bing.com






Google یا bing ؟

مسئله این است !
در 29 جولای 2009 دو شرکت Microsoft و Yahoo با عقد قراردادی ده ساله تصمیم به راه‌اندازی جایگزینی برای موتورهای جست و جوگر Live Search و Yahoo Search گرفتند. این موتور جست‌وجوگر جدید، bing نام دارد و از سوم ژوئن سال جاری شروع به کار کرده است. پر واضح است که هدف اصلی از معرفی این موتور جست و جوگر رقابت با Goolge، محبوب‌ترین موتور جست‌وجوگر جهان و کنار زدن آن بوده است. همین مسئله سبب شد تا قسمت وب گردی این شماره را به طور کامل به معرفی bing اختصاص داده وآن را به صورت اجمالی با Google مقایسه کنم.

صفحه اصلی

اولین چیزی که در این سایت نظر شما را به خود جلب می‌کند، تصویر بسیار زیبای پس زمینه است که روزانه تغییر می‌کند. این تصاویر معمولاً مکان یا بنای مشهوری در جهان را نشان می‌دهند. علاوه بر این، روی هر عکس قسمت‌هایی نشانه‌گذاری شده‌اند که با کلیک روی آن‌ها به اطلاعات بیشتری دست خواهید یافت. با این وجود، ممکن است عده‌ای صفحه خانگی ساده Google را به انتظار برای بارگذاری تصویر سایت bing ترجیح دهند که باز هم امکان غیر فعال کردن نمایش تصویر پس زمینه با تایپ آدرس http://www.bing.com/?rb=0 وجود دارد (برای فعال سازی دوباره در این آدرس به جای صفر، یک بگذارید). در عین حال اگر می‌خواهید شانس خود را امتحان کنید، می‌توانید به صفحه رسمی این موتور جست‌وجوگر در سایت Facebook رفته و عکس خود را برای ورود در رقابت انتخاب تصویر پس زمینه bing ثبت کنید.

جست و جو در وب

اما از نظر عملکرد نیز در bing شاهد بهبودها و نوآوری‌هایی هستیم. به عنوان مثال، این موتور جست‌وجوگر به قابلیت پیشنهاددهی کلید واژه (Search Suggestions) مجهز شده که مشابه آن را در Google دیده‌ایم. به طور کلی، به نظرم عملکرد این قابلیت در bing کمی بهتر است. تصور کنید که چند حرف از واژه مورد نظر را نوشته‌اید، اما بنا به دلایلی در جای دیگری کلیک کرده‌اید و پنجره مربوط به کلمات پیشنهادی بسته شده است. در این موقعیت درbing تنها کافی است روی قسمت مورد نظر برای تایپ کلید واژه کلیک کنید تا عبارات پیشنهادی با حروفی که قبلاً نوشته‌اید دوباره نمایش داده شوند، اما در Google تا زمانی که دوباره تایپ کردن را از سر نگیرید، کلمات پیشنهادی نمایش داده نمی‌شوند. با این وجود، ضعف بزرگ bing عدم پشتیبانی قابلیت Search Suggestions از زبان فارسی است (حداقل تا زمان نگارش این مطلب). مسئله دیگر وجود ستونی در سمت چپ صفحه است که برای دسته‌بندی اطلاعات و کمک به کاربر برای دستیابی سریع‌تر به خواسته خود در نظر گرفته شده است. این ستون شامل اطلاعاتی مانند عبارات مربوط به عبارت جست‌وجو شده (Related Searches) و عباراتی که قبلاً توسط کاربر جست‌وجو شده‌اند (History Search) است. حتی می‌توانید با کلیک روی لینک All See که انتهای قسمت Search History قرار گرفته، اطلاعات این قسمت را ذخیره کرده یا به اشتراک بگذارید. از سوی دیگر زمانی که نشانگر ماوس را در سمت راست هر یک از نتایج قرار دهید، اطلاعات بیشتری مربوط به آن صفحه نمایش داده می‌شود.

جست و جو در تصاویر

قبل از هر چیز به عنوان مثال، عبارت Steve Jobs موسس شرکت Apple را در قسمت تصاویر هر دو موتور جست‌وجوگر جست و جو کردم. تعداد نتایج در Google حدود سیزده میلیون و در bing حدود 574 هزار تصویر بود. در مورد امکانات نیز این دو جست‌وجو گر در مورد انتخاب ابعاد، رنگی یا سیاه و سفید بودن، نوع تصاویر (عکس یا تصاویر گرافیکی) و امکانات در نظر گرفته شده برای تصاویر انسان‌ها تقریباً یکسان هستند. اما در این میان برگ برنده Google جست‌وجوی تصاویر بر اساس رنگ خاص و برگ برنده bing امکان تغییر سریع تعداد و نحوه نمایش تصاویر است که از نظر من برگ برنده bing بسیار پر کاربردتر است.

جست و جو در ویدئوها

شاید بارزترین خصیصه‌ای که در این قسمت باید به آن اشاره کرد قابلیت پیش نمایش قسمت‌های مختلف فایل ویدئوئی به مدت جمعاً سی ثانیه است. به این منظور تنها کافی است که نشانگر ماوس را روی کلیپ مورد نظر قرار دهید. در اینجا نیز در ستون سمت چپ صفحه امکاناتی در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال، می‌توان کلیپ‌های موسیقی را بر اساس سبک دسته‌بندی کرد. در این قسمت Google و bing دارای امکانات مشابهی مانند تعیین مدت، کیفیت و منابع فایل‌ها هستند. با این وجود، در Google امکان جست وجو در فایل‌هایی که در 24 ساعت، هفته و ماه اخیر آپلود شده‌اند، وجود دارد.

سایر موارد

در سایر موارد مانند جست و جو در کالاها و اخبار، این دو جست و جوگر عملکرد مشابهی دارند. با این وجود، در قسمت Map برتری بی‌چون و چرا از آن Google است. به عنوان مثال، نام هر یک از خیابان های تهران در نقشه Google نمایش داده شده، در حالی که در نقشه ارائه شده از سوی bing تنها جاده‌های بین شهری منتهی به تهران مشخص شده است. البته اگر شهرهای مشهور دنیا را در نظر بگیریم، می‌توان این قابلیت را در این دو جست‌جوگر با یکدیگر مقایسه کرد. حتی به کمک قابلیت Directions و تعیین مبدا و مقصد می‌توانید از نزدیک‌ترین مسیر به مقصد خود مطلع شوید.

سخن پایانی

هنوز چند ماه از شروع به کار موتور جست‌وجوگر bing نمی‌گذرد و به همین دلیل محک زدن آن و مقایسه واقعی با غولی به نام Google نیازمند گذر زمان است. با این وجود، این جست‌وجوگر ویژگی‌هایی دارد که باعث شده تا بسیاری از کاربران به سمت آن مهاجرت کنند. با این حال اگر عجله دارید و در عین حال نمی‌توانید تصمیم بگیرید، استفاده از سایت www.bing-vs-google.com که هر دو جست‌وجوگر را با یکدیگر دارد، فکر بدی نیست!
منبع: نشریه عصر شبکه شماره92