اگر اینترنت وجود نداشت، زندگی ما چقدر دشوار می‌بود؟ در مورد آن فکر کنید. برای یافتن برخی از اطلاعات، همه ما عادت به جستجو در گوگل را در به دست آورده‌ایم. در عرض چند ثانیه، صفحه نمایش، اطلاعات مورد نظر را نشان می‌دهد. شما می‌خواهید برای یک شب فیلم با دوستان بلیط تهیه کنید و می‌توانید با کلیک یک دکمه، بلیط‌ها را رزرو کنید. بسیاری از افراد زندگی بدون شبکه‌های اجتماعی را نمی‌توانند تصور کنند. اینترنت در واقع جهان را به مکانی کوچک برای زندگی راحت‌تر تبدیل کرده است. و پیشرفت سریع فناوری امکان دسترسی به اینترنت را از هر کجا و از طریق وسایل فراوان فراهم کرده است. این چنین است که اینترنت کاربردهای گسترده‌ای دارد که ما روزانه از آن برای این هدف یا آن هدف استفاده می‌کنیم.
 

برای اطلاعات:

برای یک شخص عامی، اینترنت چیزی جز مجموعه‌ای از وب سایت‌ها نیست. و وب سایت‌های بی شماری هستند که اهداف مختلفی را ارائه می‌دهند. وب سایت‌های خبری، وب سایت‌های شبکه‌های اجتماعی، و وب سایت‌هایی که اطلاعات و وب سایت‌های مشاغل و سازمان‌های مختلف را ارائه می‌دهند. این وب سایت‌ها برای ارائه جدیدترین اطلاعات به کاربر، مرتباً به روز می‌شوند. با مرور چند وب سایت می‌توانید همه چیز را در وب بیابید. همچنین می‌توانید از ایمیل، وبلاگ، چتIM ، وب سایت‌های شبکه‌های اجتماعی و نرم افزارهای ارتباطی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات خود با جهان استفاده کنید. این امر دسترسی به اطلاعات را ارزان‌تر و آسان‌تر کرده است و این رایج ترین کاربرد اینترنت است.
 

تجارت و تبلیغات:

تقریباً تمام مشاغل این روزها دارای وب سایت‌هایی هستند که از طریق آنها خودشان را ترویج و تبلیغ می‌کنند. این رسانه این روزها برای کارزارهای تبلیغاتی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. نه تنها تجارت خود را تبلیغ می‌کنید بلکه می‌توانید رویداد یا هر هدف و انگیزه دیگری را نیز در این رسانه به طور مؤثر تبلیغ کنید. بسیاری از مشاغل وجود دارند که برای بقای خود به اینترنت وابسته هستند مانند بورس و مراکز تماس، به عنوان فقط دو مثال. اینترنت دسترسی سریع‌تر به اطلاعات لازم را تقویت می‌کند که این به روند کار سرعت می‌بخشد.
 

تحصیلات:

اینترنت همچنین رسانه‌ای محبوب است برای استفاده توسط دانشجویان. بسیاری از دانشجویان از آن برای مقاصد آموزشی استفاده می‌کنند، مانند یافتن مطالب تحصیلی یا برای درخواست پذیرش در برخی دانشکده‌ها یا دانشگاه‌ها. اینترنت اکنون یک دنیای مجازی است و کلیه برنامه‌های کاربردی به صورت آنلاین و از طریق وب سایت سازمان آموزشی مربوطه ارائه می‌شود. به دلیل اینترنت، همه چیز در جهان فقط به اندازه یک کلیک از ما فاصله دارد. دانشجویان از این وب سایت‌ها برای این موارد و بسیاری اهداف دیگر مانند بررسی نتایج آزمون، برنامه امتحانات، مراحل درخواست در هر دوره و غیره استفاده می‌کنند. دانشجویان همچنین برای کمک به پروژه و برای به دست آوردن تصاویر مورد نیاز از اینترنت استفاده می‌کنند.
 

