نحوه گذاشتن رمز روی گوشی

در گوشی های هوشمند از روش های گوناگونی می توان برای ورود به گوشی، یک مرحله احراز هویت به وجود آورد. تمامی گوشی های اندروید علاوه بر پسورد متشکل از اعداد، می توانند از پسوردهایی متشکل از حروف و همچنین الگوی ورود نیز استفاده نمایند.

گوشی های اندرویدی که دارای دوربین سلفی باشند، اکثرا قادر به پشتیبانی از تشخیص چهره برای احراز هویت می باشند و همچنین گوشی های مجهز به سنسور اثر انگشت، از این فناوری برای ورود به گوشی می توانند استفاده نمایند. در این میان نیز نمونه های دقیقتر و خاص تری نیز وجود دارند که قادرند با استفاده از تشخیص عنبیه چشم، عملیات احراز هویت را انجام داده و یا ابا استفاده از تشخیص چهره سه بعدی موفق به انجام این کار شوند.

به هر حال برای تنظیم و گذاشتن هر کدام از این پسوردها و کدهای احراز هویت روی گوشی، باید از طریق تنظیمات و ورود به بخش امنیت و حریم خصوصی گوشی، اقدام نمود. در ادامه با ما همراه باشید تا در این رابطه آموزش های لازم را ارائه دهیم.

مراحل ایجاد پسورد و گذاشتن رمز روی گوشی های اندروید، تقریبا در همه نسخه های اندروید و در همه واسط های کاربری مختلف، به یک شیوه انجام می شود و ممکن است تنها چند تفاوت کوچک در این میان وجود داشته باشد.

برای این منظور به طریق زیر عمل خواهیم نمود:

1.وارد منوی تنظیمات (Settings) می شویم.

2.گزینه امنیت (Security) را انتخاب می کنیم.

3.گزینه قفل صفحه (Screen Lock) را انتخاب می کنیم.

4.در صورت داشتن پسورد یا پترن از قبل، آن را وارد کرده و به صفحه مربوط به تغییر رمز گوشی، وارد می شویم.

توجه داشته باشید که به دلیل تفاوت در نسخه های اندروید یا واسط های کاربری برندهای مختلف، در صورت پیدا نکردن گزینه های بالا، می توانید از طریق گزینه شبیه به ذره بین در بالای منوی تنظیمات در اندروید، اقدام نمایید. روی گزینه ذره بین ضربه زده و سپس عبارت Lock یا قفل را تایپ کنید.

از میان گزینه های موجود، گزینه Screen lock یا قفل صفحه را انتخاب نمایید.

حال در این مرحله برای ایجاد هر نوع پسورد دلخواه، از گزینه های زیر استفاده می کنیم:
 
PIN (پین کد)
برای قرار دادن یک پسورد متشکل از اعداد، برای گوشی
 
Password (کلمه رمز)
برای قرار دادن یک پسورد متشکل از اعداد، حروف و حتی نشانه ها، برای گوشی
 
Pattern (الگو)
برای قرار دادن یک الگوی ورود به گوشی
 
Fingerprint (اثر انگشت)
برای فعال سازی حسگر اثر انگشت جهت ورود به گوشی
 
Knock code (کد ضربه ای)
برای قرار دادن یک الگوی ضربه ای برای وارد شدن به گوشی
 
Face unlock (تشخیص چهره)
برای فعال سازی تشخیص چهره جهت ورود به گوش
 

نحوه برداشتن رمز روی گوشی

برای برداشتن رمز روی گوشی و باز شدن آن بدون هیچگونه پسوردی، باید از طریق مراحل زیر عمل نماییم:

1.وارد منوی تنظیمات (Settings) می شویم.

2.گزینه امنیت (Security) را انتخاب می کنیم.

3.گزینه قفل صفحه (Screen Lock) را انتخاب می کنیم.

4.گزینه No lock screen یا None را انتخاب می نماییم.

البته در برخی شرایط، گزینه Swipe نیز می تواند به عنوان نبود پسورد روی گوشی، بکار رود. با انتخاب این گزینه، تنها با کشیدن انگشت به بالا یا طرفین، گوشی باز خواهد شد.
 

چه رمزی برای ورود به گوشی مطمئن تر است؟

همانطور که دیدیم، روش های احراز هویت زیادی را می توان برای ورود به گوشی تنظیم نمود. در این میان روش هایی که از اثر انگشت یا تشخیص چهره برای احراز هویت استفاده می کنند، اصطلاحا روش های احراز هویت بیومتریک گفته می شود.

اما به طور کلی، کدام نوع اصالت سنجی، برای ورود به گوشی مطمئن تر از بقیه روش ها می باشد؟

به طور کلی با توجه به این که شما در چه محیطی و چگونه از گوشی تلفن همراه خود استفاده می کنید، مطمئن ترین روش برای احراز هویت ممکن است متفاوت باشد. اما در این میان می توان گفت که احراز هویت اثر انگشت و تشخیص چهره یا عنبیه چشم، از روش های دیگر مطمئن تر می باشد.

البته این به شرطی است که گوشی تلفن همراه ما از تکنولوژی و سنسورهای قابل قبول و معتبری برای این منظور استفاده نماید. به عنوان نمونه سنسور تشخیص عنبیه چشم در گوشی های سامسونگ گلکسی S9 و S8 از جمله روش های احراز هویت بیومتریکی است که در تست های مختلف، عملکرد قابل قبولی داشته است.

سنسور اثر انگشت به کار رفته در اکثر گوشی های هوشمند نیز از عملکرد قابل قبولی تاکنون برخوردار بوده اند. همچنین سنسور تشخیص چهره ای که در گوشی آیفون 10 بکار رفته است از تست های مختلفی سربلند بیرون آمده است.

اما این بدان معنی نیست که روش های بیومتریک از امنیت بیشتری برخوردارند. به عنوان مثال، در تشخیص چهره، ممکن است افرادی که شباهت زیادی به یکدیگر دارند، مثل دوقلوها، موجب فریب خوردن سنسور و باز شدن گوشی برای فردی غیر مجاز شود.

همچنین هنگام خواب ممکن است فردی موفق به باز کردن گوشی با استفاده از اثر انگشت ما شود. در شرایطی که هوشیاری کاملی نیز نداریم، ممکن است فردی با نیت بدخواهانه گوشی ما را با استفاده غفلت ما و قرار دادن آن در جلوی صورت باز نماید. اما روش های قدیمی تر همانند پسورد و الگو، تا زمانی که خودمان رمز آن را بازگو نکنیم یا کسی موفق به خواندن آن نشود، از امنیت بیشتری برخوردار خواهند بود. البته این موضوع به شرطی برقرار خواهد بود که ما از پسورد مطمئن برای ورود به گوشی خود استفاده نموده باشیم.

به هر حال این موضوع به طور کلی بستگی به نحوه استفاده ما از گوشی و محیطی که در آن حضور داریم بستگی دارد. اینکه برای گذاشتن رمز روی گوشی از چه روش احراز هویتی استفاده کنیم، کاملا بستگی به خود ما داشته و نمی توان به طور صددرصد بیان کرد که کدام روش مطمئن تر می باشد.


منبع: سایت نظارت بر خانواده