تکنولوژی و معضل حواس پرتی نوجوانان
حتماً شما هم نوجوانانی را میشناسید که حواسشان به طور کلی پرت است اما علت این بیتوجهیها چیست؟در دنیای امروزی عوامل زیادی وجود دارند که اعصاب را به هم می ریزند.در این خصوص روان شناسان و روانپزشکان معتقدند استرس و درگیری های ذهنی و تکنولوژی مهمترین علل بروز حواس پرتی در افراد به خصوص نوجوانان است.
مشکلاتی که بچهها با تکنولوژی دارند
متخصصین حوزه علوم کامپیوتر می گویند که تکنولوژی بهصورت ذاتی ایجاد حواس پرتی ندارد، اما شیوهای که نوجوانان از تکنولوژی استفاده می کنند ممکن است باعث بروز مشکلاتی در مدرسه، زندگی در خانه و یا تصورات شخصی آن ها شود برای مثال داشتن یک تلفن بسیار ضروری است و همچنین میتواند ارتباطات خانواده را با نوجوانان را تسهیل کند و این دلیلی است که خیلی از خانواده ها برای فرزندانشان یک تلفن همراه می خرند. با این حال وقتی که نوجوانان برای اهداف خودشان از تلفنهای همراه استفاده می کنند، تکنولوژی ممکن است حواس پرت کننده باشد.توسعه و پیشرفت دانشآموزی
دوران نوجوانی را به طور جدی می توان یکی از حیاتی ترین دوران تکامل یک فرزند دانست، به خصوص که رفتار های اجتماعی در این سن شکل میگیرند.دوران نوجوانی به فرزند شما شانس برقراری ارتباطات و تعاملات اجتماعی را می دهد که به این ارتباطات در دوران دانشگاه و کار نیاز دارد. ابزار های ارتباطی امروزه از تلفن های هوشمند تا اینترنت اغلب بسیار کارآمد و عصای دست هستند. خیلی از نوجوانان به جای تعاملات چهره به چهره، به وسیله پیام های متنی، شبکه های اجتماعی و ایمیل ارتباط برقرار می کنند.
در حالی که این نوع ارتباطات اجتماعی گاهی اوقات کاربردی و مهم هستند، اما ممکن است که نوجوانان عادت های ناسالمی را جایگزین استفاده درست از این فناوری ها بکنند. برای مثال، نوجوانان ممکن است به گفتگو های کوتاه و کوتاه کردن کلمات و جملات روی بیاورند که البته این تنها مشکلشان نخواهد بود.
هویت
یکی از حواس پرتی هایی که تکنولوژی برای نوجوانان به وجود می آورد این است که می توانند با استفاده از اینترنت هویت خود را بازتعریف کنند. نوجوانان کسانی هستند که اغلب به ظاهر خود اعتماد ندارند یا احساس محبوبیت به آنها دست نمی دهد به همین دلیل از فضای آنلاین برای تغییر هویتشان استفاده می کنند. این تجربه در حالی که کاملاً طبیعی است اما ممکن است فرد را درگیر کند و برخی از نوجوانان به جایی می رسند که زندگی آنلاین و سایبری آن ها از زندگی واقعی شان بهتر و راحت تر است.پویایی خانواده
در حالی که از تکنولوژی برای افزایش بهره وری استفاده نشود، مضراتی را برای خانواده ها خواهد داشت. متخصصین می گویند که خیلی از نوجوانان برای مقابله با بی ثباتی خانواده شان دست به دامن فناوری می شوند. دقت داشته باشید که هر چه کودکان و نوجوانان در دوران بچگی خود با مشکلی مقابله داشته باشند ممکن است در دوران بزرگ سالی شان تأثیر مخرب و استرس داشته باشند.برای مثال، بهجای اینکه به مشکل دامن بیشتری بزنید، مثلاً این که با پدر و مادرتان درگیر باشید، یک نوجوان مدرن ممکن است که کنسول بازی اش را روشن کند و به دنیای پر از مشکلات بیشتر فرار کند. این امر ممکن است که مشکل را تشدید کند. اگر یک نوجوان هر وقتی که احساس ناراحتی کرد به تکنولوژی فرار کند، اعتیادش به فناوری توسعه پیدا کند که چیزی جدی تر از یک حواس پرتی ساده است.
منبع: سایت نظارت بر خانواده
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}