدی هستید اما برای خودتان شخصیتی جداگانه با علاقهمندیهای ویژهی خودتان دارید و این همان چیزی است که به تقویت رابطهتان کمک میکند. از سوی دیگر در یک رابطه عاطفی شاد و سالم و صمیمی شما مسائلی را که با دیگران، حتی با نزدیکترین دوستتان هم نمیتوانید در میان بگذارید به شریکتان میگویید و نگرانی از بابت سرزنش یا قضاوت شدن ندارید.
۴- در یک رابطه شاد و سالم مورد آینده صحبت میکنند
صحبت کردن در مورد آینده و مسائلی مثل صاحب فرزند شدن، مسائل مالی و سبک زندگی از جمله نشانههای رابطه عاطفی شاد و سالم است. با صحبت کردن در مورد این مسائل مطمئن میشوید که با شریک عاطفیتان تفاهم و دیدگاههای مشترکی دارید. در مورد موضوعات مختلف صحبت کنید. از روابط اجتماعی و خانوادگی گرفته تا نحوه تربیت فرزندان، عقاید دینی و فکری، نحوه معاشرت و تعامل با دیگران و روابط زناشویی. فراموش نکنید که شما و همسرتان در یک رابطه عاطفی شاد و سالم مثل یک تیم هستید و باید با کمک و همفکری و ترسیم برنامههای آینده پیش بروید.
۵- در رابطه شاد و سالم درخواستهایشان را واضح بیان میکنند
در یک رابطه زناشویی شاد و سالم باید درخواستها و انتظارهایتان را به صورت واضح بیان کنید. فراموش نکنید که آدمها قدرت ذهنخوانی ندارند و لازم است که شما خواستهها، نگرانیها و توقعاتتان را به صورت شفاف و واضح به طرف مقابل انتقال بدهید. برای مثال اگر احساس میکنید همسر یا نامزدتان باید وقت بیشتری برای شما بگذارد یا نیاز دارید بیشتر به شما اهمیت بدهید همین جمله را بدون کموکاست، گوشه و کنایه زدن و حاشیه رفتن به او بگویید. در مقابل با او هم حق بدهید که خواستهها و انتظاراتش از شما را مستقیما با شما در میان بگذارد.
۶- در یک رابطه زناشویی شاد و سالم؛ حریم شخصی محترم است
برای اینکه دو نفر در یک رابطه زناشویی و عاطفی شاد و سالم همیشه برای هم جذاب و دلنشین باقی بمانند لازم است که حریم شخصی یکدیگر را رعایت کنند. برای عمل کردن به این مسئله لازم است همسر یا نامزدتان وقتهایی را به خودش اختصاص بدهد، در اتاق شخصی به تنهایی مطالعه کند، به موسیقی مورد علاقهاش گوش بدهد، مسابقه فوتبال تماشا کند، یا با دوست و همکارش ساعاتی را بگذراند. مطمئن باشید در این صورت هم رابطه عاطفی شما از روزمرگی در امان میماند و هم دقایقی که با هم میگذرانید لذتبخشتر میشود.
۷- در رابطه زناشویی شاد و سالم با خانواده و دوستان معاشرت میکنند
رفتوآمد و معاشرت با خانواده همسر و دوستان خانوادگی رابطه عاطفی شما را شیرینتر و مستحکم میکند. فراموش نکنید تا زمانی که رابطه خوبی با خانواده همسرتان ندارید نمیتوانید با همسرتان هم صمیمی و شاد زندگی کنید.
۸- در رابطه زناشویی شاد و سالم، مشاجره هم جزیی از رابطه است
قرار نیست همیشه اوضاع بروفق مراد باشد و آب از آب تکان نخورد. بحث و جدل، تفاوت عقیده و نظر و حتی گاهی مشاجره بخشی از یک رابطه عاطفی سالم و نرمال است. خودتان را برای بحث در یک رابطه عاطفی آماده کنید و البته از اینکه باید چه رفتاری با طرف مقابلتان داشته باشید و چه راهکاری در پیش بگیرید تا بحث و جدل کش پیدا نکند و سبب دلخوری نشود، آگاه باشید و در این زمینه مطالعه کنید.
۹- در رابطه زناشویی شاد و سالم، موفقیتهای یکدیگر را جشن میگیرند
پیش از اینکه در یک رابطه عاطفی وارد شوید یاد بگیرید که برای موفقیتها و دلخوشیهای اطرافیانتان ارزش قائل شوید و به جای تحقیر کردن موفقیتها آنها را تحسین کنید، تشویق کنید و موفقیت طرف مقابلتان را موفقیت و پیشرفت خودتان بدانید.
منبع: مجله افق
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}