انتخاب های خطرناک برای رمز عبور چه هستند؟

تحقیقات مرکز نظارت بر امنیت سایبری بریتانیا نشان می دهد، بیش از ۲۳ میلیون نفر در سراسر جهان از اعداد «۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶» به عنوان رمز عبور استفاده می کنند، انتخابی که کار را برای هکرها آسان می کند. این مرکز می‌گوید باید در انتخاب رمز عبور دست‌ کم از سه کلمه تصادفی، اما به یاد ماندنی استفاده کنید.

انتخاب های معمولی را کنار بگذارید و برای جلوگیری از هک شدن انتخاب های جدید و امن را امتحان کنید. برای جلوگیری از فراموشی رمز عبور ، آنها را در جایی امن یادداشت کنید.
 

چه رمز عبوری بگذاریم که هک نشویم؟

همانطور که گفتیم بازهم شاهد هک شدن حساب های کاربری زیادی در دنیا هستیم. این موضوع به طور دقیق به انتخاب رمز عبور آسان و بدون چالش برمی گردد. اگر می خواهید حساب کاربری شما هک نشود، حتما از انتخاب های امن استفاده کنید.

بسیاری از کارشناسان فعال در حوزه امنیت سایبری به تازگی با انتشار گزارشی جدید ابراز کرده‌اند که برخلاف هشدارهای امنیتی هنوز خیل عظیمی از کاربران برای حساب‌ های کاربری خود رمز عبورهای ساده و قابل حدسی همچون ۱۲۳۴ را انتخاب می‌ کنند.
 
در انتخاب رمز عبور خود از ترکیب اعداد و علائم متفاوتی استفاده کنید
انتخاب های امن برای رمز عبور برای هرشخصی می تواند متفاوت باشد.

به گزارش ایسنا، متخصصان مرکز امنیت سایبری ملی بریتانیا (NCSC) به تازگی با بررسی رمز عبورهای لو رفته از اکانت و حساب‌ های کاربری افراد دریافته دریافته و اعلام کرده‌ اند که برخلاف هشدارهای امنیتی جدی که از سوی کارشناسان امنیتی در فضای مجازی به اشتراک گذاشته است، هنوز میلیون‌ ها کاربر برای حساب‌ های کاربری خود در اینترنت از گذرواژه‌ های بسیار ساده و قابل حدس همچون ۱۲۳۴ استفاده می‌ کنند که همین امر موجب شده است آمار هک و نفوذ هکرها و مجرمان سایبری به شدت بالا رفته و همچنان بالا نیز باقی بماند.

گزارش‌ های منتشر شده در هکرنیوز حاکی از آن است که بالغ بر ۲۳ میلیون نفر از کاربران در فضای مجازی همچنان از رمز عبورهای ساده و آسان همچون اعداد ۱۲۳۴ استفاده می‌ کنند که این کار را برای هکرها بسیار آسان و نفوذپذیر کرده است.
 
انتخاب رمز عبور امن
کارشناسان فعال در حوزه امنیت سایبری بارها به کاربران توصیه کرده‌ اند که با رعایت نکاتی نظیر موارد زیر به امنیت حساب‌ های کاربری و حفاظت از حریم خصوصی و اطلاعات شخصی خود کمک کنند:

حداقل از ۸ کاراکتر در ساخت رمز عبور یا گذرواژه خود استفاده کنید.

در رمز عبور خود حتماً از تعدادی حروف بزرگ و کوچک انگلیسی، عدد و رقم و علامت‌های نشانه گذاری همچون گیومه، دو نقطه، ویرگول و غیره استفاده کنید.

می‌ توانید از حروف و کاراکترهای مشابه استفاده کنید به‌عنوان مثال، به‌جای استفاده از حرف S انگلیسی از کاراکتر $ استفاده کنید .

می‌ توانید به‌جای حرف بزرگ I (آی) انگلیسی از حرف کوچک l (اِل) استفاده کنید.

به جای حرف O (اُو) انگلیسی، عدد صفر انگلیسی را بکار ببرید.

انتخاب نامناسب برای رمز عبور، رمزهای ساده و فراگیری هستند که هکرها به راحتی آنها را می یابند.
 

چه رمز عبورهایی ناامن است؟

آنها همچنین در گزارش‌ های خود بارها عنوان کرده‌اند که در ساخت رمز عبور برای اکانت و حساب‌ های کاربری خود از بکارگیری موارد زیر نیز به شدت خودداری کنند:

از کلماتی که به سادگی در یک فرهنگ لغت و دیکشنری یافت می‌شود، به هیچ وجه استفاده نکنید.

از به کار بردن اطلاعات شخصی خود نظیر نام کوچک، نام خانوادگی و تاریخ تولد خود خودداری کنید.

از کلمات و اعدادی که حدس زدن آن بسیار ساده و آسان است همانند ۱۲۳۴۵ خودداری کنید.

کلمات و عباراتی که همه کاراکترهای آن با حروف بزرگ یا همه با حروف کوچک انگلیسی تایپ شده باشند را بکار نبرید.

از تکرار کاراکترهای موجود در رمز عبور همانند mmm۳۳۳ به شدت پرهیز کنید.

رمز عبور حساب‌های کاربری مختلف خود را به صورت‌های کاملاً متفاوتی بسازید تا در صورتی که یکی از حساب‌های کاربری شما به هر علتی، هک شد و یا با مشکل مواجه شد، دیگر حساب‌های کاربری و صفحات مجازی شما آسیب نبیند.
 

جمع بندی:

در پایان به شما توصیه می کنیم به طور میانگین، هر یکماه سعی کنید رمز عبور حساب های کاربری خود در گوشی های موبایل، لب تاپ و تبلت های مورد استفاده تان تغییر دهید.

از ذخیره کردن رمز عبورهای بانکی خود خودداری کنید.

در زمان های لازم از رمز عبورهای پیچیده استفاده کنید و اطلاعات کاربری تان را برای دیگران به اشتراک نگذارید.


منبع: سایت نظارت بر خانواده