ارتباطات و شبکه:

استفاده از اینترنت برای شبکه سازی در بین همه گروه‌های سنی بسیار رایج است. بسیاری از وب سایت‌های شبکه‌های اجتماعی خوب وجود دارد که توسط افراد برای ارتباط مورد استفاده قرار می‌گیرند. این وب سایت‌ها یک بستر مؤثر و آسان را فراهم می‌کنند که تعامل را تسهیل می‌کند. از رسانه‌هایی مانند وب سایت‌های شبکه‌ای، وب سایت‌های چت، وبلاگ‌ها و غیره به طور گسترده‌ای به عنوان وسیله ارتباط استفاده می‌شود و از طریق این وب سایت‌ها می‌توانید عکس‌های خود را با افراد نزدیک و عزیز خود به اشتراک بگذارید. این کار به نحو گسترده‌ای توسط افراد جویای کار برای برنامه های شغلی و جستجوی شغل مورد استفاده قرار می‌گیرد. امکاناتی مانند کنفرانس ویدیویی (ویدئو کنفرانس) امکان انجام مصاحبه به صورت آنلاین را فراهم کرده است.
 

سرگرمی:

یکی دیگر از کاربردهای محبوب اینترنت، سرگرمی است. امکاناتی مانند گوش دادن به فایل‌های صوتی آنلاین، بارگیری موسیقی و فیلم بستری برای سرگرمی فراهم می‌کند. روش‌های بسیار دیگری وجود دارد که از طریق آنها می‌توانید خود را به طریقی سالم سرگرم کنید. می‌توانید از بازی‌های آنلاین استفاده کنید، مسابقات ورزشی را تماشا کنید یا فیلم های مورد نظر خود را ببینید. این وسیله سرگرمی قابل اعتمادی برای این نوع اهداف است و برای همین موارد بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 

سایر موارد محبوب:

از اینترت به طور گسترده برای بانکداری استفاده می‌شود. انجام تقریباً تمام معاملات بانکی از طریق این رسانه امکان پذیر است. جدا از این کاربردهای رایج، می‌توان از اینترنت برای خرید نیز استفاده کرد. خرید آنلاین در بین توده‌ها بسیار پرطرفدار است و در اینترنت می‌توانید هر چیزی را خریداری کنید و آن را در خانه تحویل بگیرید. همچنین افراد زیادی وجود دارند که از آن برای کار در خانه استفاده می‌کنند.
 
اینها برخی از موارد اصلی استفاده متداول از اینترنت بود. اینترنت یک مزیت برای ما است و با تسهیل استفاده‌های زیاد، زندگی ما را آسان کرده است. اما همچنین اینترنت مستعد حملات بسیاری است که امنیت را تهدید می‌کنند. برای محافظت از اینترنت در برابر این حملات، همه ما باید از آن به درستی و با دقت استفاده کنیم و همچنین از تعرضات به حریم خصوصی افراد دوری کنیم. استفاده از آن به عنوان ابزاری برای ارتباطات، همیشه قدرتمندترین کاربرد آن خواهد بود. مجموعه موارد استفاده از اینترنت بسیار وسیع است و با پیشرفت فناوری موارد استفاده‌ جدید به طور مداوم به لیست استفاده‌ها افزوده می‌شود.
 

چه کسی اینترنت را اختراع کرد؟

اینترنت به بخش مهمی از سبک زندگی مدرن تبدیل شده است که به ما کمک می‌کند تا اطلاعات را پیدا کنیم، مفاهیم را بشناسیم، افکار خود را با دیگران در میان بگذاریم و با همه افراد روی زمین در ارتباط باشیم. به دلیل اینترنت، همه چیز در جهان فقط به اندازه یک کلیک از ما فاصله دارند. با این حال، عنوان حیثیتی "مخترع فناوری اینترنت" را نمی‌توان به یک شخص یا سازمان منفرد داد. اینترنت سمفونیِ ذهن‌هایِ بسیاری است که در ایجاد این مدل از عملکرد خود تنظیم شده کمک کرده‌اند، و می‌توان آن را به راحتی بزرگترین دموکراسی در جهان نامید.
 
بسیاری از مردم به اشتباه معتقدند که اینترنت همان World Wide Web (WWW) است. اینترنت شبکه بزرگی از رایانه‌ها از جمله سرورهای متصل با کابل‌ها در سراسر جهان است در حالی که WWW مجموعه‌ای از تمام وب سایت‌های موجود در اینترنت است. اعتبار اختراع وب به «تیم برنرز لی» داده شده است که آن را در سال 1990 ایجاد کرد.
 
منبع: Hemangi Harankhedkar