دوازده باور غلط درباره سرطان
زمانی بود که مردم سرطان را یک بیماری نادر میدانستند اما امروزه بسیاری از افراد این ترس را دارند که نکند روزی مبتلا به سرطان شوند. همین ترس زیاد و شیوع سرطانهای مختلف باعث شده است که در حال حاضر افسانهها و شایعههای زیادی در مورد سرطان شکل بگیرد. در اینجا به برخی از این باورهای رایج اشتباه می پردازیم.
آیا مصرف زیاد قند باعث پیشرفت سرطان میشود؟
خیر. اما ثابت شده که سلولهای سرطانی بیشتر از سایر سلولها قند مصرف میکنند. هیچ داهای وجود ندارد که ثابت کند شیرینیها منجر به سرطان میشوند؛ و هیچ دادهای هم وجود ندارد که ثابت کند اجتناب از مصرف قند باعث بهبود سرطان میشود.
آیا شیرین کنندههای مصنوعی باعث بیماریهای انکولوژیک میشوند؟
خیر. تحقیقات روی ساخارین نشان میدهد که مصرف این محصولات باعث سرطان نمیشود. همه شیرین کنندهها تاییدشده سازمان غذا و دارو هستند.
آیا استرس باعث سرطان میشود؟
احساسات افراد بیماری ناپایدار است. افراد خوش بین فعال میمانند و ارتباط خودشان را با دنیا حفظ میکنند و این به آنها کمک میکند از پس بیماری برآیند. هیچ اطلاعاتی وجود ندارد که رابطه بین احساسات و خطر ابتلا به سرطان را ثابت کند.
آیا امواج الکترومغناطیسی باعث بیماریهای سرطانی میشود؟
طبق آخرین تحقیقات، پاسخ «خیر» است. دیوارهای خانه شما به اندازه کافی شما را از امواج رادیویی حفظ میکنند.
آیا سرطان ارثی است؟
تنها ۵-۱۰ درصد از بیماریهای سرطانی نتیجه جهشهایی هستند که به نسل بعد منتقل میشود. ۹۰-۹۵ درصد دیگر از بیماریهای سرطانی به دلیل جهشهای ناشی از پیری یا عوامل محیطی ایجاد میشوند.
آیا دئودورانت و ضد عرق موجب سرطان سینه میشود؟
خیر. ترکیبات دئودورانت و ضد عرق باعث تغییر بافت سینه نمیشوند.
آیا رژیم غذایی روی پیشرفت سرطان تاثیر دارد؟
تحقیقات اخیر نشان میدهد که اگر شما رژیم غذاییتان را عوض کنید و شروع به مصرف بیشتر میوه و سبزیجات کنید، احتمال ابتلا به تومورهای بدخیم ۸۰% کاهش مییابد.
آیا رنگ مو موجب سرطان میشود؟
هیچ دادهای وجود ندارد که نشان دهد رنگ مو خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. اما برخی تحقیقات نشان میدهند که آرایشگرهایی که با رنگ مو زیاد کار میکنند در خطر ابتلا به سرطان مثانه قرار دارند.
آیا داروهای گیاهی سنتی میتوانند سرطان را درمان کنند؟
خیر. برخی داروها به افراد کمک میکند ازپس عوارض جانبی درمان سرطان برآیند. هیچ تحقیقاتی وجود ندارد که نشان دهد داروهای گیاهی میتوانند سرطان را درمان کنند.
آیا تلفن همراه موجب سرطان میشود؟
هیچ تحقیق علمی این را تایید نکرده است. سرطان موجب جهش ژن میشود و امواج فرکانس پایین تلفنهای همراه نمیتوانند روی ژنوم تاثیر بگذارند.
آیا بافت برداری یا برداشتن تومور باعث گسترش سلولهای بدخیم میشود؟
چنین احتمالی کم است. برای پیشگری از هر نوع خطر، جراحان از قوانین سختگیرانه و فرآیندهای خاصی پیروی میکنند. بررسی بیش از ۲۰۰۰ بیمار نشان داد چنین چیزی وجود ندارد.
آیا سرطان یک بیماری مسری است؟
سرطان واگیردار نیست. تنها در یک مورد سرطان از شخص به شخص دیگری انتقال پیدا کند: پیوند بافت و اعضا.منبع: سایت برترینها
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}