ارزش وقت
باید بهترین اوقات و بهترین ساعات عمر را برای خلوت با خدا قرار داد هر چند همه آن وقتها از آن خدا است اگر نیت و قصد در آن ، شایسته و رعیت از آن در آسایش باشد.
بی گمان ، هر اجتماعی ، نیازمند به رهبر یا رییس و سرپرست است تا از استفاده خوب از وقت و نظم و سامان جامعه پاسداری می کنند. در دین انسان ساز اسلام ، امامت به عنوان عامل نظم و همبستگی جامعه مسلمانان معرفی شده است و رهبر جامعه اسلامی از جایگاهی بسیار والا برخوردار است و خط مشی نظام سیاسی و اجتماعی جامعه را او ترسیم می کند. از اینرو است که امامان معصوم (علیه السلام) و بزرگان دین ، درباره موضوع امام و امامت و اهمیت آن ، سخنانی بسیار دارند. امام علی (علیه السلام) می فرماید:مکان القیم من الأمر مکان النظام من الخزر، یجمعه و یضمه فاذا انقطع النظام تفرق الخزر و ذهب ، ثم لم یجتمع بحذافیره ابدا؛ جایگاه رهبر در امور، همانند جایگاه نخ رد تسبیح است که دانه ها را جمع می کند و به هم می پیوندد. اگر نخ پاره شود، دانه ها از هم می باشند و از هم دور می شوند و هرگز اجتماع منظم گذشته خویش را نخواهند یافت . نیز، می فرماید: الامامة نظام الامه ؛ امامت ، سبب نظم و همبستگی امت است .
امام رضا (علیه السلام) می فرماید:ان الامام زمام الدین و ناظم المسلمین و صلاح الدنیا و عز المومنین ؛ همانا، امامت ، پیشوایی دین است و سبب نظم و همبستگی مسلمانان و مصلحت دنیا، و عزت مومنین است .رهبر، خطوط کلی نظام را معین می کند و لزوم برقراری ارتباط یا نبود ارتباط با جوامع دیگر را تشخیص می دهد و جنگ و صلح ها با صلاح دید او خویش ، وظیفه دارند مطیع و گوش به فرمان باشند. پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) می فرماید: اسمعوا و اطیعوا لمن ولاه الله الأمر، فانه نظام الاسلام ؛ کسی را که خدا، ولایت و سرپرستی امری را به او داده است به سخنان او گوش دهید و از او اطاعت کنید؛ زیرا، او سبب نظم و استواری اسلام است . در قرآن کریم ، مومنان ، از پیشی گرفتن بر خدا و رسولش در همه کارها نهی شده اند:یا ایها الذین ءامنوا لاتقدموا بین یدی الله و رسوله واتقوالله ان الله سمیع علیم ؛ ای کسانی که ایمان آورده اید!چیزی را بر خدا و رسولش مقدم نشمرید (و پیشی نگیرید) و تقوای الهی پیشه کنید که خداوند، شنوا و داناست .از آن جا که مبنای این مباحث ، بر اختصار است ، از تفصیل خودداری می شود و تنها به نمونه هایی از سخنان پیر عارف و قافله سالار انقلاب اسلامی ، حضرت امام خمینی ، درباره لزوم ارج نهادن به نظم و قانون در حکومت اسلامی اشاره می کنیم : حفظ نظم ، از واجبات الهی است .همه جامعه ، نظم لازم دارد. اگر نظم از کار برداشته بشود، جامعه از بین می رود. حکومت اسلام ، حکومت قانون است . همه باید مقید به این باشید که قانون را بپذیرید، ولو بر خلاف رای شما باشد. شرف و ارزش انسان ها در تبعیت از قانون است که همان تقوا است . متخلف از قانون ، مجرم و قابل تعقیب است . قانون برای اجرا و برقرار شدن نظم اجتماعی عادلانه ، به منظور پرورش انسان است . اگر همه اشخاصی که در کشورمان هستند و همه گروه هایی که در کشور هستند و همه نهادهایی که در سرتاسر کشور هستند، اگر به قانون خاضع بشویم و اگر قانون را محترم بشماریم ، هیچ اختلافی پیش نخواهد آمد. اگر می خواهید که از صحنه بیرونتان نکنند، بپذیرید قانون را. در اسلام ، یک چیز حکم می کند و آن ، قانون است . زمان پیغمبر هم قانون حکم می کرد. پیغمبر مجری بود. اختلافات ، از راه قانون شکنی ها پیش می آید. در اسلام ، قانون ، حکومت می کند. پیغمبر اکرم هم تابع قانون بود، تابع قانون الهی ، نمی توانست تخلف بکند.
منبع: اصول ومبانی مدیریت در اسلام، مهرداد حسن زاده و عبد العظیم عزیزخانی، انتشارات هنر آبی، چاپ اول، تهران، 1390
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}